Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 10 éves fiam megkért fogyjak...

10 éves fiam megkért fogyjak le, mert szégyell velem mutatkozni, nektek hogy esne?

Figyelt kérdés

20 éves korom körül jelentkezett hormonbetegségem, akkor pár hónap alatt 30 kg- ot híztam.

Mivel hormonproblémám miatt nem jártak sikerrel a lombikkezelések az örökbefogadás mellett döntöttünk.

Imádom a fiamat és nagyon rosszulesik, hogy szégyell engem.

2016. márc. 31. 09:47
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
56%

170/72 még csak nem is túlsúly!

Igaz, a felső határa az optimális tartománynak, de nem túlsúly.

Én most pont ennyi vagyok, úgy, hogy toxémiás terhesség miatt egy időben 90 kiló felett voltam. A mostani 72 kilómra a környezetem folyamatosan azt mondja, hogy "ne fogyj már tovább!".

Nem is tervezem, ugyanis a környezetemben elég sok példát láttam arra, amikor korombeli nők a szülés után "megasszonyosodtak", nem túlsúlyosak voltak, hanem olyan nőiesen kerekdedek, mégis elkezdtek fogyózni. Bár lefogytak, de "megcsúnyultak" tőle: a korábban csinos nőkből aszott, ráncos vénasszonyok lettek. Én nem szeretnék ilyen lenni!

A gond a történetben az, hogy alapvető értékrendbeli problémák merültek fel. Márpedig a gyerek az értékrendjét a családból hozza: ott lehet tisztába tenni. Egy 10 éves fiú manapság már belelép a kora kamaszkorba, beszélnek az iskolában a lányokról, minősítik őket, ráadásul a média is a tökéletességet eszményíti. Én adott esetben elbeszélgetnék a gyerekemmel arról, hogy amit a média sugall, az nem a valóság. Minden kornak megvan a maga szépségideálja, és egy-két évtizedig a csontsoványság volt a divat, de már egyre inkább kiszorulóban van. Elbeszélgetnék arról is, hogy a női test a korral, gyermekvállalással változik, ezek természetes biológiai folyamatok.

A gyereknevelés során én mindig azt nézem, hogy milyen FELNŐTTET szeretnék majd látni, és adott esetben borzasztóan csalódnék a fiamban, ha azért ábrándulna ki a majdani feleségéből, mert az a közös gyermekük kihordása során felszedett pár kilót, és más módon is változott a teste.

Márpedig ezt MOST lehet, sőt KELL helyretenni. Az anyához való viszonyulás a későbbi párkapcsolatok alapja, a veled való kapcsolat jelenti az összes későbbi kapcsolata mintáját.

Egyébként itt kell megjegyeznem: ha egy adott közösségben szégyellnivaló a túlsúly, ott nagy a pedagógusok felelőssége is! A mi osztályunkban szerencsére a tanítónő csírájában fojtott el minden csúfolódást, sokat beszélgettek arról, hogy a testi adottságokat nem mindig lehet befolyásolni, és mindenki értékes, bármilyen tulajdonságokkal rendelkezik is. Megtanította a gyerekeknek, hogy a JÓT lássák másokban és ne a hibákat. Mindazonáltal az értékrend elsősorban a családból jön, szóval ezt fontos tisztázni, helyre tenni mielőbb!

2016. ápr. 1. 10:47
 52/53 anonim válasza:

Régi a poszt, de hátha valaki válaszol. Ugyanez a probléma nálam. A 12 éves gyerek szégyell, mert meghíztam. Most született meg a második babám, és több mint 30 kg-t híztam, pedig nem ettem másként, csak sokat feküdtem mert muszáj volt.

Egyszerűen nem tudok fogyni, pedig edzek, dietazok, és semmi. Nézték hormont, de az rendben... de nem ez a lényeg....

A 12 éves ma megkért hogy vegyek kabátot (június van!!!) Mikor boltba megyünk, hogy takarjam magam.

Majdnem sírva fakadtam...

Világ életemben vékony voltam, most nem tudok fogyni, a nagy szégyell... A párom szinten (észrevettem, hogy társkeresőn írogat nőknek)

Legszivesebben öngyilkos lennek

2018. jún. 3. 18:22
 53/53 anonim ***** válasza:
52-es valaszolo, tedd fel kerdesben!
2018. jún. 3. 21:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!