Hallottátok? Tényleg megbüntetik azokat, akik neten adnak el használt dolgokat? Pld anyukákat, akik a gyerekeik kinőtt ruháit, játékokat adnak el ott?
Köszönöm vadgesztenye, hogy leírtad így. Sajnos nem én láttam, hanem anyukám, és nyilván így nem tudtam élethűen visszaadni.
Tehát a lényege az, hogyha egy darab 86-os szoknyát felteszel 500 forintért, és több napig hirdeted, akkor az már üzletszerű, és ha nem fizetsz áfát utána, akkor akár 2 millió forintra is megbüntethetnek.
Hitetlenkedők meg nem hitetlenkedők nézzenek utána inkább.
Én pld nem hirdetek, de sok ismerősöm igen, és tudom, hogy nem élnek jól, úgyhogy ez így nagyon szomorú. :-(
Szóval, akkor először is a biztos forrás NAV:
Második bekezdés:
"A jogegységi döntés értelmében a gazdasági tevékenységként folytatott ingó vagyontárgyak értékesítése üzletszerű, amely után az adózónak akkor is – az önálló tevékenységből származó jövedelemre vonatkozó szabályok szerint – kell személyi jövedelemadót fizetnie"
Szóval gazdasági tevékenységként folytatott értékesítésről beszél, nem arról, hogy Te, vagy én eladom a gyerek kinőtt cuccait.
Az áfa törvény szerint a gazdasági tevékenység fogalma:
„
Gazdasági tevékenység:
valamely tevékenység üzletszerű, illetőleg tartós vagy
rendszeres jelleggel történő folytatása, amennyiben az ellenérték elérésére irányul...
”
Az áfa törvény szerint a gazdasági tevékenység fogalma:
„
Gazdasági tevékenység:
valamely tevékenység üzletszerű, illetőleg tartós vagy
rendszeres jelleggel történő folytatása, amennyiben az ellenérték elérésére irányul...
Erre hivatkozott a kúria és tolmácsolta az adószakértő, amikor azt mondta, hogy a rendszeres és tartós fogalmak nincsenek ennél jobban kifejtve. Ezért, aki már megújítja a hirdetését, tehát egynél többször hirdeti a terméket az rendszeresen és tartósan teszi, méghozzá jövedelemszerzési céllal (mivel van ára a terméknek)
Többek között arról is beszéltek, hogy amikor lefial a kutyád 4-et és te eladod a 4 kölyköt, az is rendszeres, hiszen sorozatosan árulsz.
Valóban nem veled szeretnék vitázni, remélem, hogy igazad lesz és csak a kereskedelmi csatornák általános hírhajszása van emögött is. Pár napon belül kiderül, hogy ettől lesz-e hangos a média és valóban változtattak, vagy kamu az egész.
Ezt kellen elolvasni.
Itt a videó amire a kérdező is hivatkozik és én is láttam ma reggel:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!