Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apukák, anyukák! Szerintetek...

Apukák, anyukák! Szerintetek sok terhet leveszek az anya váláról?

Figyelt kérdés
Két gyerekünk van. Egy négyéves és egy 7 hónapos. A négyéves gyermekkel anyukája foglalkozik reggel fél órát, este bő egy órát. A többit velem tölti, illetve óvodában van, vagy nagyszülők vigyáznak rá. A kisebb gyermekkel az anya van egész nap, lényegében én csak pár percet foglalkozom vele. Úgy érzem hogy az anyának nincs panaszra oka, eléggé tehermentesítve van. Úgy értem, hogy nincs nagyon olyan szituáció, amikor két gyermekre kéne vigyáznia hosszabb ideig. Hogy van ez más családoknál? Szerintem az apukák nem tehermentesítik az anyát ennyire. A munkájuk miatt nagyon sokszor hagyják az anyát a két gyerekkel egyedül. Üdv, az apa
2016. máj. 11. 14:26
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
83%

Miért az anya válláról vennéd le a terheket? Nem közösek azok a gyerekek?

A kérdés egyébként nagyon buta. Veregessük meg a válladat? Vagy nem értem, miért írtad ki. Anyuka panaszkodik?

2016. máj. 11. 14:30
 2/22 anonim ***** válasza:
78%

Gusztustalan leírás. Nem besegítesz, hanem a SAJÁT gyerekeddel vagy. Az a szégyen, hogy te nem vigyázol egyszerre a kettőre, hogy a szerencsétlen nő egyedül lehessen egy fél napot a saját gondolataival!

Üdv. Egy anya, akinek a férje ezt heti 2 nap kérkedés és nagyszülők nélkül megteszi, hogy legyen saját ideje a nőnek is.

2016. máj. 11. 14:32
 3/22 anonim ***** válasza:
83%
A kérdésed egyszerűen értelmezhetetlen számomra. Egy család vagytok, nem értem ezt a felosztást. Nincs is olyan, hogy négyesben vagytok? Miért töltesz ennyire kevés időt a kicsivel?
2016. máj. 11. 14:33
 4/22 anonim ***** válasza:
62%
Milyen apa? Hol van? Én nem látom.
2016. máj. 11. 14:34
 5/22 anonim ***** válasza:
92%
Ezt nem lehet centire vagy percre mérni. Az anya egész nap, együtt vagy felváltva, a gyerekekkel foglalkozik, ilyen értelemben nincs teherMENTESítve egy percre sem. Közösek a teendők, közösen a terhek, természetes dolog, hogy ha otthon vagy, amennyit csak lehet, megcsinálsz. Azt sem értem, hogy ő is így programozottan foglalkozik a nagyobbik gyerekkel este? Matekórát tart neki vagy mi, be is csengetnek?Tök életszerűtlen és erőltetett az egész, mintha csak kötelességtudatból csinálnátok.
2016. máj. 11. 14:44
 6/22 anonim ***** válasza:
80%
Kedves apuka én vidékről jártam fel dolgozni ugy ,hogy reggel este le vezettem a 200 kmert le dolgoztam a nyolcat este 7 környékén értem haza . Fürdettem az aktuális kicsit éjszakáztam velük egy jó pár éjszaka , de nekem soha eszembe nem jutott ,hogy én ezzel terhet vettem le a páromról ez nekem természetesnek tünt!
2016. máj. 11. 15:07
 7/22 anonim ***** válasza:
9%

Érdekes máskor meg itt vinnyognak az anyukák, hogy apuka semmit nem csinál, most meg természetes, hogy anyuka csak a kicsire vigyáz...Pfff

Fogjátok fel, apuka dolgozik, anyukának most a gyereknevelés a munkája, szóval nem kell vállon veregetni egy nőt azért mert gyereket nevel. Főleg úgy, hogy azt látom itt a gyik-on is, hogy nincs ideje főzni meg takarítani, meg magára.....Persze netezni van.

2016. máj. 11. 15:07
 8/22 anonim ***** válasza:
71%
Senki nem veregette vállon anyukát, de apukét sem kell. Az meg megint két teljesen külön dolog, hogy mi a nagy magyar átlag, a gyakorlat, és hogy mi lenne a normális. Úgyhogy többszörös logikai bufencet vélek felfedezni a rövid okfejtésedben. Arról nem is beszélve, hogy apukának van egy munkája, oké, 8 óra. Anyukának ezzel szember 24 órás, ahogy te fogalmazol a munkája. Úgyhogy ha a házasság és a család a szeretetről szól, ahogy kellene hogy legyen, akkor valóban logikus konzekvencia, hogy mindekét fél egyformán vegye ki részét legalább a 8 órás "munkaidőn" - ahogy te nevezted a gyerekekre való felügyeletet - túlmutató teendőkből.
2016. máj. 11. 15:12
 9/22 anonim ***** válasza:
70%

Ne haragudj, de nekem sem tetszik a levezetésed, több szempontból sem. Egyrészt nem terhet veszel le a válláról, hanem kiveszed az apai részed a családi tennivalókból. Ez így normális. Másrészt meg nekem baromi erőltetettnek tűnik ez a felosztás. Reggel fél óra, este egy óra stb...

A leírtak alapján úgy látom, hogy te túl keveset foglalkozol a kicsivel, az anyuka meg keveset a naggyal. Szerintem túlságosan le van passzolva a 4 éves. Eleve óvodába jár, plusz te is sokat foglalkozol vele, és emellé még a nagyszülők is vigyáznak rá. (Néha persze normális, de a leírásod alapján nekem rendszeresnek tűnik a dolog.)Nekem ez azért eléggé szúrja a szemem, én (anyaként) nagyon sajnálnám, ha csak ilyen kevés időt töltenék el a nagyobb gyermekemmel. Miért baj, ha egyedül van a 2 gyerekkel? Nem tud boldogulni? Nem nagyon értem. Akkor nem kellett volna másik gyerek, ha csak úgy megy, hogy az elsőt ennyire háttérbe szorítja.

Amúgy az én férjem is rendesen kiveszi a részét a gyermeknevelésből, csak nem ilyen programozottan, mint ami nálatok megy. Játszik a nagyobbikkal mikor úgy van kedvük, mennek ide oda, de ugyanez a kicsivel is, ahogy adódik. És simán elboldogul velük egyedül is, mikor nekem dolgom van (tanfolyamra járok szombatonként, meg szoktam futni járni, edzeni, meg egyebek).

2016. máj. 11. 15:19
 10/22 anonim ***** válasza:
81%
Nem igazán érzem, mit akarsz kérdezni. Leírom, nálunk hogy van. Anya én vagyok. Reggel keltem a nagyot, elkészítem a reggelit, tízórait. Elviszem a nagyot suliba, elmegyek dolgozni. Apjuk a kicsit felöltözteti, ad neki reggelit, elviszi oviba, megy dolgozni. Munka után én szedem őket össze, korábban végzek. Bevásárlás, házimunka, tanulás, játék, vacsora, fürdés, ezeket mind én csinálom. Este kikészítem a kicsi másnapi dolgait, a nagynak is, ami kell. Ha különóra van, oda is én viszem őket. Az apjuk este jön haza, sokszor ők már alszanak. Szóval nálatok szerencsésebb a helyzet, ha ez a kérdés.
2016. máj. 11. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!