Nagyon nem vagyok rá büszke, hogy ezt csináltam, de a feleségem azt hiszem megbolondult, mit csináljak?
Van egy 2 éves lányunk, most született a kisöccse, 1 hónapos lesz. Mindenben igyekszünk segíteni a feleségemnek, én is, az anyósom is, anyám is.
Azt hiszem szülés utáni depressziója van, vagy nem tudom, és egyre elviselhetetlenebb. Mindenért ugrik, kiabál, féltékeny. Én nagyon türelmes vagyok vele. De tegnap este elszakadt a cérna ugyanis megverte a lányunkat. Hisztizett, mindegy is miért, minden két éves hisztizik... És nem egy pofont adott neki, vagy a fenekére ütött, hanem rendesen ütni kezdte. Elhúztam tőle a gyereket, de jött utánunk, vissza akarta ráncigálni, végül (itt jön amit nagyon szégyellek) odáig fajult a dolog, hogy ellöktem tőle, és elesett. Így hagyta abba. Most én dolgozok, az anyja nálunk van, segít neki a ház körül. De valamit tennem kell, mert így nem mehet tovább. Este utána sírt, és nem szólt hozzám, bocsánatot kértem többször is, sosem gondoltam, hogy képes lennék bántani őt, de elborult az agyam ahogy ott húzta a lányunkat, meg ütötte.
Mit csináljak? Váljak el és vigyem a gyerekeket? Vagy küldjem orvoshoz? Mi lehet ez? Segítsége van, a gyerekeket ős is nagyon akarta. Nem értem hogy mi ez, és nem tudom hogy mit tegyek. Köszönöm a segítséget.
Köszönöm a válaszokat. Őszintén megleptek a válaszok, mert azt hitem el fogja mindenki ítélni amit csináltam. Nagyon sajnálom, mindig elítéltem azokat a férfiakat akik nőket bántalmaznak. De én is így érzem, hogy a gyereket meg kellett védenem.
Aki azt írta, hogy szánalmas, hogy eszembe jutott a válás az nem élte át amit mi tegnap este. Tudom, hogy mellette kell lennem, mert nehéz lehet neki, de bevallom, hogy férfi létemre folytogat a sírás ahogy visszagondolok a kétségbeesett, síró lányunkra, ahogy nem érti szegény, hogy mi történik, mért bántja az anyja.
Természetesen őt vígasztaltam meg elsőnek, ezt is írta valaki, hogy ezt kellett volna tenni. A feleségemtől már akkor kértem bocsánatot amikor aludtak a gyerekek. Többször is. Nem tudom miért sírt, lehet hogy tényleg hibáztatta magát, de nem szólt hozzám, és nem beszélt velem, így nem tudom.
Azóta se nagyon szól.
A nagymamákat ő akarta hogy jöjjenek segíteni, ha ez is a baj akkor szólnia kellene, egyik sem olyan hogy ránk erőszakolná magát.
Köszönöm a válaszokat.
Zavaros amit írtam, de egyelőre sokminden van a fejemben.
Majd megpróbálok beszélni vele.
Érdekes, hogy ha a nő írja le a szituációt, akkor egyből válna a férjtől?!
Nem tudom már hanyadik voltál, de tudod mi az a szülés utáni depresszió?! Majd ha a férfinak is van szülés utáni depressziója, akkor ott sem ez a megoldás.
Igen, nem kellene ütnie a gyereket, senki sem állítja ezt. Viszont ha a feleség depressziós, akkor abból ki kell rángatni, meg kell gyógyulnia, és nem elválni meg elvenni a gyerekeit. Higgyétek el, neki sokkal nehezebb lesz elszámolnia a lelkiismeretével, hogy megverte a lányát.
Több mint valószínű, hogy szülés utáni depresszió, amit kezelni kell.
Kérdező, én első körben azt gondolom, hogy a feleséged nem rád haragszik, hanem saját magára. Alig tudja feldolgozni, hogy mi történt. A nagymamákat pedig azért hívta át, mert segítségre van szüksége, kell neki egy szusszanásnyi idő, ami akár csak annyi, hogy aznap nem neki kell főznie. Emellett nem kizárt, hogy nem akar egyedül maradni a gyerekekkel, mert fél.
Beszélj vele, és vesd fel az orvost, mint lehetőséget.
Nőként, anyaként írom, hogy én nem ítélem el, hogy ellökted, igazából az a csoda, hogy csak ennyit csináltál. Ha belegondolok abba, hogy valaki (akár a férjem is) elkezdi püfölni a gyerekemet, és még próbálná visszacibálni, hogy tovább üsse, miután már elhúztam előle, szerintem nekem teljesen elborulna az agyam, és nekimennék. Szóval szerintem te nem csináltál rosszat, a gyereket védted, egy szülőnek ez a dolga elsődlegesen.
Viszont a feleségeddel tényleg kellene csinálni valamit. Hála az égnek hírből sem ismerem a szülés utáni depressziót, én szülés után boldog, békés és nyugodt voltam, de sajnos nem mindenkinek ezt dobja a gép. A feleségednek is biztos nagyon rossz ez az állapot, valamit muszáj vele csinálni. Mindenképpen pszichológus, és ha nem akar menni, én bizony megkérdezném tőle, hogy normális dolognak tartja-e, hogy úgy viselkedik, mint egy hárpia, és nekimegy a gyereknek. Ha nem látja, hogy baja van, valamivel rá kell ébreszteni. De egyébként az is lehet, hogy első körben elég annyi, hogy megkérdezed, mi bántja, és tudsz-e segíteni. Értem, hogy fizikailag van segítsége, de lehet, hogy egy beszélgetés, kis lelki simi hiányzik azért neki.
Te nem bántottad a feleséged,hanem a gyerekedet védted.A feleséged bántalmazta a gyereket,ilyen esetben még ha lekeversz egy pofont a nejednek,hogy térjen már észhez,sem ítélnélek el.
Én egyik részről sem tartom megoldásnak a válást.Nem ezért vállaltatok két gyereket,hogy az első nagyobb problémánál feladjátok.Valószínű,hogy a feleség nem is rád,hanem önmagára haragszik.
Beszélned kell vele,és megoldani ezt ha kell orvosi segítséggel.
Én ma kaptam frontint.
Próbáltam magam kezelni a helyzetet, de nem ment.
És sajnos a lányom is kapott ki. (5 éves )
A kicsi 16 hónapos. beteg.
Tegnap egy kint tartott fotel párnázott karfájába üvöltöttem addig míg el nem ment a hangom.
Nálam a depress szorongással jár. Ez pedig felgyűlik, aztán robban. Hála a jó égnek, hogy tegnap még nem voltak itthon a gyerekek, mikor robbantam.
A feleségednek mindenképpen szaksegítség kell!
Mint a gyerekek, mint a feleséged érdeke, hogy szakorvoshoz kerüljön.
Hát azért elválni, mert a feleségednek valami problémája, pszichés betegsége van akár, egy kicsit erős. Ez nem olyan, hogy ha elromlik a turmixgép, veszek másikat. Gondolom szereted őt, hiszen 2 gyereketek van. Segítségre van szüksége, segíts neki szaksegítséget találni, pihenni, stb.
Beszéljetek meg mindent, ez csak pillanatnyi állapot, ha meglapja a megfelelő kezelést, jobb lesz. De addig is jól teszed, ha figyelsz, jogy ne legyen egyedül. Fel a fejjel, ez nem szégyen, előfordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!