Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon el vagyok keseredve,...

Nagyon el vagyok keseredve, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Én egy 38+5 hetes kismama vagyok. Párommal eddig sem volt felhőtlen a kapcsolatunk, de most pokollá változott. Konkrétan utcára akar tenni így. Illetve, ha vele maradok megkeseríti az életem. Bármikor jöhet a baba, belehalnék, ha elvennék tőlem. De minden cuccunk ott van nála(vidéken,mert úgy volt oda költözünk) én pedig albérletbe vagyok, ahonnan 31-ig költözni kell.

Szerintetek, az egy járható út-e, hogyha nem változik a helyzet, egy kis időre állami gondozásba kerüljön a pici, én nagyon hamar összekapom magam és vissza kapjam? Illetve mennék látogatni, ahogy csak engedik.. nem szeretném elveszíteni a gyermekemet, amiért az apja semmibe hagy bennünket.

NEM KÉREM A FELELŐTLEN, SZEGÉNY GYEREK STB. KIOSZTÁST, BESZÓLÁST MERT NEM VAGYOK RÁ KÍVÁNCSI!!! NEM BESIKERÜLT BABA, TERVEZETT!!!!! ÉS MINDENÜNK MEGVOLT, CSAK A PÁROMNAK NEM NEVEZHETŐ VALAKI EZT TÖNKRE TETTE!

2016. máj. 22. 17:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Anyaotthon! A cuccokért pedig rendőrrel menj. Holnap kezd is intézni! Kezdésre lesz pénzed. Amiket kapsz, nem sok, de most több a semminél. Apasági nélkül is kérhetsz gyerektartát, tudod ő az apa, akkor dns vizsgálat. Ha ő az apa, de nem akarja elismerni, akkor ő fizeti a végén. Harcolj magatokért. De ne add nevelőszülőkhöz! Tarts ki mellette! Ő fog erőt adni! 31-ig elképzelhető meg is szülsz, intézd az anyaotthont. De menj be az önkormányzathoz is, lehetnek ilyen átmeneti segélyek is.
2016. máj. 22. 19:32
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Az anyaotthonban is neked kell megoldani a felügyeletét a picinek, ott a lakhatást, étkezést biztosítják, illetve a szociális munkás segít hosszabb távon abban, hogy újra talpra tudj állni.
2016. máj. 22. 20:03
 13/22 A kérdező kommentje:
Nagyon jó tudni ezeket, igazán köszönöm! Igen, van apasági nyilatkozatunk.. akkor még nem volt "bekattanva"...
2016. máj. 22. 21:37
 14/22 anonim ***** válasza:
36%
Azért azt az apai elismerő nyilatkozatot jól gondold meg. Tudom, hogy ha az nincs, akkor nem is tudsz gyerektartást kérni, de ha ennyire nem együttműködő az apa, akkor kétszer is meggondolnám, hogy megéri-e. Ezt valahogy sokan nem említik, de én sajnos megtapasztaltam, hogy milyen az, amikor a gyereknek az apjával semmit nem lehet megbeszélni, a nagyfiam apja konkrétan teljesen elérhetetlen, fogalmunk sincs, hogy hol van. Ha a baba megszületik, és bejegyezteted az apát is az anyakönyvi kivonatba, akkor utána a baba személyi igazolványát is csak az apja írásos beleegyezésével fogod tudni megcsináltatni, óvodai, iskolai beíratáshoz is kérhetik az aláírását, esetleg ha külföldre akarsz majd a gyerekkel költözni, akkor is az ő hozzájárulása fog kelleni, szóval nem egyszerű.
2016. máj. 22. 22:34
 15/22 Snorri ***** válasza:
Mindenképpen anyaotthon! Ha egyszer bekerül a pici a rendszerbe, akkor nehezebb visszaszerezni! Anyaotthon, és pályázzatok önkormányzati bérlakást.
2016. máj. 22. 22:48
 16/22 anonim ***** válasza:
7es: anyaotthonban vele marad a gyerek, azért írtam és kap jogi segítséget is. Ha nem értesz a témához, vagy nem tudod beleképzelni magad ebbe a helyzetbe, akkor legalább ne írj semmit.
2016. máj. 23. 05:05
 17/22 anonim ***** válasza:

Kérdező: az biztos, hogy van baptista fenntartású intézmény is, azokat se hagyd ki, sőt Bodrogon is van olyan lehetőség, ahol tudnak segítséget adni. Azért írom, mert az anyaotthonok túlterheltek sajnos. Keress rá ezekre is majd.

[link]

Mamaotthon is van.

2016. máj. 23. 05:10
 18/22 anonim ***** válasza:
Segítsen nektek a f* szom, ha egy jószándékú választ így lehúztok...
2016. máj. 23. 09:20
 19/22 anonim ***** válasza:
Na miujság kérdező.? Tudtál valamit intézni.?
2016. máj. 23. 09:57
 20/22 anonim ***** válasza:

14. és 18. válaszoló:szerintem ha már van apai nyilatkozat nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni,vagy úgy csinálni,mintha nem is létezne!Azt nem teheti meg,hogy eltűnik,mert Apuka simán be tud kavarni.De egy Gyermekvédelmis,vagy egy ügyvéd-aki családjoggal foglalkozik-pontosan meg tudja mondani hogyan tovább.

Momentán az anyaotthon tűnik az egyetlen megoldásnak.El kell hozni a dolgokat-rendőri segítséggel-és új életet kell kezdenek,kérdező!De tényleg nézz utána,hogy a nyilatkozat miatt mik a lehetőségeit(illetve Apukának miben és mennyire ad szabad kezet).

2016. máj. 23. 10:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!