A félelem, hogy esetleg beteg babám születik majd, az egyenesen elriaszt a gyermekvállalástól. Hogyan tudok ez ellen tenni?
Bár még van pár évem a gyermekvállalásig, mégis gyakran eszembe jut, hogy mit csinálnék ha beteg/sérült gyerekem születne, akár úgy is, hogy már fogantatásától kezdve valami baja van, másképp fejlődik, vagy bármilyen betegség/vírusfertőzés miatt lesz beteg, vagy akár azért, mert én nem leszek képes úgy a világra hozni őt, hogy egészségesen szülessen... Rettegek tőle, jelenleg úgy érzem, hogy képtelen lennék felnevelni őt, vagy legalábbis nem dolgoznám fel egyhamar. Szerencsére a családomban nem fordult elő még ilyen, mindenki egészségesen született, de ez nem jelenti azt, hogy nekem ne lehetne beteg babám...
Ezt már próbáltam megbeszélni anyukámmal is, de Ő csak hajtogatta, hogy felejtsem ezt el, mégis, egyszerűen nem hagy nyugodni a kérdés/gondolat, hogy velem is előfordulhat ilyesmi.
Persze ha beteg gyereket látok, akkor nem nézek rá másképp, ugyanolyan gyerekként kezelem, nem riadok meg.
De jelenleg emiatt úgy érzem, hogy nem csak most, de később sem szeretnék gyereket, akármennyire is gyerek centrikus vagyok és imádom a gyerekeket, hiszen többszörös nagynéniként nyüzsögnek körülöttem a kicsik. Mégis, ez a kérdés sokszor megfogalmazódik bennem.
Tudok ez ellen tenni? Mit csináljak? Valakivel volt már hasonló?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!