Hallottátok? Tényleg megbüntetik azokat, akik neten adnak el használt dolgokat? Pld anyukákat, akik a gyerekeik kinőtt ruháit, játékokat adnak el ott?
Abban az esetben, amite te leírtál nem kell tartani semmilyen büntetéstől. 600e Ft-ig ez a tevékenység adómentes.
Ha üzletszerűen csinálod a dolgot (direkt eladásra készítesz karkötőket, valamit olcsón behozol mondjuk Kínából itt pedig többért eladod stb. stb.), akkor kell a bevétel után adózni, ha ezt nem teszed meg, akkor büntetnek.
Ugyan mondd már el Kérdező, melyik adón mikor mondtak olyat, hogy megbüntetnek mindenkit, aki neten elad dolgokat?
Kiragadtál két szót egy 5 perces riportból, ráadásul rossz kontextusban, és még azoknak sem hiszel, akik képesek voltak értelmezni azt, amit hallottak.
Gratulálok! :)
Nem hiszem el, hogy mindenki bedől mindennek amit a tv-ben hall. Minden héten van egy olyan kérdés, hogy pl. mennyi az egyszeri anyasági.
Jól írta az elöző, 600 000 ft-ig adómentes. Egyébként ha már tv, akkor nemrég foglalkozott a tv a lakásbutikokkal is, az is adómentes, és az ugyanez pepitába.
Ez csak az "üzletszerűen" tevékenykedőkre vonatkozik, rájuk nem vonatkozik a 600 ezer Ft-os értékhatár. De az nem üzletszerű értékesítés, ha a saját cuccaidat eladod! A többiek mondják jól.
Ezt olvasd el, itt részletesen le van írva: [link]
Kedves kérdező!
Én is láttam ma reggel azt az interjút és meg is döbbentem. Amit a válaszolók leírtak, az volt a korábbi eljárás. Most a legfelsőbb bíróság döntését bírálta felül a kúria és aki netre felteszi a babaholmit, majd sikertelen eladás után megújítja a hirdetést, mivel a 2szeri meghirdetés már sorozatosnak minősül, ezért a 300 Ft-os tipegővel ő rendszeresen árul. Éppen a gyerek kinőtt holmiját áruló kismamák cuccaival példálóztak. Nevetséges, de sajna tényleg ezt mondták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!