Te járattad óvodába a gyermeked, mikor kistestvere erkezett?
#3: Segítek, örökbefogadás.
Kérdező, amiatt sem javasolnám kivenni, mert egy két évesen örökbefogadott picivel az elején sok érzelmi munka van. Gondolom eddig állami gondozásban volt, stabil érzelmi háttér nélkül. A bizalom kialakítása, hogy tényleg ragaszkodhat valakihez, időbe telik, átmeneti viselkedési problémák is előfordulhatnak.
A nagyot sem emiatt, sem amiatt nem venném ki, hogy ne boruljon a megszokott napirendje.
Mivel az oviban a nevelési év május utolsó napjával zárul, elvileg már nyári szünet van, csak ügyeletet tartanak.
Én már nem vinném a nagyot, egy 2 éves mellett unatkozni nem fog, és bőven lesz időtök családdá válni a nyáron. Nem csak a kicsinek kell beszoknia a családba, hanem a nagynak is meg kell szoknia az új felállást, ez az oviban nehezebben menne, lehet, hogy kirekesztettnek érezné magát, ha ne lehetne veletek otthon.
Pont őszi szünet előttre esett a tesó érkezése, így 2 napot ment, utána itthon volt 1 hétig majd újra ovi.
Én vinném a helyedben. Ez a pár hét pont megfelelő lesz, hogy összeszokjatok, a délelőtt így csak a tiétek. A nagynak is lesz ideje egy kicsit mással is foglalkozni, feldolgozni ezt az új helyzetet. Elröpül hamar az a délelőtt, így a délutánt/estét már együtt tölthetitek.
Az én nagy fiam is 5 éves volt amikor az öccse született.
Ő 3 napot volt itthon, utána ment oviba. Én így láttam jónak, de megkérdeztem őt is, és ha akart volna, maradhatott volna itthon.
Mivel nálatok 2 éves a kicsi, erre a 3 hétre biztosan vinném a nagyot, hogy a kicsi megszokjon téged és az új közegét, legyen időtök egymásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!