Meddig lehet a baba előtt meztelenül mutatkozni?
Ezen már én is gondolkodtam.... 3,5 hós a lányom...
Én úgy emlékszem,h már iskolás(elsős másodikos) voltam mikor még együtt fürödtem apával, és nem lett semmi bajom!
De én sem tudom hogy van ez,vagy hogy kéne...mi régen mindig csupin aludtunk...most jön a nyár majd elválik!Nagy dilemma nálunk is!
Jó lenne értelmes tapasztalatokat olvasni!
:)
pont ma volt szó erről a reggeliben, és ott azt mondta egy nőci, aki állítólag szakember - gondolom pszichológus - hogy olyan 10-12 éves kor körül már nem árt, ha nem meztelenkedünk előttük. addig kinek, hogy tetszik, nem okoz semmi problémát a meztelenség. persze gyerekenként van eltérés, van, aki előbb, van aki később zárkózik el ettől a dologtól. ezekre a jelekre figyelni kell. pl. bezárkózik a fürdőszobába, akkor azzal jelzi, hogy már zavaró a meztelenség.
én úgy emlékszem, nálunk is így volt.
nem volt tabu a meztelenség, de amikor már nem akartam előttük pl levetkőzni, akkor ezt tiszteletben tartották, és attól kezdve ők sem öltöztek előttem.
Nálunk mikor kicsik voltunk nem volt tabu a meztelenkedés. Nagyon sokáig fürödtünk együtt a tesómmal(fiú), anyukámmal.
A 17 hónapos kisfiam szokott az apjával fürdeni, szerintem nincs ebben semmi rossz. Én nemigen meztelenkedek a kisfiam előtt, csak ritkán mikor velem van mikor öltözök. De egyikőnk sem rohangál csak úgy fel-alá meztelenül a lakásban:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!