Szerinted havi 130 ezer kevés egy 4 tagú családnak erre?
2 felnőtt + 2 gyerek
Kajára, ruházkodásra, gyógyszerekre, vitaminokra szórakozásra, váratlan eseményekre.
A rezsi és a közlekedés már le van vonva, akkor marad a 130 ezer.
Tesómék ennyiből élnek, mégis mindig panaszkodnak, hogy nehezen jönnek ki, hó végén gyakran kölcsönkérnek.
Nem tudom ki hol mit vesz vagy költ,de kb nekünk is ennyi marad. Ki lehet belőle jönni normàlisan.
Kb a nagybevàsàrlàs 50.000Ft+ 20.000Ft egyéb kaja+ gyógyszer vitamin 5000Ft azaz kb 75.000-80.000Ft az ami ebből kaja+ tisztàlkodószerek vagy ami épp kell. Azaz 50.000Ft marad màsra. Persze beosztom ezt is de minden hónapban jut belőle vmi szórakozàsra+ amire kell. Pl új cipőre,mozira,szìnhàzra,meccsre ezek kb 10.000Ft négyünkre. Plusz ha ott költünk,amit azért kell,inni vmi kaja stb arra 5000Ft rakok el ha megyünk vhova. Mert nem érzem úgy,hogy egy moziban vagy màshol pl ott kell hagyni cukros vackokra még 20.000Ft-ot.
Persze ennyiből félretenni nem lehet. Be kell osztani,de ha 4-en ennyiből nem jönnek ki az nagy probléma szerintem. Plàne hogy ugye az àtlag fizu ez alatt van. Nàlunk a pàrom többet keres,abból fizetünk ki mindent,lakàs,rezsi,suli,cigi ami marad az a megtakarìtàs. Amit én keresek az a megélhetésünk azaz 130.000Ft. Ehhez sosem kell még pluszba rakni,max marad pàr ezer Ft tartalék,vagy a gyerekek kapnak egy kis zsebpénzt köv hó elején.
A vàratlan kiadàsok màs tészta, mert ennyiből egy tönkrement mosógépet hirtelen nem tudsz venni ez tény,de egy kisebb kiadàs 20-30.000Ft-ig bele kell,hogy férjen.
Mondjuk az sem mindegy hol él az ember lévén vidéken kb 2-2,5X annyi a rezsi,mint Bp-en. De olcsóbb az ingatlan a legtöbb helyen. (Akàr a hitel akàr az albérlet)
Összességében nem sok,nem lehet nagy làbon élni meg ész nélkül költekezni,de bőven ki lehet jönni belőle.
Szerintem kevés! :( Főleg ha valamilyen váratlan kiadás lesz!
Nyilván biztos van aki kijön,ha pl.csak hétvégén főz,vagy nem kell pelenka. De ez szűkös egy hónapra.
Aki azt írta,hogy a vitamin és a gyógyszer 5000,- az nem tudom milyen gyógyszert és vitamint vesz,de ha én bemegyek vitaminért és gyógyszerért 10 ezer alatt sosincs!
most gyorsan összeadtam. szerintem mi kevesebbet vagy max ennyit költünk, pedig nem spórolunk. élelmiszer egy részét speciális boltban vásároljuk, mivel mindkét gyerek ételallergiás. mindkét gyerek szed 1-1 vitamint. szórakozásra így télen keveset költünk. szeretünk szabadtéren lenni, de pl állatkertbe ilyenkor nem megyünk (ez jó időben természetesen több költséget fog jelenteni). mi felnőttek nem járunk másfelé szórakozni. magunknak ruhát is egy-egy darabot vásárolunk szerintem évente, a kicsi örökli a nagytól, a nagyobbnak pedig sok mindent veszek használtan.
egy nagyobb váratlan kiadás mondjuk már nem férne bele
14es vagyok,nem fogok belemenni egy értelmetlen vitàba ilyenekkel,mint te,plàne hogy úgy nézem ezt a kérdést a qr.va gazdagok talàltàk meg,akik ràadàsul büszkék is erre hogy nem spórolnak semmin.
2 tartósìtószer érzékeny iskolàs mellett ja biztos igazad van hogy a 200Ftos ketcupot meg a 300Ft/ kgos pàrizsit veszem.
Patika homeo bogyo 2x 700Ft ,fàjdalomcsillapìtó 2000Ft(pàrom fejfàjós), c vitamin 500Ft ezt szoktam venni. Ez meg 4000Ft felfele kerekìtve is az összeget meg az àrakat is.
A betegség az külön megy,mert nem àllandó kiadàs, egy egy betegség a gyerekeknék kb 3000Ft fejenként. Tavaly az össz gyógyszerkiadàs ami pluszba volt betegség miatt kerekìtve az pàromnak 6000Ft,nekem 5000Ft, a két gyereknek meg összesen 15.000Ft. Azaz egész évre 26.000Ft. Gyk: havi kb 2000Ft. Tehàt bocs valóban kicsit több,mint 5000Ft havonta. Akkor módosìtom 6000Ftra.
Arról meg nem én tehetek ha vki gyógyszeren él,biztos az àltalatok annyira hangsúlyozott minőségi ételek miatt lehet, vagy nem??? Mert biztos elgondolkodnék ha havonta 10-20.000Ft maradna a patikàban,amikor masszìv szàzezreket költök az "egészséges" élelmiszerekre. Én meg ehhez gratulàlok.
Élelmiszerek: tescos tej 1,5% legolcsóbb kategória kb 130-150Ft(ahogy làtom),hàzi tej tehénből 4,8-5,4%- os 160Ft... Biztos a tescosat veszem.
Aki m.ar.ha és nem jàr piacra,hanem megveszi a prémium " minőségű" dobozosat az qr.va büszke lehet arra a sok pénzre amit kidob az ablakon a dràga de ugyanolyan egészségtelenre.
Persze az elején volt utànajàràs hogy mit és hol lehet megvenni,de a gyerek,aztàn gyerekek miatt kénytelen voltam,ìgy mi valóban tudjuk mit eszünk.
Ellenben ti megveszitek a siót, a cappyt, a happy dayt... Mert dràga. De megsúgom s.zar is, egyik fiam sem ihatja,de a frissen facsart gyümölcslétől egyiknek sincs baja. Érdekes,mi?
Ja mert gondolom mindjàrt jön a nem esztek gyümölcsöt zöldséget stb. mondóka,és igaz valóban nem télen kell zabàlni az import vacak màlnàt,epret. Minden akkor jó amikor szezonja van,ezen nem vàltoztat az sem ha braziliàból hozzàk télre a gyümölcsöt,ugyanis az egy érlelt vmi,de semmiképp nem gyümölcs.
Úgy gondolom normàlis vàlaszt adtam, az hogy lepontoztak meg bele kötöttek az nem az én szegénységi bizonyìtvànyom. És igenis probléma ha vki nem tudja beosztani a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!