Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Háromfős családban (1 baba)...

Háromfős családban (1 baba) mennyit költötök havonta étkezésre?

Figyelt kérdés

És mennyire étkeztek egészségesen, változatosan?

Tudom, krumpli-tészta-kenyér kombóval fillérekből ki lehet jönni, de nem ez a célom. Csak hát most szűkebb a kassza, tudatosabban kell terveznem...

2016. febr. 2. 12:34
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Hűha, köszönöm szépen! Kinyomtatom magamnak!!!
2016. febr. 2. 14:22
 12/15 anonim ***** válasza:
27%

jó, egyébként én mindent ebből tanultam:

[link]

ajánlom.

2016. febr. 2. 14:29
 13/15 anonim ***** válasza:
65%
Kb. 80 000. Ebből nem a legdrágább, viszont csak minőségi kaját veszünk, mindig van gyümölcs, zöldség, rágcsa ilyesmi is. Inkább spórolunk a szórakozáson vagy a ruhákon, de a kaja minősége sokkal fontosabb, hogy ne sz*rt együnk.
2016. febr. 2. 14:45
 14/15 anonim ***** válasza:
56%

Néha tudok spórolni a kaján, főleg, ha egyedül vagyok itthon a gyerekkel (másfél éves, férjem külföldön dolgozik), akkor az a lényeg, hogy a csepplánynak legyen minden földi jó :), én bármin elvagyok. Imádjuk a tésztát, sokszor van az, hús, gyümölcs, felvágottak, ami kell. Egy-egy bevásárlásnál mindig megálllapitom, hogy alig vettünk valamit, és mennyibe került... :)

Ha a férjem is itthon van, ő imád enni, neki mindig kell, hogy legyen valami édesség, süti, joghurt, húst hússal eszik, olyankor jobban költekezünk.

Kb. nekünk is olyan 70-80 ezerre jön ki a kaja egy hónapban.

2016. febr. 2. 16:15
 15/15 anonim ***** válasza:
46%

Változó. 50-60 ezer, mondjuk. De nálunk a gyerek már nem baba. Babánál elég minimális a többletköltség szerintem, hiszen olyan pici mennyiségeket eszik (ha eszik már szilárdat). Igaz, nálunk meg azért kevesebb a költség, mert hétköznapokon csak reggeli meg vacsorát eszik itthon, ebédet a suliban. Jó, az se ingyen van, de azt most nem számoltam bele.

De ebből az 50-60 ezerből nálunk simán kijön a kaja, szerintem változatos is, meg olyanok vannak benne, amiket szeretünk. Lehetne egészségesebb is, de azért nem tartom annyira borzasztónak, csak mondjuk felvágottnak nem csak sonkát eszünk, hanem gyakori a párizsi is, mert szeretjük. Vagyis főleg én, a gyerek a sonkás, a férjem meg a kolbászt szereti, szóval úgyis mindig többféle van itthon.

Húst főleg hétvégén szoktunk enni ebédre, legalább is mi, felnőttek, mert a vacsorára megevett felvágott mellett ebédre már nem igazán igényeljük. Én sokkal szívesebben eszem főzeléket, rakott zöldséget, vagy hát ja, tésztát, ez a gyengém sajnos. Viszont nagyon sok nyers zöldséget fogyasztunk, vacsorára mindig van jégsaláta, paprika, uborka, retek, meg ha szezonja van, akkor paradicsom dögivel. Gyümölcsöt is gyakran eszünk, almát, körtét, banánt, narancsot, mandarint főleg. Meg nyáron ugye azt, aminek épp szezonja van. Reggelire nagyon szeretjük a zabkását, azt is jó sok gyümölccsel.

Hétvégente ugye ebédre husi szokott lenni, amellé is mindig van valamilyen zöldsaláta.

Ez nálunk simán kijön a fent említett összegből, akkor költünk többet, ha valamiből előre betárazunk, mert épp akciós, vagy ha étterembe megyünk.

Kertünk nincs, echte városiak vagyunk, szóval amit megveszünk, az mind bolti.

2016. febr. 2. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!