Ti hányszor csináljátok ezeket? Hány gyermeketek van? ( többi lent, háztartás. )
Sziasztok! Kíváncsiságból és persze magamhoz viszonyítás miatt kérdezem.
Hányszor porszívoztok? Sepertek, mostok fel,és portöröltök egy 7en? Vagy napi szinten?
Minden nap friss melegétel kerül az asztalra? Hányszor mostok?
Köszönöm a válaszokat. Kíváncsi vagyok,h én viszem túlzásba vagy esetleg pont,h ellenkezőleg,túl laza vagyok,ezért is szeretnék sok sok választ kapni :)
Két lányunk van, plusz még egy a pocakban.
- Porszívózás, felmosás, portörlés, hetente 1x.
Ezt nem én csinálom, két hölgy jön hozzánk takarítani.
- Mindennap főzök meleg ételt vacsorára.
- Mosás hetente 2x legalább, van, hogy 3x is.
Porszívózás ha kell naponta, többi takarítás hetente (portörlés, felmosás, fürdő és egyéb takarítás stb), 2 naponta főzök. Hetente 4x mosok. 4en vagyunk, 2 éves és 8 hónapos gyerekek vannak.
Nekünk így megfelel, biztos h van aki sokkal többször takarít.
3 szobás lakás, parkettás, és újszülöttes család vagyunk.
A férjem porszívózik 2 naponta, mert cicánk van, és hullik a szőre, egy szőnyeg van csak, a nappaliban, de persze az egész lakást végigtolja. Hetente pókhálózza a lakást, lévén 5 m-es belmagasság, 2 m-es férj+partvis.:)
Amit én csinálok: mosogatás naponta többször, a férjem is még egyszer mosogat este. Mosást 2 naponta kell betenni két adagot, mert pici a mosógépünk, viszont sok a cucc. Általában úgy van, hogy én beteszem és ki is teregetem. De hétvégén pl. én beteszem, a férjem tereget.
Étel: minden nap eszünk meleget, a férjem 2 napot jár be dolgozni, akkor be szoktunk menni hozzá és keresünk valahol egy jó menüt. Egyébként a fagyasztóban vannak dolgok, és ha nem dolgozik, szoktunk főzni is együtt.
Nem szoktunk sepregetni, nem olyan a lakás. Viszont nagyon sok a könyvünk, így a portörlő heti szolgálatban van.:) Felmosás hetente, a konyhában és a fürdőben, felváltva csináljuk.
Vécépucolás, kádmosás, tükörmosás az én feladatom, szeretek ezekkel pepecselni.:) A konyha rendben tartása a férjemé.
Ablakot sajnos mi nem tudunk mosni (5 m-es és nincs létránk), így ahhoz céget szoktunk hívni.
Ami még nekem van, és bár nem házimunka, de fix feladat, amikor tudom, szerkesztem a könyvet, amit meg akarunk jelentetni nemsoká. Gyerek alvásidejében, néha este.
A baba még nem eszik semmi szilárdat és nem is kúszik/mászik.
És te, kérdező?:)
Én nem izgatom magam ezen a témán. Porszívózni 3-4 hetente, ha látom, hogy szükséges. Söpörni, mosni kb. hetente, két hetente, ahogy látom, hogy kell. Port törölni nem szoktam, nincs honnan.
Mosni heti 2-3 alkalommal minimum. Vasalni nem vasalok, csak ha olyan ruhát mostam, amit szükséges. (ez olyan évi 3-4 alkalom)
Nem főzök minden nap, de vacsorára hétköznap és szombaton mindig meleg kaja van (ez lehet főtt kaja, melegszendvics, rendelt pizza, gyorsétterem)
Hozzám két hetente jár takarítónő, akkor megcsinálja az egész házat. Fürdő vízkőtelenítés, porszívózás minden szobában, felmosás, szőnyeg kirázás, portörlés stb.
Ezek mellett hetente én egyszer felporszívózok, felmosok. Heti 3x biztos mosok, felsöpröm a konyhát, étkezőt minden este. Főzni heti 3x szoktam. A wc-t heti 3x ki domestosozom.
Két kisfiam van, 4 és 2.5 évesek. Heti 2x porszívózok és utána felmosok. Napi szinten felsöprök ha úgy látom kell.
Minden nap főzök ebédet, a férjem azr viszi másnap magával. Heti min. 3 szor mosok, van hogy többször.
Még otthon vagyok Velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!