Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen oknal fogva veszik el...

Milyen oknal fogva veszik el a szuloktol a gyermeket?

Figyelt kérdés
Lenne egy olyan problemam hogy en kiskoru voltam mikor megszuletett a kislanyom anyukam lett a kicsi gyamja. Miutan megszuletett a gyermekem anyukammal megromlott a kapcsolatom es a paromat sem tudta elviselni. (Azt tudni kell hogy anyukamnak uj parja van akartak kozos gyereket de sajnos neki mar.nem lehet gyermeke..) anyukam tobbszor is bantalmazott engem es nevelo apam is. Elzavart otthonrol es a parom szuleihez koltoztunk. Aztan beadott minket a "nagyszulo" a birosagra hogy otthagytuk a gyermeket es hogy nem vagyunk alkalmasak a szuloi felugyeletre. Lezajlott az elso targyalas elhalaszottak juniusra. A kislany 2eves lesz. Ket hetente lathatjuk ket ora hosszara felugyelet mellett. Mi harcolunk a gyermekert de azt mondtak ha valami nyomos ervet mondunk a mama ellen akkor csak azt erjuk el hogy intezetbe kerul a kislanyom. Ez igaz?? Megvan mindenunk itt anyoseknal.4szobas lakas csak anyosomek es mi lakunk benne.van viz villany a parom dolgozik en varandos vagyok a masodik babankkal. ez tenyleg lehetseges hogy intezetbe kerul a kislanyom ha harcolok erte???

2016. máj. 17. 13:24
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem látom át teljesen a szituációt, és nem is értek ehhez igazán, de az biztos, hogy egy jó ügyvédre lenne szükségetek, ők tudják a csínját-bínját ezeknek a dolgoknak.

Remélem sikerül magatokhoz venni!

2016. máj. 17. 13:30
 2/19 anonim ***** válasza:
83%

Ha te úgy elköltöztél a párodhoz, hogy a kislányodat otthagytad anyukádnak, akkor az elég súlyos érv ellened.

Egyébként meg a legritkább esetben veszik el a gyereket egy szülőtől. Ha megállapítják, hogy normális körülmények között tudod őt nevelni és megfelelően tudsz róla gondoskodni, akkor nem fogják elvenni, ne aggódj.

2016. máj. 17. 13:31
 3/19 A kérdező kommentje:
Voltunk ugyvednel es o mondta hogy ezzel azt erjuk el hogy intezetbe kerul. De valoszinu azert mondhatta ezt mert ismeri anyukamat,hisz kiderult hogy abba a faluba jar tanacsadasra ahol ok laknak. Mar telefonaltunk es van ido pontunk holnapra egy masik ugyvedhez.
2016. máj. 17. 13:34
 4/19 anonim ***** válasza:
Kemény. Valahogy bizonyítani kell, hogy el lettél zavarva. Ez az első. Ha ez megtörténik és még azt is tudod bizonyítani, hogy bántalmazva voltál (akár kiprovokálás árán is szerintem muszáj lesz kimondani szüleidnek), akkor elveszik tőlük a kicsit, és akkor jöhetsz te, felmutatva a jelenlegi helyzetet, ahol igenis normális körülmények között tudjátok nevelni a kislányt. Sok sikert!!!!
2016. máj. 17. 14:00
 5/19 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2016. máj. 17. 14:04
 6/19 anonim ***** válasza:
90%

"De valoszinu azert mondhatta ezt mert ismeri anyukamat,hisz kiderult hogy abba a faluba jar tanacsadasra ahol ok laknak" Mi???

Az első gyermekedet elvették, te meg máris szülöd a következőt? Meg van mindenetek anyósnál?? Anyósnak van meg mindene nem nektek!

2016. máj. 17. 14:06
 7/19 A kérdező kommentje:
19 eves vagyok! A bantalmazast tudom bizonyitani mivel korhazban is voltam.koponya zuzodasom lett.igaz 8napon beluli serules volt.de a rendorok elott is olyan kijelentest tett hogy akkor ver meg meg azt csinal velem amit csak akar.
2016. máj. 17. 14:08
 8/19 A kérdező kommentje:
Arra voltam kivancsi hogy tenyleg elvihetik e a gyermekemet az intezetbe?! es nem arra hogy kinek mi a velemenye arrol hogy a masodik gyermeket varjuk!!! ugyanis nem a korulmenyekkel van problema.!!!!!!
2016. máj. 17. 14:16
 9/19 anonim ***** válasza:
84%
Igen, elvihetik.
2016. máj. 17. 14:17
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Nos, ha a gyerek intézetbe kerül, az azt jelenti, hogy a te/ti szülői felügyeleti jogokat a bíróság megszunteti. Ez azzal is jár(hat) , hogy a most születendő gyereket sem viheted haza.

Amikor nagykorú lettél, kervenyezted egyáltalán hogy ne anyad Legyen a továbbiakban a gyám? A párod se volt nagykorú, amikor a gyerek született?

2016. máj. 17. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!