Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy szeretheti valaki jobban...

Hogy szeretheti valaki jobban a párját, mint a gyerekét?

Figyelt kérdés
És ha szakít/elválik a pár? Akkor a gyerek továbbra is az életük része marad, míg az ex-szel lehet soha többet nem beszélnek. Ilyenkor milyen érzés lehet visszagondolni arra, hogy azt mondták, hogy őt jobban szeretik, mint a saját gyermeküket?
2016. jan. 25. 22:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
65%

én is a gyerekemet szeretem jobban ha már muszáj ezt a szót használni (pedig inkább máshogy), de van ismerősöm aki kifejezetten kimondja így, hogy ő a párját jobban szereti és nem tartom furcsának. mégpedig pont a te érvelésed miatt, csak megfordítva :)

hisz a gyerek ugyan nem hagy el, de nem is marad velünk, 20 év után kirepül ha tetszik, ha nem, míg a párunkkal leéljük az életünket, jó esetben 60! évet, nem 20at :D és hát persze vele sokkal intimebb helyzetekbe kerülünk, szóval én azt gondolom, hogy az is teljesen normális. sőt, lehet mi látjuk rosszul, még azt is el tudom fogadni, csak hát az érzéseimen nem tudok változtatni :)

azt viszont nem értem miért kell kiakadni ha valaki másképp látja a világot...

2016. jan. 25. 22:40
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Megosztó kerdes lesz😉

A ketto érzést nem lehet es nem is kell összehasonlítani.

2016. jan. 25. 22:41
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálam nincs ilyen, és összehasonlithatatlan a 2 érzés.
2016. jan. 25. 22:44
 4/15 A kérdező kommentje:

Nem vagyok kiakadva, csak pont ma hallottam egyik barátnőmtől, aki ugyanezt állította, hogy válik a férjétől. Ez azért egy kicsit elgondolkodtató, hogy pl a gyerek mit fog érezni, hogy ha esetleg megtudja, hogy az anyja jobban szerette nála az exét, akit most már mindenfélének elhord.

Nekem egyszerűen elképzelhetetlen, hogy bárkit is jobban szeressek a gyerekemnél. A saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy a szerelem múlandó, míg az anyai szeretet örök és megváltoztathatatlan.

Ettől függetlenül nem ítélkezek senkin, aki nem így gondolja, csak kíváncsi vagyok az indokokra és a véleményekre. :)

2016. jan. 25. 22:54
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Azt miért nem lehet feltételezni, hogy esetleg nem válnak el a szülők, szeretik a gyereküket és emellett nem szűnnek meg egymás társai lenni, egymást szeretni?

Mert ilyen is van. Sőt olyan is van, hogy a gyerek szakítja meg a kapcsolatot a szülőkkel.

Nem értem miért kéne összehasonlítani a két érzést. A páromat egy életre választom társnak, míg a gyerekem ha jól nevelem kirepül a szülői feszekből, hogy saját harmonikus családot alapítson saját elképzelései szerint.

2016. jan. 25. 23:31
 6/15 A kérdező kommentje:
Persze, mindkettő előfordulhat, de azért lássuk be, hogy a válás a gyakoribb a kettő közül. A legideálisabb az lenne, ha mindenki elsőre megtalálná élete párját, együtt vállalnának gyereket, és örökre együtt maradnának. De ez kb a kapcsolatok 5 %-a, és kétlem, hogy csak ez a pár ember állítaná ezt.
2016. jan. 25. 23:45
 7/15 anonim ***** válasza:
18%
Én is a gyermekeimet szeretem jobban, és ha megkérdeznék a páromat akkor ő is azt nyilatkozná, hogy a gyermekeit szereti a legjobban a világon. Ez teljesen természetes, az a fura nekem is ha valaki a párját jobban szereti mint a gyermekeit. Gyermekeink iránt normális esetben feltétlen szeretet van jelen, párunk iránt ez nem igazán jellemző.
2016. jan. 25. 23:50
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

mert 60 evesen a gyereked a sajat csaladjat fogja szeretni mindennel jobban a vilagon te meg ulsz majd a telefon mellett es varod a heti-havi egy hivast...

a ferjed viszont ott lesz melletted. mar aki hisz ebben. en hiszek mert mi vallasosak vagyunk es komolyan gondoljuk a kozos utat a ferjemmel.

ennek ellenere a lanyom is imadom, nem tudnek koztuk valasztani ugyanugy szeretem mindkettot. inkabb igy mondom h mivel a lanyom még pici gyerek, nagyobb szuksege van most ram, mint nekunk egymasra ezert hatterbe szoritjuk egymas iranti igenyunket de ettol meg ertekesebbek azok a pillanatok amiket egymasra tudunk forditani.

es valoban nem osszehasonlithato a ket fele szeretet.

ha most egy sziklarol kellene leugrani hogy a masik elhessen, en ugranek elsonek, es ha ez nem volna eleg es a ferjem nem ugrott volna le elottem mar reg, akkor egyutt uranank, de nem azert mert kevesbe szeretjuk egymast mint a lanyunk hanem mert elotte még ott az elet mi meg szep eletet elhettunk mar eddig is.

2016. jan. 26. 02:44
 9/15 anonim ***** válasza:
84%
Mondjuk úgy, hogy a szeretet nem akarat kérdése, hanem egy iranyithatatlan érzelem. Mondjuk sosem értettem, hogy a szerelmet, ami ugye szexuális töltetű vonzalom a másik iránt hogy lehet egyáltalán össze hasonlítani a szeretettel, amit kB bármi és bárki iránt lehet érezni.
2016. jan. 26. 05:50
 10/15 anonim ***** válasza:
77%
Csak akkor lehet rangsort felállítani, ha mindkettőt ugyanúgy szereted. Vagy mindkettőt úgy szereted, mint egy férfit, vagy mindkettőt úgy mint a gyermeket akit a gondjaidra bízott a sors. Egyik felállás sem egészséges.
2016. jan. 26. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!