Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermekvállalás után megmarad...

Gyermekvállalás után megmarad a kiegyensúlyozott párapcsolat vagy megváltozik? (Tőbbi lent)

Figyelt kérdés

Sokszor elgondolkodtam a látottak alapjân h a baba érkezése után sokan másképp viszonyulnak egymáshoz. A gyerek lesz az első, a pârok a másik felet nem úgykezelik mint azelőtt. Egyszer szeretnék én is gyereket de nem akarok háttérbe szorulni, második lenni. Szerintem a házasságban a pár az első hiszen egymás támaszai, utána jön a gyerek (ugy értem h nem a gyerekért kell csak élni).

Mi a véleményetek?

2016. jún. 11. 13:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
97%
Hát nem tudom. Miért kell rangsorolni? Ha megszületik a gyerek, akkor onnantól egy család vagytok, aminek minden tagja egyformán fontos. Nem csak házaspár, család. Régen rossz ha a gyerek csak egy feladat valakinek. Nem, a gyerek nem egy feladat. Ahogy a férjed sem egy feladat. Összetartoztok mindannyian. Persze, a párunkra is kell külön időt szánni ezzel egyetértek. De a minden nap több órányi idő alatt hol van a gyerek? Ő sem azért van a családban hogy le legyen passzolva.
2016. jún. 11. 15:17
 12/24 anonim ***** válasza:
Szerintem párkapcsolata válogatja és főleg a gyerek. A mi gyerekünk éjjeleket átalvó, jó, nyugodt baba, nem hasfájós. Én megtaláltam magam anyaként, nőként, szerencsére itthonról végezhető munkám van, így szellemileg is friss maradtam. A férjem sokat van itthon és így az életünk nem nagyon változott meg igazából. A gyerekkel megyünk mindenfelé (3 hónapos), igazából sokat alszik, így ezek kettesben eltöltött programok érzetre. A szexuális életünk is ugyanolyan maradt. Persze később ez változhat, de mi nem távolodtunk el egymástól egyáltalán. De ehhez tényleg kell Ő, aki felkel, aki pelenkáz, etet, sétálni viszi, aki támogat, szeret minket.
2016. jún. 11. 16:14
 13/24 anonim ***** válasza:
77%

Nézd, egyetlen gyermek sem kéri, hogy megszülethessen. Mi akarjuk őket, mi hívjuk életre azokat a kis 'életkéket'. Szval szerintem kutyakötelességünk onnantól kezdve, hogy egy kisbaba érkezik a családba, mindent megtenni azért, hogy a gyermek boldog, kiegyensúlyozott felnőtté cseperedhessen. Ehhez pedig az kell, hogy legalább a kisgyermekkori évei alatt a tenyerünkön hordozzuk őt, hogy azt érezze, ez a világ egy nagyszerű hely, amelyben jó nekem, szükség van rám, szeretnek engem, tartozom valahová. Igenis, a gyermek az első, és szuper érzès, amikor a boldogan kacarászó, ugrándozó kisgyermekeink feje fölött összekacsintunk a férjemmel, hogy: Így jó, Értük élünk, belőlünk lettek, és boldogok. Jól tesszük a dolgunkat, szívből tesszük, és nagyon szeretjük egymást.

Ha majd kirepülnek, tudni fogjuk, hogy mi már nem azok az emberek vagyunk, akik anno összekerültünk, a gyerekeink, a közös életünk, a közös kihívások tettek minket azzá, akik most vagyunk.

Szval nagyon erőltetettnek érzem, kérdező, a gondolatmeneted. Nincs olyan, hogy a szülők az elsők, csak ezután a gyermek. A szülők számára /mindkettejük/ számára a gyermek az első. A hangsúly a mindkettejük szón van. Jó esetben azért a gyermek nem tojik a szülei fejére azután, hogy kirepül. De te jó eséllyel fogsz ezzel a rangsorolós hozzáállással olyan gyermeket nevelni, aki magasról fog tenni rátok felnőtt korában. Minek feccöljön belétek emergiát, ha ti is csak a legszükségesebb mennyiségű figyelmet szenteltétek neki?

Nekem és a bátyámnak is a mai napig nagyon fontosak a szüleink, próbáljuk visszaadni Nekik azt a hatalmas szeretetet és figyelmet, amit Tőlük kaptunk gyerekként. Mert a tenyerükön hordoztak minket, amikor megerősödött bennünk az az érzés, hogy a világnak szüksége van ránk, a világ egy jó hely.

2016. jún. 11. 16:21
 14/24 anonim ***** válasza:
76%
Nem vagy még érett a gyerekvállalásra ez egyértelmü. Nem baj nincs ezzel gond legalább kérdezel. A férfiak háttérbe szorulnak kissé a baba születése után egy darabig.. Mindenkinél más! De ez úgy müködik hogy neked is más lesz a célod.. Az egység nem kettöböl hanam háromból fog állni. Mindenkinek jó kell hogy legyen, az önzöséget felejts el. Erös kapcsolat túlteszi magát rajta. A gyenge nem. Gindold meg kivel vállalsz gyereket és mikor.
2016. jún. 11. 16:38
 15/24 A kérdező kommentje:

Kedves #13!

Köszönöm a válaszod, nem vagyunk egyformák, biztosan változik majd a helyzet ha érettebb leszek.

Kedves #14!

Igazad van, így 20 éves lanykent persze hogy tele vagyok kétellyel, egyebekkel, ezert is kerdezem a tapasztalt felnőttek táborát! Kõszönöm a választ.

Köszönöm a válaszokat mindenkinek, várom a többit! :)

2016. jún. 11. 21:17
 16/24 anonim ***** válasza:
Szia. A mi kapcsolatunk se változott. Igen, az első pár hétben háttérbe szorult a párom, de teljesen megértette. Bent aludtam a lányunk szobájában 6 hétig. Nekünk "jó gyereket dobott a gép" evett aludt az első pár hétben, volt hasfájás is, de nem brutális. Viszont mivel evett aludt, volt időm a háztartásra, tudtam főzni minden másnap, volt tiszta ruha rend tisztaság. Délután aludtam én is a lányunkkal. Párom 3 műszakban dolgozik, ìgy ugye mindig máskor van otthon, nem minden nap mondjuk délután 5-6tól. 6 hét után újra a párommal aludtam, onnantól az éjjeli keléseket leszámítva majdnem minden olyan volt mint régen. Szépen kialakítottuk a napirendet, ahogy nőtt a lányka párom is egyre többet foglalkozik vele, ma pl egyedül vitte fodrászhoz, 9 hónapos amúgy. Van időm magamra is és van időnk egymásra is, mert 9 után altatás van. Az egyik legnagyobb igazság, nagyon meg kell nézni hogy kivel vállalsz gyereket, a férfi is ugyan annyira akarja mint majd te. Én benne vagyok 3 facebookos kismamás csoportba, szinte minden másnap van egy olyan bejegyzés, hogy az anyának elege van, mert a párja csak azt nézi hogy legyen rend meg kaja, a gyereket leszarja, vagy éppen haza se jár hanem munka után minden nap még 3 órát edz, majd persze fáradt és nincs ereje a gyerekhez. Vagy ott vannak azok akik hirtelen úgy döntenek nekik mégsem kell gyerek és lelépnek. Szóval mindkettőtöknek ugyanannyira kell akarni. És ugyebár a szoptatáson kívül mindenre képes egy férfi is. :)
2016. jún. 11. 22:54
 17/24 A kérdező kommentje:

Kedves #16!

Köszönöm a reszletes valaszod, igy mar tenyleg jobban hangzik, bizom benne hogy nekem is ilyen kis csaladom lesz. Az en párom majdnem 8 evvel idosebb. Nagyon gyermekszerető, csaladcentrikus, szeretne ő is gyereket, jövőre megkéri a kezem, és ugy terveztük h mostantól számítva egy jó másfél év múlva mi is belevágunk a dologba :)

2016. jún. 11. 23:19
 18/24 anonim ***** válasza:

Ne, kérdező!

Ne azért vágjatok bele, mert a párod 8 évvel több és ő már idejét látja!

Várd csak ki, amíg te is annyira szeretnél, hogy mindent megtennél érte, különben ritka rossz lesz egy igazi apával is.

Élj, utazz, szórakozz, dolgozz, hogy ne kelljen a gyereket háttérbeszorítanod hogy boldog lehess!

2016. jún. 12. 06:36
 19/24 A kérdező kommentje:

Kedves #18!

Koszonom a tanacsod, igazabol en is szeretnem, csak bennem van a félsz. Termeszeresen ha 2 ev mulva sem valtozik a helyzet akkor varunk :)

2016. jún. 12. 10:21
 20/24 anonim ***** válasza:
Hidd el, hogy ezektől a válaszokból nem tudsz te kiindulni. Mindenki más, minden baba más, van akinek igy jön össze van akinek úgy, viszont mindenki számit a körben, hogy mi milyen lesz. Viszont ezt majd akkor fogod meglátni amikor benne leszel, átéled. Amig nem vagy benne, addig logikus, hogy csak a kételyek vannak, mert félsz ettől, viszont ahogy leirtad, majd nyugodtan bele vágtok és meglátod majd, hogy ki is az első, a baba vagy a párkapcsolat. Nálunk sem változtatott amúgy ezen sokat, minden maradt a régi, csak sokkal jobb lett.
2016. jún. 14. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!