Apukák, anyukák! Szerintetek sok terhet leveszek az anya váláról?
Miért az anya válláról vennéd le a terheket? Nem közösek azok a gyerekek?
A kérdés egyébként nagyon buta. Veregessük meg a válladat? Vagy nem értem, miért írtad ki. Anyuka panaszkodik?
Gusztustalan leírás. Nem besegítesz, hanem a SAJÁT gyerekeddel vagy. Az a szégyen, hogy te nem vigyázol egyszerre a kettőre, hogy a szerencsétlen nő egyedül lehessen egy fél napot a saját gondolataival!
Üdv. Egy anya, akinek a férje ezt heti 2 nap kérkedés és nagyszülők nélkül megteszi, hogy legyen saját ideje a nőnek is.
Érdekes máskor meg itt vinnyognak az anyukák, hogy apuka semmit nem csinál, most meg természetes, hogy anyuka csak a kicsire vigyáz...Pfff
Fogjátok fel, apuka dolgozik, anyukának most a gyereknevelés a munkája, szóval nem kell vállon veregetni egy nőt azért mert gyereket nevel. Főleg úgy, hogy azt látom itt a gyik-on is, hogy nincs ideje főzni meg takarítani, meg magára.....Persze netezni van.
Ne haragudj, de nekem sem tetszik a levezetésed, több szempontból sem. Egyrészt nem terhet veszel le a válláról, hanem kiveszed az apai részed a családi tennivalókból. Ez így normális. Másrészt meg nekem baromi erőltetettnek tűnik ez a felosztás. Reggel fél óra, este egy óra stb...
A leírtak alapján úgy látom, hogy te túl keveset foglalkozol a kicsivel, az anyuka meg keveset a naggyal. Szerintem túlságosan le van passzolva a 4 éves. Eleve óvodába jár, plusz te is sokat foglalkozol vele, és emellé még a nagyszülők is vigyáznak rá. (Néha persze normális, de a leírásod alapján nekem rendszeresnek tűnik a dolog.)Nekem ez azért eléggé szúrja a szemem, én (anyaként) nagyon sajnálnám, ha csak ilyen kevés időt töltenék el a nagyobb gyermekemmel. Miért baj, ha egyedül van a 2 gyerekkel? Nem tud boldogulni? Nem nagyon értem. Akkor nem kellett volna másik gyerek, ha csak úgy megy, hogy az elsőt ennyire háttérbe szorítja.
Amúgy az én férjem is rendesen kiveszi a részét a gyermeknevelésből, csak nem ilyen programozottan, mint ami nálatok megy. Játszik a nagyobbikkal mikor úgy van kedvük, mennek ide oda, de ugyanez a kicsivel is, ahogy adódik. És simán elboldogul velük egyedül is, mikor nekem dolgom van (tanfolyamra járok szombatonként, meg szoktam futni járni, edzeni, meg egyebek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!