Kedves Anyukák! Hogy telnek a délutánjaitok az ovi után? Akkor mentek vásárolni? Együtt csináljátok a vacsit vagy ő addig külön játszik?
Nálunk a kedd és a csütörtök "ottalvós" (angol és hittan van du.), a többi napon hazajön délben. Nem alszik már délután.
Még dolgozom kb. február végéig (utána tp), 3 műszakban váltóban a párommal. Így mikor én délelőttös vagyok ő délutános, mikor én du. megyek ő éjszakás, és mikor én vagyok éjszakás ő délelőttös. Én vasárnaptól péntekig dolgozom, ő hétfőtől szombatig.
Ha mindketten dolgozunk délben, nem tudunk menni érte, akkor van egy nyugdíjas nagypapa, aki megy érte.
Ha pl. egy szabad napot nézünk, hogy nem dolgozom, akkor reggel viszem, hazafelé bolt, posta stb. Főzés, délben megyek érte. Du. játszunk, akkor csak rá figyelek. Vacsi készítés a vacsorától függ, mivel már 6 éves, ezért elég sok mindent megcsinál magának, vagy segít.
Ha délelőtt dolgozom, akkor a párom vásárol be délelőtt az oviból hazafelé, én hazaérek, főzök, mosok stb. Ált. már ezekben is segít, közben beszélgetünk, játszunk.
Ha éjszakára megyek, akkor az apjával vacsiznak, fürdenek. Akkor ő az aktívabb du.
Ha délutános vagyok, akkor nem találkozunk, csak reggel, míg elviszem az oviba.
7 éves elsős a lányom, 6 éves a fiam, nagycsoportos.
az apjuk szedi össze őket, előbb a sulist fél 4 körül, mennek az oviba, 4 körül itthon vannak (jó időben 6-ig park/játszótér). Játszanak itthon, néha együtt, náha apjuk is beszáll de ritkán. 6 körül kezdődik a fürdés, fél 7 körül hazaérek, gyorsan összedobom a vacsit, vagy melegítek, legkésőbb 7-kor vacsora, utána fogmosi-Wc stb, fél 8-8 körül olvasok 1-2 mesét, kicsit beszélgetnek velem már ágyba bújva, ének-puszi. Legkésőbb fél 9-kor alszanak. Muszáj, mert 6-kor szigorúan kelés van.
Nagyon rossz, hogy ilyen kevés időt töltök velük aktívan, persze amibe lehet bevonom őket, pl vacsikészítés-terítés stb, de akkor is rettentő kevés. De örülhetek, hogy van munkám, tulajdonképpen kényszerhelyzetben vagyunk :/
Heti 2x nem reggeltől dolgozom, csak déltől, olyankor szoktam ügyintézni, kicsit haladni a házimunkával stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!