Mi lenne az a tett, helyzet, amikor kitagadnád a gyerekedet?
Ismerek olyanokat akiket az alábbiak miatt tagadtak ki:
- drogos lett(főleg fű) es hol egyik barátjánál aludt hol másiknál mert kitagadták
- fiatalon(szakmunkas vizsga elott) terhes lett és megakarta tartani (azt mondták akkor költözhet azonnal a barátja nyakára)
- 20 évesen hol volt munkája hol nem és az anyja betegesen féltékeny volt az uj nevelőfaterre
(Ez 3 különböző ember akikről írtam)
Jogilag kitagadni csak nagyon kevés ok miatt lehet.
De elméletben én azt mondanám, hogy soha, viszont van a családunkban eset, ami elgondolkodtatott.
Egy rokon lánya szült egy gyereket, de alkoholista volt már akkor is. A gyerek éhezett, sokszor hagyta magára a lakásban, 4 éves korában egyedül elindult a kislány kaját szerezni, mert éhes volt. Végül rendőrségi ügy is lett belőle, az anyától elvették a gyereket, és a nagyszülők nevelik. A nagyszülőknek most már az unoka a "lányuk", és bár nem tagadták ki az anyját, de az évek óta nem néz feléjük, senki nem érdekli őket. A kislánynak tartogatott lakást (nem a kislány nevén volt sajnos, de neki tartották) eladta, elitta az árát. Szerintem ez az az eset, amikor mérlegelni kell, és a kislánynak kell inkább esélyt adni, ő még tiszta lappal indul. Ebben az esetben nem a gyerekem pártját fognám, hanem az unokámét. De kitagadni, a segítséget megvonni tőle talán sosem tudnám.
Meggyilkolna valakit, vagy maradandó károsodást okozna neki.
Ha állatot kínozna, akkor nem tagadnám ki, de elképesztően elverném azzal a kikötéssel, hogy a következőnél mehet ahova akar, de itt többé már nincs helye. Amúgy nem vagyok híve a verésnek, sőt, de egy állat kínzását nem tudom elviselni. Megbocsátani is csak azért, mert a gyerekem és csak egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!