Más is volt már úgy, hogy szeretnénk még egy gyermeket viszont az 5 éves fiunk nem szertne kistestvért?
:-D
Meggyőzni??? Ő fogja megszülni,felnevelni??? Sztem nem,úgyhogy nem egy 5 évesnek kellene eldöntenie,hogy lesz-e testvére.
Egyébként meg nem kell győzködni direktbe,majd minden szépen alakul,de ha ezzel tömitek a fejét,persze,hogy befeszül tőle!
Pontosan! Nem neki kell eldönteni! Azt sem tudja még tulajdonképpen,hogy miről dönt.
Két barátnőm van, akiknél szintén tiltakozott a Nagy. Az egyiknél már meg van a Kicsi, a Nagy imádja, pedig tényleg hallani sem akart róla. A másiknál a Kicsi még pocakban, a Nagy már mondta,hogy "kistesóm". Pedig tényleg volt tiltakozás mindkettőnél. Sőt, az egyiknél földön fetrengős hiszti is.
Meggyozni ???
Megmindani, hogy tesoja lesz. Nalatok az 5 eves parancsol ?
5 évesnek vétójoga van abban, hogy legyen-e gyermeketek...?
Értem én, hogy érinti, de az is érinti, hogy melyik városban laktok, milyen házban, mennyi pénzetek van... Az élet már csak ilyen.
S ugye, ott van a 2 másik ember, akinek egy hangyányit talán több joga van dönteni ebben a kérdésben s talán érettebbek is... Az 5 éves azt se tudja, milyen lesz egy kistestvér, de úgy látszik, előítéletei és félelmei vannak. El lehetne vele beszélgetni, hogy ettől ő nem szorul túlzottan háttérbe, de ha a kedvére tesztek, akkor a fejetekre nőhet...
Szerintem sem kell meggyőzni. Viszont jó lenne, ha örömmel várná ő is.
Nem voltam ilyen helyzetben, mert a nagy nagyon szeretett volna kistesót, de el tudom képzelni, mennyire rossz érzés ez nektek. Talán figyelj majd arra, hogy sok figyelmet kapjon, beszélgessetek a babáról, vegye ki a részét ő is a várakozásból, válasszon neki babaruhát, játékot.
Nálam a kicsi egyáltalán nem akar kistesót, viszont mi sem, szóval ez nem gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!