Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen okból szeretheti egy...

Milyen okból szeretheti egy szülő jobban az egyik gyerekét mint a másikat?

Figyelt kérdés

ha egyik gyerek sem megbízhatatlan, nem élnek kicsapongó sem züllött életet.

Csak ha bármi vita van akkor az egyik szülőm mindig a testvéremnek ad igazat ha egyértelműen tudja, hogy nekem lenne igazam akkor vagy elmegy mellőlünk vagy csak annyit mond, hogy őt nem érdekli mit veszekszünk. Máskor meg ha én szólok a tesómnak magából kikelve őrjöng, hogy mekkora bunkó vagyok stb..

Ráadásul ha beszól a tesóm és fele olyan durvát sem szólok (vagy ha csak viccből is szólunk be egymásnak de egyáltalán nem durván) akkor is engem olt le a szülőm és nem mondhatom el neki a bajom mert, ha elkezdem senki mondani otthagy vagy leüvölt h kussoljak

én 18 tesóm 24

(régen is így volt nem csak most)

2011. máj. 14. 20:14
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

A válasz írója 43%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:23

Nagyon rossz volt olvasni, hogy ilyen légkörben kellet felnőnöd, erre nem is találok szavakat... Remélem az élet kárpótol majd!

2011. máj. 19. 13:01
 22/23 anonim ***** válasza:

Mi hárman vagyunk tesók, de soha az életben nem éreztem, hogy a szüleim jobban szeretnének engem, vagy a testvéreimet.

Lehet, hogy szociális elvárás, hogy ugyan úgy kell szeretni a szülőnek minden gyermekét.. viszont nekem 2 kicsi fiam van, és a világon a legőszintébben mondom, hogy nem szeretem jobban az egyiket a másiknál. Pont emiatt olvasom a lehető legnagyobb döbbenettel, hogy szülő jobban szereti egyik gyermekét, és még ki is mutatja, különbséget tesz...

Borzasztó lehet így felnőni.. Örülök, hogy az én szüleimtől soha nem éreztem ilyesmit!!

2011. máj. 19. 14:36
 23/23 anonim válasza:

Együtt érzek veled maximálisan. Nálunk ugyanez a helyzet. Nekem egy nővérem van, természetesen ő a kedvenc. Anyagi szempontból megkaptunk mindent, bár abból is ő kapott többet, de szeretetből meg egyértelműen én húztam/húzom mindig a rövidebbet. Anyukám mindig rólam feltételez rosszakat, és mindig a tesómnak van igaza. Ettől függetlenül imádom a tesómat, nem őt hibáztatom mindezért, mert felfogom, hogy erről nem ő tehet. Viszont az édesanyámnak nem tudok megbocsátani, amiért ennyi szomorúságot okozott nekem ezzel az életem során, és még valószínűleg fog is. Éppen ma délután bántott meg sokadjára, ezért is gondoltam, hogy megnézem, jár e más hasonló cipőben, és mi lehet az oka mindennek. Csak annyit tudok mondani, hogy aki szülőként olvassa ezt, az minden erejével próbálja meg egyformán szereti a gyermekeit, mert ellenkező esetben nem is tudja, mekkora fájdalmat tud okozni nekik.

Egy biztos, a saját gyermekeimet egyformán fogom majd szeretni, bármilyenek legyenek is.

2012. febr. 2. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!