Milyen okból szeretheti egy szülő jobban az egyik gyerekét mint a másikat?
ha egyik gyerek sem megbízhatatlan, nem élnek kicsapongó sem züllött életet.
Csak ha bármi vita van akkor az egyik szülőm mindig a testvéremnek ad igazat ha egyértelműen tudja, hogy nekem lenne igazam akkor vagy elmegy mellőlünk vagy csak annyit mond, hogy őt nem érdekli mit veszekszünk. Máskor meg ha én szólok a tesómnak magából kikelve őrjöng, hogy mekkora bunkó vagyok stb..
Ráadásul ha beszól a tesóm és fele olyan durvát sem szólok (vagy ha csak viccből is szólunk be egymásnak de egyáltalán nem durván) akkor is engem olt le a szülőm és nem mondhatom el neki a bajom mert, ha elkezdem senki mondani otthagy vagy leüvölt h kussoljak
én 18 tesóm 24
(régen is így volt nem csak most)
Nincs két egy forma ember. Két testvér is nagyon különböző mentalitású lehet (még ha iker is).
Az persze szociális elvárás, hogy szülő egyformán szeresse mindegyik gyermekét, de gyakorlatilag (jobb esetben) inkább máshogy szereti őket.
Ebben az esetben (is) aztán úgy érezheti a gyermekek valamelyike, hogy "jobban vagy rosszabbul van szeretve", de ez nem ilyen "feket-fehér" dolog.
Képzeletbeli társalgás:
apa/anya, beszélgethetünk kicsit? (ha anya, előtte mosogass el,az nyugtató hatású az anyák idegrendszerére)
Mondd, szerinted én sokkal másabb vagyok, mint a tesóm? De miben vagyok másabb? Szerinted egyformán értékes emberek vagyunk? Stb. Vele is szigorúbb voltál, amikor ilyen korú volt mint én? (te persze tudod a választ, de ez ne zavarjon)
Tudod, úgy érzem, hogy vele jobban kijössz, mint velem. ( a "jobban szereted őt" mondat el se hagyja a szádat, nincs az a szülő aki ezt beismerné!)Szerinted mi miért nem tudunk úgy kijönni egymással?
szóval lehet ezt finoman, taktikusan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!