Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukak akik otthon vannak! A...

Anyukak akik otthon vannak! A parotok ad nektek penzt vagy mindent ő intéz?

Figyelt kérdés
Csak érdekelne hogy kinel hogy megy 😃
2016. jún. 24. 14:28
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
28%

Külön számlánk van. Ő fizukor odaadja a költségek, számlákra szánt pénz felét és én intézem őket.

Havi egy nagybevásárlást ő fizeti (kb 40-50 ezer), többi hóközi kisebb vásárlásokat én intézem. Nagyobb kiadásokat megbeszéljük. Ha kevés a pénz ad, illetve én szoktam kérni, ha tudom, hogy nagyobb kiadásom lesz, hogy ne a kiadások felét adja oda, hanem kicsit többet, hogy tuti elég legyen.

2016. jún. 24. 15:35
 12/28 anonim ***** válasza:
Közös számlánk van, mindig éppen az vesz le pénzt róla, akinek ideje van rá, kedve van hozzá. A pénzügyeket én tartom kézben, én utalok a számláról, kezelem a hitelkártya visszafizetést minden hónapban, egészségpénztári számlát intézem stb. Nem kérünk egymástól pénzt, ott van a számlán, ha kell valakinek, akkor vesz le belőle, itthon is van mindig pár tízezer Ft, hogyha kell, akkor legyen, abból is szó nélkül veszünk ki.
2016. jún. 24. 15:38
 13/28 anonim ***** válasza:

Mi közös kasszán vagyunk, de külön bankszámlánk van, vezetünk költségvetést is havonta. Nekem a CSED-em nagyobb a korábbi fizetésemnél (akkoriban sok pluszt vállaltam, nem a pénzért), így nem tart el, ugyanúgy egyszer egyikünk, másszor másikunk fizet.

Nem számolgatjuk vagy ilyesmi, valahogy érzésre.:) A számlákat hol egyikünk, hol másikunk utalja át, minden közös néven van. Készpénzt nem tartunk magunknál soha. Vásárolni együtt járunk, szintén hol egyikünk, hol másikunk fizet.

2016. jún. 24. 15:53
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
kozos kasszan vagyunk. ha valami kell, és már nincs a számlámon pénz, akkor kiveszek pénzt a -kozos pénztárcábol. ennyi. o sem kér, én sem kérek.
2016. jún. 24. 16:12
 15/28 anonim ***** válasza:
Közös számlánk van a férjemmel. Mindig szólunk (igen még ha csak 1csokit veszek /vesz szólunk egymásnak). Attól függ ki ér rá ügyet intézni.. Ha úgy van akkor ketten megyünk..A kiadásokat mindig megbeszéljük.
2016. jún. 24. 16:15
 16/28 anonim ***** válasza:
48%

Nalunk szar a helyzet, a gyes nagyon keves, abbol veszek magamnak dolgokat, sokszor kajat, a gyereknek ruhat. Azt mondta, o nem ad nekem, ne is kerjek. A gyereknek ami kell megveszi csak irjam meg.

Mikor meg gyedem volt, akkor egyutt fizettunk mibdent, fele- fele szamlak, kaja, benzin. Azota en ugy ek, hogy nem tudok napkozben egy fagyit sem venni magamnak :(

2016. jún. 24. 16:19
 17/28 anonim ***** válasza:
Nálunk ugx lesz mint a 7.válaszolónál. kicsit most sok kiadás volt,így minusz van. Ami nekem jön,-abból baba dolgok,aztán ha már megszületett,a mínuszt kitoljuk. Ha meg van,párom átvette gyedet,abbol 80-100 megy át enyémre spórolni a csp mellé.
2016. jún. 24. 16:22
 18/28 anonim ***** válasza:

Közös kassza, de külön számla, mert a már meglévő konstrukciónk olcsóbb volt, mint társkártyát csináltatni.

Megszokás szerint költünk a két számláról. Étel, rezsi az övéről (szlákat egyébként én intézem, de az ő kártyájával icsekken keresztül). Drogéria (háztartás + baba) az enyémről. Jó gyedem van, bőven marad ruhára, cipőre, erre arra, de ha nem lenne se kellene kéregetnem, beállítanánk egy állandó átutalást. Ha vmi nagyobbat vesszünk a gyereknek, amivel nem akarom "lenullázni" a számlám, fizetünk az övével.

2016. jún. 24. 17:11
 19/28 anonim ***** válasza:

Közös kasszán vagyunk. Bizonyos összegig nem egyeztetetjük, mit költünk, de mindketten spórolóaak vagyunk. Pl. ha valamelyikünk eszik bent a kollégákkal, nem számolunk be, hogy 900 volt a menü...

Szintén van egy megállapodás köztünk, hogy kisebb összegeknél nem kérjük ki a másik véleményét. Pl. ruha, csavar, szög... :-)

Nagyobb összegeknél közösen döntünk, és a bevásárlásokat is közösen intézzük. Nincs külön kassza semmiben sem.

Szülés előtt én hoztam haza a több pénzt, most pedig ő.

2016. jún. 24. 17:35
 20/28 anonim ***** válasza:
Mi 10. éve vagyunk együtt,34 évesen kerültünk össze.Mindenkinek megvolt már a saját számlája,egzisztenciája(magánvállalkozások),lakása/háza.Én költöztem a-most már-Férjemhez,a lakásom ki lett adva.Mivel Neki 2 autója volt-a fiatalabb 1 éves-én eladtam a sajátomat,és "beszálltam" abba.A lakásomat kiadtam,a pénz a közösbe megy.Született 2 gyerekünk,én az-akkor még-TGYÁS,GYED alatt is melóztam(bejártam ellenőrizni a cégemhez).A családi juttatások az én számlámra jönnek(ezt nem is költjük el),amit keresek abból a közös dolgainkat is intézem,ergo nálam marad,de amit Ő keres azt hazahozza.Az is közös,abból is fizetünk,amit kell.Nem jelentjük be,ha pl. megyek cipőt venni a gyerekeknek.A nagyobb dolgokat megbeszéljük:tábor,kocsi javíttatás,nyaralás,stb.
2016. jún. 24. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!