Hányan használtok ecetet a baba ruháinak öblítésére, erre lennék kíváncsi. És vélemények?
Már én is gondolkoztam rajta, hogy azt fogom használni. De barátnőmékhez pont jött egy mosógépszerelő, aki nagyon nem ajánlotta, ugyanis tönkreteszi a gumi alkatrészeket a mosógépben. Szétmarja. :(
Tudom, hogy sokan használják, de én így inkább maradok az öblítőnél.
Én ecettel öblítek. Én úgy vagyok vele, hogy inkább a mosógépben lévő dolgok menjenek tönkre, minthogy a fiam esetleg ekcémás legyen. Nagyon szép bőre van, mindig megdícséri a dokinéni. Lehet, hogy ha öblítővel mosnék, akkor is ilyen lenne, de inkább nem kokáztatok.
Nekem volt ekcémához hasonló bőrbetegségem gyermekkoromban, és nagyon rosszul viseltem.
Szia!
Én már jóideje nem használok öblítőt és tök meglepő, de nélküle sem rossz a ruhák tapintása, esetleg a törölközőket érzem picit durvábbnak, de így meg megspórolom a bőrradírt :) Sőt, most mát tökre irritál, amikor valamiből dől az öblítő illata és túl puha, olyan mesterkéltnek tűnik már :)
Mostanában már szoktam ecetet használni, 0,5 dl-t felhígítok ugyanannyi vízzel és azt öntöm az öblítőrekeszbe, így nem hiszem, hogy baj lenne.
Egyáltalán nincs ecetszaga a ruháknak, kicsit puhábbak lettek és a színes ruhák pedig szép élénk színűek.
Első babámnál használtam ecetet öblítő helyett (egy mosáshoz egy pici löttyintést), mert érzékeny volt a bőre. Kb 1 éves koráig használtam.
Vízkőoldásra is ecetezek (vízforraló, mosogató, mikró, kávéfőző). Felmosni viszont CIF felmosófolyadékkal szoktam.
Amúgy lehet kapni ecetes tisztítószereket is.
Hipót soha nem használok. Domestost használok, de csak vécé- és fürdőkád tisztításhoz.
Mennyivel jobb az ecet mint a semmi az öblítéshez? Vagyis a tiszta víznél? Miben érződik a különbség?
Ecettel ha felmosok nem jobb mint az ecetes tisztítószer?
Nagyon nagy dilemméba vagyok ezzel az ecet dologgal :)
Egy biztos, ecetes vízzel mosom le a munkalapot a konyhában és gyönyörűen ragyog tőle. Ez tény :)
Ecet annyiból jobb öblítésre, mint a sima víz, mert kihozza az összes maradék mosóport a ruhából.Ezen kívül fertőtlenít és tisztít.
Ecetes tisztítószerek nem annyira büdösek, mint az igazi ecet. Ha én itthon ecettel mosnék fel, a férjem elköltözne még aznap, mert nagyon utálja a szagát.
Így is, ha ecettel takarítok, azt még reggel csinálom,kb egész nap szellőztetek, hogy ő este nem érezze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!