Szerinted havi 130 ezer kevés egy 4 tagú családnak erre?
2 felnőtt + 2 gyerek
Kajára, ruházkodásra, gyógyszerekre, vitaminokra szórakozásra, váratlan eseményekre.
A rezsi és a közlekedés már le van vonva, akkor marad a 130 ezer.
Tesómék ennyiből élnek, mégis mindig panaszkodnak, hogy nehezen jönnek ki, hó végén gyakran kölcsönkérnek.
Utolsó szerintem az " én ezt is nézem" kijelentés a minőségre vonatkozólag az nem túl baràti,plàne rokoni példàval alàtàmasztva,ahol kb éheztetve vannak a gyerekek,legalàbbis a leìràs alapjàn igen meg van szabva az adagjuk. Ahogy a mozijegyes példàt màr nem is értettem,mert arra pl én 2500Ft/főt ìrtam.
Ahogy a gyógysztàras példa is.
Nem lehet azt ìrni,hogy én erre ennyit költök. Miért kell azonnal a màsikat gyanusìtgatni hogy sza.rt vesz. Amit igenis kikérek magamnak,mert minden téren megszenvedtük,hogy mit ehetnek és mint nem a lurkók.
Lehet felhúztam magam rajta,mert sok olyan van a környezetemben is akik valóban jóval többől gazdàlkodik,mint mi és mégis én hallgatom minden hónap végén,hogy 2.000Ftja maradt még 5 napra. Persze hiàba mondom,hogy bocs nem érdekel a nyomorod,ha nem tudsz beosztani 3-4 emberre 300.000-400.000Ft-ot. Csak összefutunk itt- ott.
Nem tudom, biztos, hogy valamit nagyon rosszul csinálok: ma lebetegedett a gyerek (hányósfosós), háromféle gyógyszert vettem a gyógyszertárban, 7000 ft-ot fizettem. Mondjuk kiváltottam azt is, amire azt mondta az orvos, hogy csak akkor, ha nagyon hány és a kiszáradás veszélye fenyegeti, de úgy voltam vele, hogy inkább legyen otthon, minthogy a sugárban hányó egyévessel a hátamon rohangáljak az ügyeletes gyógyszertárba vasárnap délután.
Te azt mondod, ezt kihozod 3000 ftból? Le a kalappal.
Amúgy ez egyáltalán nem arról szól, hogy ki mennyit keres: az ember úgy van kódolva, hogy amije van, feléli fizetésig. Saját magamon is tapasztaltam: az elmúlt két évben a családunk bevétele ingadozott 300 és 500 ezer forint között. 300-ból is ugyanúgy koppra jöttünk ki hónap végéig, mint az 500-ból.
"az ember úgy van kódolva, hogy amije van, feléli fizetésig. Saját magamon is tapasztaltam"
Már aki. Ha több a bevételünk, többet is tudunk félretenni, de 130-ból nem élnénk meg 4-en. 3-an vagyunk, és csak a gyerek "visz" 100-at havonta, pedig még csecsemő. Tápszeres, egyszerre feszes (csípő) és hipotón (felső végtag), fejlesztésre hordjuk. A maradék 30-ból éhenhalnánk.
Hànyósfosós vìrusra mit ìrnak fel??? Mert alapból a vìrusos megbetegedéssel sem tudnak mit kezdeni az orvosok.
Sok folyadék aprànként,ez ami kell. Sós- mézes ( ha màr kapott gyömbéres) tea(minimàlis sóval csak pótlàsnak).
De komolyan érdekel mit ad ilyenkor az orvos,mert nekünk szó szerint semmit. Max làzcsillapìtót,ha màr elfogyott itthon.
Ezen kár vitát nyitni, hogy sok vagy kevés. Ahányan vagyunk annyi vásárlói kosár van, annyi élethelyzet.
Nálunk volt olyan, hogy a teljes háztartásra négy főre volt 130ezer, és meg kellett oldani. Túléltük. Most már a kötelezők után van 130, szóval...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!