Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hol aludjon a baba? Ezt...

Hol aludjon a baba? Ezt tudtátok? Vélemények?

Figyelt kérdés

"Hol aludjon a baba?

Több tízezer évig fel sem merülhetett ez a kérdés, hiszen a baba csak testközelben volt biztonságban. Már csak azért is, mert sírt volna, amint magára marad, a sírás pedig – főleg éjjel, a legtöbb ragadozó aktivitásának az idején – nem vezetett jóra.

Ha a baba igényeit nézzük,

akkor ma sincsen más válasz a kérdésre, mint a testközelség. Mert a baba teste-lelke nem tud róla, hogy ma már nem fenyegetik ragadozók, hogy esetleg technikai szerkezetekkel gondoskodunk a biztonságáról. Ő ma is úgy tudja, hogy a testközelség egyenlő a túléléssel, a biztonsággal. Nem tud segítség nélkül elaludni és visszaaludni, ha éjjel felébred, nem tudja önállóan megnyugtatni magát, és gyakori táplálásra van szüksége éjjel-nappal egyaránt. Vizsgálták, hogy ha a baba a gondozójától távol alszik, akkor a szívverése nem egyenletes, a légzése időnként kiesik a szabályos ritmusból, légzéskimaradásai vannak, ezáltal leesik a véroxigénszintje és lecsökken a vércukorszintje. Ezzel ellentétben: a testközelben alvó baba szívverése egyenletes, a légzése ritmikus, nincsen légzéskimaradása, a véroxigénszintje és a vércukorszintje egyenletes."

2016. máj. 15. 16:21
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
47%
Milliószor olvastam az érvelést, amit bemásoltál :) Épp ezért döntöttünk úgy, hogy velünk alszik a gyerekünk. Nekünk pont így jó :) Sohasem próbáltam külön altatni, nyugodt, kiegyensúlyozott, jól fejlődő kisgyerek, aki bízik a szüleiben, nem fél a sötétben, nem sír lefekvéskor. Ki fogja nőni az együttalvás iránti igényét a maga ütemüben, ebben biztos vagyok.
2016. máj. 16. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!