20 éves lánynak mi mindent kene otthon csinállni?
dolgozik pénzt nem kell hazaadnia de házimunkát szeretnék kiszabni rá.
- szemét lehordás mindennap
- lakas felporszívózása mindennap
- lakás felmosása naponta
- havonta a fürdő kitakaríttása
- naponta mosogatás
- vasalás minden mosás után
ez normális elvárás? minden nap 8 tól 3 ig dolgozik. szombatonként pedig reggel 8 tól délután 4 ig iskolában van
előző vagyok, még a szemét lehordása is okés, az is pikk-pakk meg van, de ahogy leírtad lakótelepi/emeletes lakásban laktok így neked kicsit könnyít vele, hogy nem neked kell szaladgálni.
tehát este lefekvés előtt vacsi után elmosogatni, kicsit felsöpörni, felmosni és a szemetet kivinni...ezt akár naponta, de elég két naponta is, ne érezze úgy hogy szusszanni sincs ideje, mert a végén gond lesz belőle, hogy dolgozik is, tanul is és még otthon is takarít.
És Te akkor melyik részét csinálod a házimunkának? :)
Ha Te is dolgozol, akkor kb. felezni kéne. Miért kell minden nap porszívózni és felmosni amúgy?
Én azt gondolom, hogy fokozatosan kellene bevezetni inkább, hogy adjon egy kis pénzt haza, akár úgy, hogy vásároljon be időnként, fizessen be egy számlát és hasonlók. Akkor egyrészt tudni fogja, mi mennyibe kerül, mi a pénz értéke, másrészt jártas lesz az ügyintézésben is. Emellett a házimunkát felezzétek.
30/l
nem nagy lakás fellehet minden nap mosni. Én az előszobát takaríttom, nappalit, főzök, mosok, virágokat én öntözöm/ültetem. illetve szombati takaríttás az én dolgom mer ő iskolában van.
pénzt nem kell hogy adjon haza. néha ha elfelejtek valamit megvenni és enne olyat akkr megveszi de ennyi
pénzt nemtudok neki adni. ezért nem szeretném hogy adjon haza. Ezzel szeretnem őt támogatni. Költse magára vagy tegye félre ő dolga. Én el nem szeretnék venni tőle.
De a házimunkát viszont elvárnám
Az azon is múlik, hogy te kije vagy neki, mennyit dolgozol, illetve mennyi szabadidőd marad, meg hogy egészséges vagy-e. Ha távolabbi rokon kislány lakna nálam, a saját maga után való takarítást feltétlen elvárnám tőle, tehát hogy hagyja a fürdőt, konyhát és a többi közös helyiséget olyan rendben, ahogy találta, a saját szobáját pedig hetente porszívózza ki. A közös dolgokat meg szétosztanánk. Egyikünk főz, a másik mosogat. Beosztanánk a mosást, teregetést, vásárlást is, melyik nap kinek fér bele az idejébe.
Saját gyerekemet azért jobban kiszolgálnám, de a saját maga utáni takarítást, rendrakást tőle is elvárnám. Ezen kívül összeírnám milyen feladatokat kell megoldani, melyik mennyi időt vesz igénybe, és mondjuk 2 harmad-1 harmad arányban elosztanánk. Én vállalnám a nagyobb részt, és semmiképpen sem kiszabnám rá a többit, hanem közösen szétosztanánk. Ezen kívül elfogadnám azokat a meglátásait, hogy nem szükséges minden nap mindenütt porszívózni és felmosni, valamint a ruhák jelentős részénél a vasalás is elhagyható. Nem kell túl erősen centrifugálni, viszont jól kirázva, kisimítva, esetleg vállfán kell szárítani.
A rendszernek persze rugalmasan kell működnie. Ha hónap végén minden nap túlóráznom kell, biztosan magától is többet vállal majd a gyerekem, főleg ha én is megteszem neki ugyanezt a szívességet, mikor vizsgára készül vagy más problémája van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!