Miért hiszik néhányan azt, hogy a gazdag szülő kevésbé szereti a gyermekét, mint az átlagos vagy szegény?
Igen, van egy ilyen toposz. Szerintem 1. A penzszerzessel tolti az idejet, kevesebb idot tolt a gyerekkel, 2. A gyerekkel kapcsolatban is mindent penzzel akar elintezni 3. Ahol keves a penz nagyobb az osszetartas, nert ra vannak kenyszerulve
Persze vaskos altalanositasok, de ezert. A gazdag gyerek egyedul xboxozik, a szegeny gyerek csaladostol kirandul es aztan egyutt csinalnak gesztenyefigurat
Ez csak egy általánosítás. Nem pénzfüggő, hogy valaki milyen szülő. Nekem van átlagos körülmények közt élő ismerősöm, aki bár nem rossz szülő, de jónak sem mondanám. Bár főz, mos a családjára, de mindene a facebook és a tévé. A gyerekek meg csak számítógépeznek.
Van ismerősöm, akinek sok pénze van, és minden szabadidejükben utaznak, kirándulnak a gyerekeikkel. Együtt vannak.
Van szegény ismerősöm, egy szobában laknak a gyerekkel, és imádják és törődnek vele.
Nem lehet, nem szabad általánosítani.
én inkább úgy gondolnám - de nem általánosítok ez csak egy feltevés - hogy a jól kereső szülők általában többet dolgoznak, kevesebb idő jut a családra, ezáltal nem olyan szoros a kapcsolat - de finoman írnám ezt, ismerek ellen példát. De a legtöbb pénzes ismerősömnél valóban így van.
Nem kell messze mennem: itt a szembe szomszéd: két huszonéves egy 40 nm-es családi házban, azt is bérlik, két gyerek van, a pasi alkalmi munkákat vállal a csajszi otthon van még gyesen. Látszik hogy nincs pénzük. De hogy egy lépést nem tesz egymás nélkül a fiú meg a lány és a gyerekek :) mindenhova együtt vonulnak, kedves látvány (mondjuk még kocsmába is viszik a gyerekeket, na az már kevésbé kedves látvány) ettől függetlenül látszik, hogy nagyon összetartóak, ahogy a nagyobb gyerek beszél, biztos hogy erős a kötelék.
Míg nálunk a férjem látástól mikulásig dolgozik, és a lányom alig van el vele már most. De ettől még az durva kijelentés hogy ne szeretné, maximum kevesebb idő jut a gyerekekre. És gondolom ez a helyzet egy klasszikus jól kereső házaspárnál.
8. válaszoló vagyok.
Nekem édesanyám van példaként előttem. Ő is látástól vakulásig dolgozott. Sokszor még haza is hozott munkát.
De mindig jó volt a kapcsolatunk. Mégis mindig talált rám időt, és a szabadidejét velem (velünk) töltötte. Igaz, kimaradt neki az életéből a barátnőzés, a kávézóba/étterembe járás, a fitness terem, és sok más. De minden szabadidejét rám (ránk) fordította.
Tehát igenis lehet sok munka mellett is sokat foglalkozni a gyerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!