Ti mit tennétek ebben a helyzetben a gyereketek védelmében?
Férjemnek van egy nyolcéves fia az előző házasságából. Nagyon nehezen kezelhető gyerek, agresszív, dührohamai vannak, önző, hisztis, éjszakánként bepisil, hazudozik. Továbbá sem bűntudat, sem öröm, sem szégyen - gyakorlatilag semmilyen érzés nem látszik rajta a haragon kívül.
A suliban is komoly bajok vannak vele, bántja az osztálytársait, meghúzza a hajukat, verekszik, szándékosan tönkreteszi mások holmiját, kiabál a tanárokkal, nem figyel órán, csal a feladatok javításakor, stb.
Én már régóta mondogatom a férjemnek, hogy el kellene vinni pszichológushoz, neurológushoz és a nevelési tanácsadóba is. A férjem mindig legyintett ezekre és azt mondta, csak azért mondom, mert rühellem a gyereket.
Most a tanárok ugyanezeket mondták, illetve emlegettek hiperaktivitást és figyelemzavart is, és így végre talán eljut a kissrác szakemberhez.
Viszont én nagyon kényelmetlenül érzem magam a gyerek jelenlétében, rettegek hogy bántani fogja az egyéves lányunkat. Persze nem hagyom őket kettesben, de elég ha egy pillanatra nem figyelek, már meg is van a baj. Vannak aggasztó jelek, párszor lábbal átfordította a babát, amikor rajta mászott - nem volt durva vele, de mégis csak "belerúgott". Illetve rendszeresen kineveti ha elesik, és kárörvendő képpel el szokta venni a cumiját. És amikor a baba lázas, beteg volt és emiatt nem akart enni, fapofával énekelgette, hogy a baba meg fog halni, a baba meg fog halni.
Eddig is aggódtam, de elhittem a férjemnek, hogy én reagálom túl, és a gyerekkel nincs nagy baj, csak én látom rosszabbnak, mint amilyen. De most, hogy a tanárai is ugyanezt mondják, már biztos vagyok benne hogy én ítélem meg reálisan a kissrácot, és a férjem az, aki szörnyen elfogult vele.
Ti mit tennétek, hogyan tartanátok távol a gyereketeket a viselkedészavaros, agresszív féltesójától? Már arra is gondoltam, hogy kerek perec megmondom, a gyerek márpedig ide nem jön, találkozzon vele a férjem házon kívül, csináljanak egész napos programokat akár, de ide ne hozza. Vagy pedig azokon a hétvégéken, mikor a fia jön, mi megyünk el a babával. A férjemnek még nem mondtam, nem akarom megbántani, nem akarok veszekedést ebből.
Ti mit tennétek? Szerintetek túlreagálom a dolgot?
Szerintem a kérdező már annyira utálja a férje másik gyerekét, hogy olyanokat is beképzel, ami nem feltétlen van úgy. Nyilván féltékeny a másik fiúra mert már neki is van egy saját gyereke, és neki az lenne a legkényelmesebb ha a másik gyerek nem is lenne.
Ettől függetlenül persze én elhiszem, hogy gondok vannak a fiúval, de nem biztos hogy vele született pszichopata, ahogy a kérdező állítja a legutolsó kommentjében...
Mért lenne elképzelhetetlen, hogy a válás viselte meg annyira a gyereket hogy kezelhetetlen lett, ráadásul egy olyan anya és apa mellett, akik a homokba dugják a fejüket? Az nem érv, hogy oviban is hisztizett. MElyik gyerek nem hisztizik aki ovis korú?? Ráadásul mikor nálatok van a gyerek, kérdező, nyilván érzi rajtad hogy utálod és nem szereted ha ott van, nyilván akkor ő se fog kedveskedni neked.
Le lehet pontozni, de szerintem ebben is van igazság amit írok. Nyilván a szülei hibásak, szeretni kéne a gyereket, törődni vele ,és elvinni a megfelelő szakemberhez.
akkor talán az apja meg az anyja üljön le és beszéljenek a fejével annak az áldottjó gyereknek.
kis pszichopata
"Illetve rendszeresen kineveti ha elesik, és kárörvendő képpel el szokta venni a cumiját. És amikor a baba lázas, beteg volt és emiatt nem akart enni, fapofával énekelgette, hogy a baba meg fog halni, a baba meg fog halni. "
Ettől ha önmagban állna, nem aggódnék, mert a második gyerek érkezése mindig az első trónvesztésével jár, ezügyben komoly teendőitek, mulasztásaitok vannak a kisfiúval szemben.
Amiket előtte írtál a gyerekről, az viszont baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!