Háromfős családban (1 baba) mennyit költötök havonta étkezésre?
És mennyire étkeztek egészségesen, változatosan?
Tudom, krumpli-tészta-kenyér kombóval fillérekből ki lehet jönni, de nem ez a célom. Csak hát most szűkebb a kassza, tudatosabban kell terveznem...
100.000 Ft simán elmegy ételre,de ebbe belefér a sok zöldség és gyümölcs is. Apa nagyon szereti a hasát,tehát pl alapból nem elég 1kg hús egy ebédre!
Nagyon változatosan főzök,heti 4x eszünk húst,1x halat,2 x tésztát.
Kb 40 ezer, ettől több nem jut egy hónapban.
Nem igazán tudunk ennyi pénzből egészségesen étkezni, főleg zöldségre-gyümölcsre nem jut minden nap, hiszen ezek nagyon drágák.
Kenyérből is a legolcsóbb fehér kenyeret vesszük meg, húst tudunk heti többször enni, mert ha találok aznap lejáró szavatosságút amit féláron adnak, akkor abból veszek többet és adagonként lefagyasztom.
Ha mindig figyeled az akciókat és utánuk mégy, akkor ki lehet jönni kevesebből is, bár persze ennyi pénzbe nem fér bele olyan luxuscikk, mint pl. avokádó, actívia joghurt, spárga, lazac és hasonlók.
100ezer Ft elmegy havonta ételre, ez biztos.
Nem veszünk luxus termékeket, de a minőségi étkezés összességében ennyibe kerül...
Zöldség-gyümölcs mindig van itthon (ezekből a szezonális fajták egyáltalán nem drágák, inkább azoknak rúg magasabbra az ára, amiknek épp nincs szezonja), fagyasztott zöldségeket/mixeket kényelmi szempontok miatt tartok itthon, sovány húsok, rizs, köles, bulgur, quinoa, durumtészta mindig van a spájzban. Tejtermékeket is gyakran veszünk. Hétköznap előfordul, hogy rendelős ételt eszünk, de sokkal jobban szeretjük a házi ételeket.
*A húst természetesen nem a spájzban tartom :) Ha akciós a csirkemell, pulykamell, akkor veszek több kilót, kiporciózom uzsonnás zacskókba, és lefagyasztom.
utolsó voltam.
kert van meg sok mindent termelőtől veszünk tehát tételezzük fel hogy viszonylag egészségesen étkezünk. Én főzök. Viszont mindennek meg van az ára, az alap dolgokat a sparba /auchanba veszem, de a házi kolbász, a szomszéd disznója stb. kézműves dolgok nem olcsók....
de zöldségre szinte semmit nem költök..
na, így a 1,5 éves gyerekkel heti 10.000 Ft-ból megvagyok, de hozzá kell tenni, hogy a férjem heti 3-4 nap rendeli a kajáját a munkahelyre, az még kb. 20.000 Ft Tehát így kb. 60.000 Ft-ból jól lakunk. De akkor nem párizsi van az asztalon, meg nem szlovák UHT tej
Ügyesek vagytok a kerttel!!!
Jó ötlet, végülis egy budapesti kertben is megteremhet sok minden. Eddig a zöldfűszeren kívül csak paradicsomot ültettünk, de az mindig beteg lesz...
Ti, akik rutinosak vagytok, mit ajánlotok itthoni termesztésre kezdőnek, és mit nem?
Gondolom, krumpli, hagyma, fokhagyma, paprika, tök, cukkini, uborka, zöldbab mehet. Más?
nem Budapest részemről, hanem agglomeráció de ez teljesen lényegtelen :)
A paradicsomot én mindig saját magokból nevelem, ilyen tájt palántázom el, és ahogy kijött a 4 levél, Bordói lét (gazda boltban beszerezhető) spriccelek a levelekre...ezt megismétlem a kiültetésük utáni napokban is.
Általában 40 tőből talán 2-3 ha beteg lesz így....ezt kipróbálhatod, ez kertbarát permetszer.
Cukkini, tök, zöldbab elég igénytelen, mármint a zöldbabot azért kell locsolni, de bőségesen terem és elvethető másodvetésben is, így nem foglalja nyáron a helyet.
gyökérzöldségek: répa, cékla, retek, igénytelenek...ezeket a legjobb termeszteni mert a boltiakban sok a méreganyag a talaj kezelése miatt.
Aztán én szoktam még fejes salátát - bár az nem szokott sikerülni pedig elvileg az is tök igénytelen.
Uborkát - na az macerásabb mert fel kell kötözni bár én első évben megcsináltam a támfalat, azóta nem kötözöm csak amikor már kibújtak a magok, lekarózom és akkor ott van kifeszítve nem kell kötözgetni...a zöldborsó nálam a sok hűhót semmiért kategória...kevés van rajta, fejteni kell, nem vesződöm vele.
Szoktam még brokkolit, azt a paradicsommal, paprikával együtt palántázom. Azt is csak kiülteted egyszer utána kb. 4 hét múlva már szüretelheted a közepét, és még utána a leveleken is hoz kis rózsákat. Tele van a mélyhűtőm vele, pedig csak 8 növénytő volt...
padlizsánt is szoktam, tavaly nem sikerült, az előtt viszont nagyon...az ugyanúgy működik mint a paprika - palántázod, kiülteted, naponta meglocsolod mást nem kell vele csinálni.
karalábét a paradicsomok közé szoktam magról ültetni, meg oda dugom a hagymát is...ezek védik egymást a kártevőktől.
Van még földi eper, na az a legjobb, ez a folyton termő fajta, megvettük 4 éve az oázisba azóta elszaporodott és júniustól októberig napi 1 kg epret szedek le róla...
kukoricát is próbáltam de az tiszta fülbemászó meg poloska lett úgyhogy nem szenvedtem vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!