Anyukak akik otthon vannak! A parotok ad nektek penzt vagy mindent ő intéz?
Külön számlánk van. Ő fizukor odaadja a költségek, számlákra szánt pénz felét és én intézem őket.
Havi egy nagybevásárlást ő fizeti (kb 40-50 ezer), többi hóközi kisebb vásárlásokat én intézem. Nagyobb kiadásokat megbeszéljük. Ha kevés a pénz ad, illetve én szoktam kérni, ha tudom, hogy nagyobb kiadásom lesz, hogy ne a kiadások felét adja oda, hanem kicsit többet, hogy tuti elég legyen.
Mi közös kasszán vagyunk, de külön bankszámlánk van, vezetünk költségvetést is havonta. Nekem a CSED-em nagyobb a korábbi fizetésemnél (akkoriban sok pluszt vállaltam, nem a pénzért), így nem tart el, ugyanúgy egyszer egyikünk, másszor másikunk fizet.
Nem számolgatjuk vagy ilyesmi, valahogy érzésre.:) A számlákat hol egyikünk, hol másikunk utalja át, minden közös néven van. Készpénzt nem tartunk magunknál soha. Vásárolni együtt járunk, szintén hol egyikünk, hol másikunk fizet.
Nalunk szar a helyzet, a gyes nagyon keves, abbol veszek magamnak dolgokat, sokszor kajat, a gyereknek ruhat. Azt mondta, o nem ad nekem, ne is kerjek. A gyereknek ami kell megveszi csak irjam meg.
Mikor meg gyedem volt, akkor egyutt fizettunk mibdent, fele- fele szamlak, kaja, benzin. Azota en ugy ek, hogy nem tudok napkozben egy fagyit sem venni magamnak :(
Közös kassza, de külön számla, mert a már meglévő konstrukciónk olcsóbb volt, mint társkártyát csináltatni.
Megszokás szerint költünk a két számláról. Étel, rezsi az övéről (szlákat egyébként én intézem, de az ő kártyájával icsekken keresztül). Drogéria (háztartás + baba) az enyémről. Jó gyedem van, bőven marad ruhára, cipőre, erre arra, de ha nem lenne se kellene kéregetnem, beállítanánk egy állandó átutalást. Ha vmi nagyobbat vesszünk a gyereknek, amivel nem akarom "lenullázni" a számlám, fizetünk az övével.
Közös kasszán vagyunk. Bizonyos összegig nem egyeztetetjük, mit költünk, de mindketten spórolóaak vagyunk. Pl. ha valamelyikünk eszik bent a kollégákkal, nem számolunk be, hogy 900 volt a menü...
Szintén van egy megállapodás köztünk, hogy kisebb összegeknél nem kérjük ki a másik véleményét. Pl. ruha, csavar, szög... :-)
Nagyobb összegeknél közösen döntünk, és a bevásárlásokat is közösen intézzük. Nincs külön kassza semmiben sem.
Szülés előtt én hoztam haza a több pénzt, most pedig ő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!