Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, hogyan jellemeznétek...

Anyukák, hogyan jellemeznétek magatokat? Önzetlenek és türelmesek vagytok? Miben kellene javulnotok? Hogy érzitek?

Figyelt kérdés
2016. febr. 15. 11:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
# 8: Ebben egyetértek, én is "felnőttként" kommunikálok a gyermekemmel, egészen kicsi kora óta. Nyilván az adott életkori szinten, de nem gügyögve, affektálva. Akár még idegen szavakat is használok. :) (Ha valamit nem ért, megkérdezi. Mondjuk utána bajban vagyok, hogy is magyarázhatnám el, de azért valahogy megoldom. :) )
2016. febr. 15. 11:54
 12/16 anonim ***** válasza:
# 10: Én ovis kortól kezdtem, de nem miatta, hanem magam miatt: nekem kellett megérnem rá. Szerintem már egészen kicsi kortól el lehetett volna kezdeni, mert akkor a gyerek ebbe nő bele.
2016. febr. 15. 11:56
 13/16 A kérdező kommentje:
Én eddig rejtegettem előle a rosszkedvem, türelmetlenségem, mert úgy éreztem, nem terhelhetem ilyesmivel. Persze, most sem állandó panaszkodásra gondolok, de én nem mondtam még neki, hogy fáradt vagyok, segítsen este. Pedig sokszor valóban jobb lenne, mint végül kiabálni, amikor elszakad a cérnám.
2016. febr. 15. 11:58
 14/16 anonim ***** válasza:

Sajnos elég kiszámíthatatlan vagyok. Türelmes vagyok de bejön 2-3 nagyon rossz éjszaka és nyűgös nap és garantáltan lesz olyan helyzet, amikor elvesztem a türelmet egy párszor. Még csak 4,5 hónapos a baba, úgyhogy ezen muszáj változtatni valahogy, ha nem akarok idegroncs lenni egy-egy fognál stb.

Amiben viszont már javulok, nem aggódok túl mindent és megjegyeztem, hogy minden baba más így nem viszonyitom a sajátom senkihez. Így már sokkal jobb is. Bár a túlaggódással még mindig van mit javulni.

2016. febr. 15. 12:09
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem vagyok türelmes, sőt néha túlon-túl is türelmetlennek tartom magamat. Szeretem a gyerekeimet, mindent megadnék értük, szívesen vagyok velük, szeretem a közös élményeket, együtt nevetni.

Mindenképpen türelmesebbnek kellene lennem, ezen próbálok változtatni.

2016. febr. 15. 13:44
 16/16 anonim ***** válasza:

Alapszabály, hogy a gyerek viselkedését lehet bírálni, de a személyiségét nem.

Tehát "most szomorú/mérges vagyok, mert kiöntötted a tejet a padlóra" kontra "de béna vagy, a k...a életbe, miért nem bírsz odafigyelni??".

Az első teljesen rendben van, a második nem.

2016. febr. 15. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!