Hogyan lehet eldönteni hogy hány gyermeket szeretnénk?
Szerintem nem kell ezt előre kitalálnod, haladj „lépésről lépésre”. Most van egy. Szeretnél még egyet? Ha igen, legyen. Ha nem, ne legyen. Aztán majd meglátod, vágytok-e még egyre, stb.
Azt gondolom, túl sokat várni sem biztos, hogy érdemes, mert nagy korkülönbség esetén pont mire kicsit felszabadulnál a „piciség gondjai” alól, újrakezdheted az egészet egy újabb picivel. De persze erre sincs egységes válasz, van, aki akkor kezd el igazán vágyni újra a egy csecsemőre, amikor az idősebb gyerek egész nagy, és más fajta figyelmet igényel.
4 gyerkőcöm van. Nem bántam meg Őket és csak akkor "sok" ,ha betegek (szerencsére eddig csak 1x volt hogy egyszerre lettek betegek).
Még kicsi a gyerkőcöd, sokat változik az évek során... Lehet 4 évesen lesz könnyebb Vele, lehet csak amikor elkezdődik az iskola.
Csak Te érezheted, hogy mikor vagy kész egy másik gyerkőc érkezésére. Nincs "praktika" a megfelelő gyerekszám eldöntésére :-)
A kisfiunk még nagyon pici volt, alig pár hónapos, mikor már tudtuk, hogy nem szeretnénk többet. Sok oka van igazából, anyagi, párkapcsolati, egészségügyi, illetve közös megállapodás alapján mindketten úgy érezzük a férjemmel, hogy egyszerűen nem szeretnénk még egyet. Nem tudná egyikünk sem elölről kezdeni az egészet. Így már az első megszületése után tudtuk és eldöntöttük, hogy nem lesz több.
Most már 5 és fél éves a gyerek, úgyhogy ez már elég biztos, a véleményünk később sem fog változni.
Mi ezeket gondoltuk át:
- lakáshelyzetünk (szobák száma, esély továbblépésre)
- az én munkaügyi helyzetem (visszavárnak-e bármikor vagy ha nem, tudok-e valami újba belekezdeni)
- a korunk
- az anyagi helyzetünk
- nehéz volt nagyon a terhességem, vetélésem is volt, akarjuk-e ezt újra
Mi jól boldogulunk ezzel az eggyel, de kettővel valószínűleg már nem lenne így. Egy gyerekkel, úgy veszem észre, hogy a korábbi életünket élhetjük, csak még boldogabban. Két gyerekes barátainknál már ez nincs így, persze biztos vannak kivételek.
Mintha magamat olvasnam. Nekunk is csak 1 van, lassan 3 eves. Meg itthon vagyok vele, de neha nekem is már sok. Ő is és az itthonlet is. Pedig 2-t terveztem mindig is. Ferjem nyitott mindenre. En nem erzem meg. En is elobb visszamegyek dolgozni 1-2 evet aztan ahogy erzem, érezzük. Lehet a kor fog egy hatart huzni.
Ne ostorozd magad, sokan vagyunk igy,
jol akarunk donteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!