Hogy kezelnétek azt, hogy van a családban még egy kis baba és neki állandóan versenyeznek velünk, hogy kinek a babája tud többet?
Dicsérgetném a másik babát, de soha nem húznám le a sajátomat sem, csak elismerném, ha valamelyik hamarabb tud ezt-azt.
De amúgy meg nem törődnék túlzottal a dologgal, mert nincs nagy jelentősége, mindegyik gyerek más, van, amelyik mozgásban, van, amelyik beszédben stb.
nehéz. hétvégén jöttek a rokonok, hogy az ő babájuk 1 hónaposan már átfordult. nem akartam mondani nekik, hogy ez nem azt jelenti, hogy szuper baba és nobel díjas lesz, hanem sokszor a gyors fejlődés és hogy előbb csinál dolgokat pont hogy rossz, mert pl. feszesebb izomzatra utal, amit gyógytornával fellazítanak. ha nem akkor később ez gátolhatja a többi mozgásfejlődésben, és ezt nem én találtam ki, hanem gyermekgyógyász és dévénytornás mondta.
szóval mindig gondolj erre :)
ja, és Einstein 4 éves koráig nem beszélt.
Nagyon sok mindennel tudok így lenni, hogy az egyik fülemen be a másikon ki, de ez egy olyan dolog, amivel nem.
Igen, vagy kihangsúlyoznám, hogy az enyém mit tud jobban (Bár akkor én se vagyok jobb, mint a másik), vagy elbeszélgetnék erről a szülőkkel. Megmagyaráznám nekik, hogy ez az a téma ami engem nem érdekel.
Jót nevetnék rajta és hülyéskednék velük.
(tényleg? Na, ne mondd? ....)
Hát ha ő úgy nyilvánul meg,hogy, azt érzed,válaszolnod kell rá mert elvárja,akkor én így csinálnám:
"Nahát,tényleg csinálja már ezt vagy azt? Az enyém még nem. Nem aggódom emiatt,annyira különbözően fejlődnek,hogy szerintem óriási marhaság lenne összehasonlítani őket!"
A feltételes mód miatt nem veheti magára,hiszen te így nem rá mondod ezt,a túlzó kifejezés miatt pedig (óriási marhaság) rá kell hogy jöjjön,hogy ha ezt folytatja,akkor az ciki...
De aztán az is elképzelhető,hogy nem veszi majd észre magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!