Minden kifizetése utána legroszabb hónapban marad 80-90 000 ft-unk. Ez így elég lehet egy gyerek vállalásához vagy kevés?
Havi 60-80 (egyes hónapokban 100) megy el csak a babára.
Fejlesztésre szorul és reflux miatt gyógyszert szed.
Ha ilyen "babát dob a gép", nem lesz elég a pénzetek.
Ha makkegészséges, és van rokonság akitől kaptok néha ezt, azt (kinőtt ruhát, babafelszerelést), akkor jóval olcsóbb a kezdeti időkben, de ahogy nő, úgy azért több lesz.
Sajnos a második válaszoló véleményét osztom,hogy nem tudod milyen babát kapsz.
Az én első fiam hipotón volt, fejlesztésre havi 20 körül ment el. És ez még ugye csak a "torna". Az első fél évben havi szinten 50 ezret költöttünk csak a gyerekre.
Nyilván, nem biztos, hogy lesz bármi gebasz, de mi van,ha igen.
akkor számoljunk (1,5 éves a lányom)
pelenka (pampers) havi 12.000 Ft
popsi törlő havi havi 1500 Ft
babagyümölcslé, babatea már aki él vele, havi 2000 Ft
Tápszer (havi 2 doboz, mert már tejet is iszik) 3000 Ft
Tej heti 2 liter 700 Ft
Hús napi 50 gr (havi 1,5 kg mondjuk csirkemell) 2300 Ft
zöldség - legyen napi 20 dkg, mondjuk 600 Ft/kg átlagárral - 3600 Ft/hó
gyümölcs - Naponta két db valami, számoljunk 100 ft-os darabarárral, napi 200 Ft, tehát havi 6000 Ft
gyógyszer, vitamin, fürdető nálunk ez max havi 1000 Ft
tojások - heti 2 db :) 300 Ft/hó
ruhák - mi használtan vásárolunk neki, ezért kb. havi 2000 Ft-ot költünk rá, de számoljunk rá 5000 Ft-ot havonta...(ebben nyugodtan pontosítsatok ha tudtok)
játék - hetente mondjuk egy valami - havi 10.000 Ft.
Na ez eddig 47.000 Ft, és itt a lányom meg is áll minden hónapban (illetve mint írtam kertünk van, szóval ő 40.000 körül megáll.
Ha ehhez még hozzá veszünk extra kiadásokat pl hogy kell neki egy takaró vagy egy új tányér vagy egy fogkefe, nem bánom számoljunk 60.000 Ft-al havonta...
kalkuláljunk bele 22.000 Ft-ot viszont pluszban, ennyi a családi pótlék és az adókedvezmény...
mindezek alapján...azt állítani, hogy 80-90.000 Ft nem elég egy gyerekre...lehet hogy hozzá kell nyúlni majd a 30 ezerhez ha pl oviba megy, vagy elmennétek állatkertbe vagy ilyesmi...de azért szerintem ennyire nem vállalni gyereket, az baromság.
De nyugodtan pontosítsatok, lehet hogy valamivel nem számoltam. Engedem magam meggyőzni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!