Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Minden kifizetése utána...

Minden kifizetése utána legroszabb hónapban marad 80-90 000 ft-unk. Ez így elég lehet egy gyerek vállalásához vagy kevés?

Figyelt kérdés
Ti mennyit költötök havonta a babátokra? Ezen kivül még félrerakunk havi 30 000 ftot.
2016. febr. 12. 11:05
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
34%

Oké, 10-es, ilyet én is tudok:

-pelenka havi 10, (ha pampers-t vennénk 18 lenne), popsitörlő 2

-tápszer 8 doboz 19 ezer, sűrítő havi 4 doboz 10 ezer

-Dévény havi 20 (méhen belüli kényszertartás - gyakori)

-

59, pampers esetén 67

És még nem kapott ruhát, cumit, játékot.

Nincs emelt csp rá, se közgyógy.

Ha nem lenne ránk ennyi, szenvedne.

2016. febr. 12. 13:46
 22/39 anonim ***** válasza:
49%
de a tiéd nem egy átlagos eset....egy átalgos gyereknek nem kell Dévényre járni...én nem azért számoltam hogy egy gyerek csak egyféleképpen és ennyiből hozható ki...gondoltam segítek a kérdezőnek hogy mi mennyibe kerül nálunk és hogyan tudja tételesen kiszámolni elképzeléseinek megfelelően...a pontosítást köszönöm. a kötekedésből nem kérek.
2016. febr. 12. 13:55
 23/39 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék veszekedés a kérdésem miatt.

Mindenkit meghallagatok az egészséges és a beteg gyerek kiadásait is.

Meg ez természetesen mindenkinél más.

Inkább írjárik le, hogy ki mennyit költ. És fogadjuk el, ha nem egyforma. Minden ember máshogy neveli nem kell ezért bírálni.

Köszönöm az eddigi segítségeket.

2016. febr. 12. 14:05
 24/39 anonim ***** válasza:
67%

én sem

azért pontosítottam

ha azt írom h most 5en vagyunk és ha kifizetek mindent (albérlet rezsi telszámlák net tv bérletek ebéd a gyerekeknek zsebpénz meg nem jut eszembe még mi)

akkor kajára tisztálkodási szerekre tisztítószerekre ruhára szórakozásra marad havi kb 170-150e 5 főre

jó tény h a kaját nem lehet lebontani személyre és sok mást sem ...

de amire kell arra mindig jut :-)

ehhez képest a ti bevételetek személyre lebontva több mint a miénk :-D

2016. febr. 12. 15:05
 25/39 anonim ***** válasza:
36%

én le tudom bontani személyekre...a gyereket már lebontottam, az enyém kb. ugyanennyi mert mi szinte majdnem ugyanezt esszük, a férjemé egy huszassal több mert ő rendel heti háromszor a munkahelyére.

de tény hogy ahány ház annyi szokás, van aki nem költ tejre, de költ babaúszásra, van akinek nem fontos a gyümölcslé, van akinek igen, van aki tud főzni van aki nem...én igyekeztem egy átlagos háztartást kalkulálni...

2016. febr. 12. 16:25
 26/39 anonim ***** válasza:
34%

Ne menjünk már bele ebbe az átlagos-nem átlagos esetbe. A lényeg,hogy leHET olyan is. Illetve más "kínja" is egy babának (ahogy írták reflux stb), és ott már elvitt a betegség havi szinten egy 20-ast.

Imádom, amikor más meg azt kezdi magyarázni,hogy az anyatej ingyen van. Aha. Már, akinek van. Meg speciel,nekem az kb. egy 20 ezrembe fájt,hogy legyen. És nem lett. Ellenben a tápszer havi 12 ezer körül van. Szerintem a felelős gyerekvállalásba ilyeneket is bele kell kalkulálni. Nyilván a Pampers pelenka a legmellékesebb.

2016. febr. 13. 05:40
 27/39 anonim ***** válasza:
17%
Jól lepontoztatok nullára! Pedig írtam, hogy nem szabad abban élni, hogy mi van ha beteg lesz! De gyerekvállalés előtt igenis kell annyi plusz, hogy ezt is kicsit számításba kellene venni. Ezt azért merem mondani, mert ismerős épp, hogy kijött a pénzből, hát szült mégegyet, mert a 3 megéri! Na a 3-dik nagyon beteg lett. Pénzük annyi volt, hogykettőt is nehezen tartottak el, de így meg! Semmi! De a gyereknek sem tudják megadni ami ahhoz kell, hogy valaha egészséges legyen :( Valamilyen szinten kell, hogy legyen annyival több, amikor gyereket vállalunk. De persze nem szabad erre gondolni, mert az ember bevonzza a rosszat. És tény szülés után is bármi lehet, pl a kereső féllel, akkor megint minden odaveszett ugye.Vannak az életnek kivédhetetlen lépései sajnos.
2016. febr. 13. 10:11
 28/39 anonim ***** válasza:
47%
Az én Fiam 5 éves, és biztos vagyok benne, hogy eddig a legdurvább esetben max. 400000 Ft-ba került, de akkor ebben volt TSMT, szemüveg, magánorvos. 5 év tapasztalata az, hogy szépen el lehet osztani mindent, és lehet tervezni úgy, hogy mindene meg is legyen, és ne kelljen azért olyan nagyon sokat költeni.
2016. febr. 13. 12:28
 29/39 anonim ***** válasza:
27%

Úgy licitál itt egymás alá a többség, mintha a gyereknevelés egyfajta sport lenne, és az "győz", aki minél kevesebből ki tudja hozni.

Ti tényleg azért vállaltatok gyereket, hogy rajta spóroljatok?

Nem öltöztettük dizájner ruhába a kicsit és nem vásároltuk fel a játékboltot sem (a babáknak gyakran a legolcsóbb, legegyszerűbb játék - pl.: PET palack rizzsel töltve - a legszórakoztatóbb), mégis átlag 60-70 volt egy hónap, amikor csecsemő volt.

Sokszor olvasok itt ilyeneket, hogy a drágább tápszer vált be (~2300/doboz), de anyuka mégis azt erőlteti, amelyik betonszékletet okozott, mert az olcsóbb.

Vagy a 3 hónaposnál azért kezdi valaki a hozzátáplálást, mert "mi az hogy 8 doboz tápszert is meg merészel enni!".

Az pedig ijesztően szomorú, hogy azért nem veszik meg a 30 ezres ortopéd cipőt a totyogónak, mert felesleges luxusnak tartják, holott azzal tökéletesen korrigálható lenne a gyerek lábfejtartása, míg így örök életére gacsos marad és 30 évesen majd ízületi problémákkal küzdhet a rossz tartás miatt.

Számszerűsítve az első év alapján:

pelenka ~15 (nem a legdrágább vált be, de még 6 hónaposan is napi 6-7 fogyott), popsitörlő (4*80 - ~1,6), tápszer nálunk is majd' egy 20-as volt, pedig nem beteg (egyébként az anyatejes táplálása még többe volt, amíg azt kaphatott, mert nem ment automatikusan, rengeteg tejserkentő kapszulát, teát, tejszaporító italt ettem, plusz a fejő.... tejtárolók, cumizavart megelőző etetőfej --csak 8 ezer-, SNS, szoptanít 16 ezer - egyébként nem sajnálom, nekem mindent megért, hogy egy rövid ideig ugyan, de tudtam anyatejjel táplálni),

később "sima" cumisüvegek (az etetőcumit 2 havonta cserélni kell 800/db), játszócumi (ha már a mell "oda volt", darabja egy ezres),

a tipikus hasfájásra az elején elköltöttünk vagy 20-at, később már "csak" havi 10 volt a colief (4 hónaposan nőtte ki),

volt hogy 1 hónaposan kinőtte a ruháit, máskor 3 hónapig is jó volt, lebontva átlag havi 15 lehetett.

Nem Burberry meg tudom is én, de azért turkálóba se jártam, mert ha magamat nem onnan öltöztetem, akkor már a gyereket sem. Nem sznobéria, de elég használt ruhát hordtam gyerekkoromban annyira, hogy a turkáló szagától is rosszul vagyok. Olcsóbb, de jó minőségű újat kapott (tesco, német ruhák - aldi, lidl; hm, cunda, vagy magyar ruha a kínaiból), rokonságnál nincs kisgyerek.

Védőoltás (nem vagyunk oltásellenesek, megkapta, amit az orvosa ajánlott - 35 ezer Rota, agyhártyagyulladás elleni ~14).

Vitaminok, antibiotikum, probiotikum (egyszer volt beteg), átlagban szerencsére nem volt sok, de egy nátha = 10 ezer Forint.

Koszmó elleni sampon (3,5 - igen, lehet olajjal is sikálni a fejét, kérdés mennyire kíméletes fogkefével dörzsölni az érzékeny kutacsot vagy a hosszú hajat huszonötször megmosni hogy kijöjjön az olaj, ahogy a szomszéd topikban ajánlják), naptej (7), fürdetők (bevált az olcsó).

Egy-két csörgő, rágóka, habtapi alá...

Na ahogy így nézem, lehet jóval több volt az havi átlag 60-nál. Inkább 70-80.

Persze ha valakinek menet közben romlik az anyagi helyzete, akkor kénytelen a gyereken is (!) spórolni, de tervezetten én nem vágtam volna úgy bele, hogy nincs (majdnem) minden eshetőségre felkészülve elég.

2016. febr. 14. 11:31
 30/39 anonim ***** válasza:
20%
Az utolsó megírta az igazat :)Minden tiszteletem teljesen ,egyetértek ez nálunk is így van nem a gyerekemen akarok spórolni ,és azt akarom neki meg adni ami számára legjobb
2016. febr. 14. 12:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!