Gyermekvállalás Belgiumban, avagy mi hogyan működik?
Figyelt kérdés
Kérdesem az lenne, hogy ha Belgiumban dolgozunk párommal, ám magyarországi bejelentéssel, de itt legálisan, EU tb-t most tervezzük megcsináltatni, akkor ha így marad minden és a későbbiekben szeretnénk kisbabát itt, akkor az hogyan működik?
Itteni lakcím kell? meg itteni igazolvány? Ezzel a bejelentéssel jogosultak vagyunk bármire is? Egyáltalán lehet így itt babánk? Nem szeretnék hazamenni orvosokhoz és szeretnék elméletben felkészülni ezekre a dolgokra.
Köszi előre is a válaszokat :)
2015. szept. 1. 15:43
1/6 anonim válasza:
Nyilván lehet ott babátok, meg ha van EUs TB kártyátok, el is látnak. Fura lenne megtiltani a teherbeesést vagy hazatoloncolni a terhes nőket, nem túl uniós eljárás lenne, inkább olyan magyar-kerítésépítős.
2015. szept. 1. 15:56
2/6 anonim válasza:
EU tb-ről én úgy tudom, hogy csak sürgős esetet látnak el, terhesgondozást azzal nem végeznek, ahhoz belga eü biztosítás fog kelleni.
2015. szept. 1. 16:23
3/6 anonim válasza:
Pontosan! Eu-s tb-vel csak sürgõs esetben látnak el, kezelésre nem vonatkozik. Mégpedig a terhességet kezelésnek veszik. Kérni kell egy engedélyt a tb-tõl, hogy fizessék a terhesgondozást(a két állam egyezik meg ebben igazàból, hogy az egyik biztosító fizet a másiknak), de nem állja 100%, hanem csak egy részét. Kb. 75%-át. Ugyanez volt nekem, csak Anglia-Mo között. Angol tb, de magyarországi szülés. Nem akartam vacakolni, Angliában kijelentkeztem, Magyarországon vissza. Amúgy is visszamentünk volna, de így hamarabb.
2015. szept. 1. 17:06
4/6 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Annyit hozzátennék, hogy természetesen ellátnak enélkül is, csak benyújtják a számlát, ami nem kis összeg.
2015. szept. 1. 17:10
5/6 anonim válasza:
Írtam privátot.
2015. szept. 1. 18:38
6/6 anonim válasza:
Lakcim es minden papir jo ha van !! Szukseg lesz haziorvosra,kesobb a Picinek is,ezekhez lakcim kell ! Biztositas nelkul nem lesz olcso sajnos :(
Itt eleve ugy mukodik,hogy minden vizsgalat (hazi orvos is fizetos) es az orvostol kapott papirt kell leadni a biztositonal,ugy utalnak vissza !! Ha van esetleg meg kerdesed irj nyugodtan,itt elek lassan 5 eve :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!