Szeretheti egy anya jobban az egyik gyereket mint a masikat?
Legyél vele sokat. Közös játék, közös csavargás, sok sok program csak kettesben. Változik a gyerek. Mindig jön más más korszak, s neked ezekkel megkell birkóznod, tudnod kell kezelni, ez a gyerek nevelés.sokat kell vele lenni, hogy jó legyen a kapcsolatotok, mert csak akkor tudod nevelni, akkor bízik meg benned, hallgat majd rád.
A kicsi is most aranyos, rendes gyerek, de majd ő is fog az őrületbe kergetni...
Ez egy teljesen normális fejlődési szakasz.
Ne a viselkedése miatt szeresd, hanem önmagáért.
Te felnőtt mércével méred - ha kedves, akkor szeretjük, ha undok, akkor nem. Ez működik, ha felnőtt a partner. Ovis korú gyereknél viszont ez ezzel jár és neked kell "okosabbnak" lenned, nem a viselkedése alapján szeretetet szavazni vagy sem a lányodnak.
Ha kamasz lesz és pofátlankodik, akkor meg kidobod otthonról?
Olyan rossz volt most ezt olvasni...
Nekem van egy 4 éves lányom és egy 1 hónapos lányom. Mindkettőt nagyon szeretem.
Ha a nagyobbik lányom hisztizik, én is ki tudok borulni, de imádom őt! A hisztinek pedig oka van, megpróbálok rájönni mi baja van (azon kívül, hogy ez ebben a korban egy tök természetes állapot), és foglalkozok vele amennyit tudok a kicsi mellett.
Ez csak egy időszak! El fog múlni, és magadat fogod hibáztatni, hogy nem álltál mellette mindig! Úgyhogy anyuka, most legyél te az okosabb, és szeresd, nyugtasd meg, fogadd el őt olyannak, amilyen!
próbáld ki a heti táblát, nekünk nagyon bevált :)
van egy nagy, három lábú táblánk, olyan letörölhető. én arra írok fel feladatokat amikor már elfogy a türelem.
olyanokat amiket írtál, persze rajzzal, hogy ő is lássa, megértse mi jutalmazható. tehát első sorba berajzolod a szobáját (én a szekrényét rajzolom, mert oda kell betenni mindent), mondjuk fürdést, hogy próbáljon egyedül fürödni, olyat, hogy alszik és mond el neki, hogy akkor kap ezért csillagot ha max mittudom én 2x jön ki :)
ilyesmik. kiszámolod, hogy kb hány csillagot tud szerezni, levonsz belőle párat és elmondod neki, hogy mindenért kap egy csillagot, ha 20 összejön akkor kap egy akármit aminek örülhet- mi legutóbb vasárnapi fagyizásért csináltuk, de lehet bármi, csak motiválja :)
tényleg bejött, ha kint a tábla feladatokkal akkor nagyon lelkiismeretesen küzd egy hétig a jutalomért :)))
Ugyanez van nálunk. Még a bömbölés is.
Azóta van viszonylag nyugi, mióta délben elhozom az oviból. Néha utána elmegyünk játszóra, vagy fagyizni, megkérem ,hogy segítsen valami nagylányos dologban, pl a kanalak, villák vajazókések eltörölgetése, babaruhák teregetése...
Néha úgy kiborit, hogy sírnom kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!