Minden kifizetése utána legroszabb hónapban marad 80-90 000 ft-unk. Ez így elég lehet egy gyerek vállalásához vagy kevés?
én ezt értem, sajnálom is a helyzeted...csak hát ha magyarországi életkörülmények között az emberek még azt is figyelembe vennék gyerekvállalás előtt hogy mi lesz ha beteg lesz, akkor kb. 10%-nak maradna érdemben annyi keresete, hogy arra nyugodt szívvel vállalhasson babát...
szerintem meg kell húzni a határt aközött, hogy az ember meddig váratja a szervezetét a gyerekvállalással, és mi az az időpont, amíg még várhat a csodára egy jobb fizetés reményében...ezt elég nehéz manapság mérlegelni. Én 29 évesen szültem, de totálisan megértem a kérdezőt, ha mondjuk 33 körül jár, és azt mondja, bevállalom ennyiből, bízom benne hogy egészséges lesz.
Köszönöm a hozzászólásokat. Amit nem írtam, hogy egy év után felszabadulna még 20 000 ft. Lejárna a kocsihitel. Tehát még erre tudok számolni. Félretéve van pénzünk. Tehát ha lesz extra kiadás mint egy betegség akkor tudok hova nyúlni.
Zöldség, gyümölcs nekünk is van nagyszülök kertjéből.
kiegészítés ehhez ....
pelenka (pampers) havi 12.000 Ft - ha nem a legdrágábbat veszed simán fele ennyi is lehet
popsi törlő havi havi 1500 Ft - szintén van 250ért is
babagyümölcslé, babatea már aki él vele, havi 2000 Ft - ez 1,5 évesnek már nem fontos simán jó a rendesgyümilé és a csapvíz is de nem kell olyanra szoktatni a gyereket ami neked gond, télen akár jobb egy tea is simán cukor citrom nélkül ...
Tápszer (havi 2 doboz, mert már tejet is iszik) 3000 Ft- 1,5 évesnek minek ?
Tej heti 2 liter 700 Ft - jesszus ez is felesleges pláne h ez tuti valami bioizé
Hús napi 50 gr (havi 1,5 kg mondjuk csirkemell) 2300 Ft - gomba szója és más is simán jó fehérje forrás
zöldség - legyen napi 20 dkg, mondjuk 600 Ft/kg átlagárral - 3600 Ft/hó
gyümölcs - Naponta két db valami, számoljunk 100 ft-os darabarárral, napi 200 Ft, tehát havi 6000 Ft
gyógyszer, vitamin, fürdető nálunk ez max havi 1000 Ft ha annyi zöldséget gyümit kap a gyerek felesleges a plusz vitamin
tojások - heti 2 db :) 300 Ft/hó - komcsi h ezt így kiszámolod ?
porciózód a gyereknek ?
1,5évesnek már rendes kaja kell simán ehet a tiedéből is :-) max kicsit gyerekbarátabban főzöl max ennyi
ruhák - mi használtan vásárolunk neki, ezért kb. havi 2000 Ft-ot költünk rá, de számoljunk rá 5000 Ft-ot havonta...(ebben nyugodtan pontosítsatok ha tudtok)
játék - hetente mondjuk egy valami - havi 10.000 Ft.
-- nem kell minden héten valami új játék ha veszel akkor olyat nézz ki ami többfunckios pl lego vagy fakocka
-- ruha is akkor kell ha évszakváltás van bár tapasztalatom szerint hullámokban nőnek a gyerekek :-D
van h fél évig nem nő de utána 2 hónapig nagyon
ha van rokon gyerek vagy neten fillérekből megvan
esetleg cserebere oldal
Ha ehhez még hozzá veszünk extra kiadásokat pl hogy kell neki egy takaró vagy egy új tányér vagy egy fogkefe, nem bánom számoljunk 60.000 Ft-al havonta...
-- fogkefe még okés de takaró vagy tányér minek havonta venni ????
a pontosítás megvolt
igen el lehet szállni az gyerek körüli dolgokkal de nagyon
de nem szükséges
ha csak 80-90e van akkor abból gazdálkodsz és hidd el minden ami kell meglesz a gyereknek
az a baj h amig van akkor elszállnak a szülök a gyerek meg rászokik hamar
mikor meg már nincs akkor a szülő vért izzad a követelőző gyerekkel
tény vannak spéci gyerekek aminek tényleg kell a fejlesztés de az a gyerekek kb 0,001 % - ezekkel a gyerekekkel nem hasonlítás össze egy egészséges gyereket
kedves utolsó: azért írtam oda a márkát, mert így a kérdező is gondolhatja, hgy ha nem pamperst vesz, akkor olcsóbban is ki lehet jönni.
Tej, tápszer: 2 éves korig még él az 500 ml ajánlás naponta...ha egyiket sem adod, mit adsz a gyereknek??
3-as tápszert iszik a lányom, még hozzá a védőnő mondta így, azt mondta a sima tej mellé jó kis vitamin kiegészítés ha estére kap egy fél adaggal.
Én tej párti vagyok, tudom sokak szerint felesleges, szerintem meg fontos. Nem, nem bio tej, rendes 3,5%-os teljes tej..tudod, az UHT-n túl is van élet ;)
Nem, nem porciózom a tojást, nem ehet ennél többet egy gyerek egy héten, ennyit viszont kell...a pontos számítás miatt írtam oda. Ha már számolunk csináljuk helyesen.
És azt eszi teljes százalékban amit mi, közösen főzök, csak mivel én is így étkezem (figyelek hogy egy héten mennyi húst és zöldséget eszek) így nekem most egyszerűbb volt leírni a számítás kedvéért...természeten ha kér még húst pluszban vagy megenne egy péksüteményt, akkor megkapja...nincs olyan hogy fejadag....csak a kérdező kedvéért írtam így le.
És az én lányom nem itta meg a vizet...természetesen próbálkoztunk vele, de nem itta meg, ezért erre is számoltam pénzt, nem kell ám ilyen mereven nézned..ha nem iszik babaitalt, majd másra elmegy a pénz....itt most az a lényeg hogy vegyünk sorba mindent ami pénzbe kerülhet.
Én is pontosítok:
pelenka (pampers) havi 12.000 Ft
-jó a pempi, de legalább annyira jók a mindenféle sajátmárkás cuccok. nem emlékszem már, de legutoljára olyan 40 ft környékére jött ki a pelus darabja kuponozva, napi 5 pelenkázással számolva (kicsinél, újszülöttnél több pelenkázás, de olcsóbb darabár) havi 6000 ft
popsi törlő havi havi 1500 Ft
-ez teljesen elfogadható ár, főként, hogy arctörlésre, kéztörlésre is ezt használtuk, ha menetben voltunk.
babagyümölcslé, babatea már aki él vele, havi 2000 Ft
-sosem, felesleges, jó a víz. a legjobb 0 ft.
Tápszer (havi 2 doboz, mert már tejet is iszik) 3000 Ft
-én sem értem, 1,5 évesnek minek? 0 ft. (ehhez nem tudok kicsibabás számot mondani, enyém cicizett)
Tej heti 2 liter 700 Ft
-ezeket nem tudnám kiszámolni a gyerek részére. bevásárolunk magunra, aztán eszik/iszik abból. de jó, mondjuk megiszik napi 2 bögrével, vagyis 4 decit, az 12 liter egy hónapban :o 2400 ft
Hús napi 50 gr (havi 1,5 kg mondjuk csirkemell) 2300 Ft
mai napig (5 éves) nem számolok rá külön hússal. Olyan keveset eszik belőle, hogy miatta nincs extra mennyiség vásárolva. vágok az enyémből neki. vagy vékonyabb szeletekre vágjuk ugyanazt a mennyiséget.
zöldség - legyen napi 20 dkg, mondjuk 600 Ft/kg átlagárral - 3600 Ft/hó
gyümölcs - Naponta két db valami, számoljunk 100 ft-os darabarárral, napi 200 Ft, tehát havi 6000 Ft
ezek kb ugyanúgy, mint a hús. van otthon, eszi. fogalmam sincs, hogy mennyit.
gyógyszer, vitamin, fürdető nálunk ez max havi 1000 Ft
legyen 1-2ezer. D-vitamint télen még most is adok neki C-t is. és kap multivitamint is, mert nem nagyevő zöldséget/gyümölcsöt illetően sem.
ha beteg jön hozzá 4-5ezer extra kiadás, de ez ugye nem rendszeres.
úgy 8-9 hónapos kora óta viszont nagy joghurt-evő. abból van, hogy megeszik/iszik napi 2-3 pohárral. mivel rossz evő, ezen nem spórolok. szóval ezzel elmegy simán 10000 ft.
ruhák - mi használtan vásárolunk neki, ezért kb. havi 2000 Ft-ot költünk rá, de számoljunk rá 5000 Ft-ot havonta...(ebben nyugodtan pontosítsatok ha tudtok)
-ruhát alkalmanként veszünk. kabátot, cipőt, turizésokat, bababörzét mindent beleszámolva reális a hónapra leosztott kb 2000 ft.
játék - hetente mondjuk egy valami - havi 10.000 Ft.
ez nekem kicsit túlzás, pedig enyém is kap rendszeresen apróságokat. mondjuk akkor reális, ha éves szinten nézem, és benne van a szülinap, karácsony, minden. akkor is sok talán.
ha szűkösen élünk, nyilván ezen lehet faragni RENGETEGET, szerintem elég erre havi 5000 (éves szinten az is 60ezer csak játékra!)
egyéb pipere, fogkefe, fogkrém, bölcsi/ovi tisztasági csomagja mondjuk 1000 ft.
extra kiadások előfordulhatnak még... cumi, sterilező, cumisüveg-melegítő (nekünk nem volt, de van, aki szerint nagy találmány), takaró, új ágy, ha már nagybaba :) kismotor, stb, de ezeket nem lehet havi szintre betervezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!