Tudom, gyűlölni fogtok, de egy kicsit kezdem megérteni, miért nem akarnak a munkáltatók friss anyukákat, még nem szült nőket. Velem van a baj?
Nem lehet az anyákat sem hibáztatni,de azokat sem akik gyerektelenek és unják ezt.
Az én lányom is sokat volt beteges,nem is tűrtek meg a munkahelyen mert nem tudtam másra hagyni őt.Megértettem,de valamiből meg élni kell,enni kell,rezsit kell fizetni.Ameddig külföldön az otthoni munka,a részmunka megoldható,addig itthon nem.És ez a baj.
De mondom, hogy addig beugorhat helyette 8 órára a másik 4 órás, akinek épp nem beteg a gyereke, és majd visszaadja a teljes napot a másik, ha meggyógyult a gyerek.
Persze ez némi rugalmasságot és megértést kívánna azoktól is, akinek épp nem beteg a gyereke.
Ez a te tapasztalatod, de nem szabadna ezen alapulnia a közgondolkodásnak. Nyomatják, hogy az ember szüljön 15 gyereket, hogy eltartsuk a Várba építendő összes erkélyt, de aztán terhesség után kirúgnak meg csúnyán néznek.
Én terhességem utolsó napjáig dolgoztam (utolsó hónapban otthonról), és 6 hetes korától ismét dolgozom (cikkeket írok itthonról, van rá időm és kedvem is). Velem mindig apa maradt otthon, mikor beteg voltam, mert anyunak a munkahelye olyan kollégákkal volt tele, akik panaszkodtak a táppénz miatt.
Egyetértek veled, de az éremnek sok-sok-sok oldala van. Az anyuka sem szívesen megy táppénzre. A legtöbb fiatal családnak semmi segítsége, mert ha a nagymama/nagypapa megy el hosszan táppénzre, őt rúgják és 55-60 felé szintén nem könnyű másik állást találni, ha még nem nyugdíjas. Most a szüleivel tegye ezt az ember?!
Nem egy anyukatársam van, aki szinte sírva panaszkodott a bölcsiben, hogy lassan kirúgják, annyit beteg a gyerek. A kisgyerekek a közösségbe kerüléssel idegen bacikkal találkoznak, még gyenge az immunrendszerük, elkapnak minden sz@rt. Ha jön egy rutinnak számító mandulakivétel, az min. egy hónap kiesés, előtte már ne menjen közösségbe a gyerek, kórházi kezelés, utána se menjen legalább 10 napig stb. A gyerekeim a téli időszakban november végétől január közepéig, karácsonyi időszakot is beleszámolva, folyton és felváltva betegek voltak. Ha már kis takonnyal, köhögéssel viszed, csúnyán néznek rád, mert fertőz. (Ami szintén jogos.)
A rendszer rossz. Nem szeretek jönni a régi időkkel, de anyumnak, anyósomnak soha, senki se szólt be, akármennyit is voltak táppénzen, mert a munkáltató tudott úgy alkalmazni embert, hogy ne legyen gond. Igaz, tíz ember jutott egy ember munkájára, most meg alapból egy ember végzi két emberét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!