Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek ebben a...

Ti mit tennétek ebben a helyzetben a gyereketek védelmében?

Figyelt kérdés

Férjemnek van egy nyolcéves fia az előző házasságából. Nagyon nehezen kezelhető gyerek, agresszív, dührohamai vannak, önző, hisztis, éjszakánként bepisil, hazudozik. Továbbá sem bűntudat, sem öröm, sem szégyen - gyakorlatilag semmilyen érzés nem látszik rajta a haragon kívül.

A suliban is komoly bajok vannak vele, bántja az osztálytársait, meghúzza a hajukat, verekszik, szándékosan tönkreteszi mások holmiját, kiabál a tanárokkal, nem figyel órán, csal a feladatok javításakor, stb.

Én már régóta mondogatom a férjemnek, hogy el kellene vinni pszichológushoz, neurológushoz és a nevelési tanácsadóba is. A férjem mindig legyintett ezekre és azt mondta, csak azért mondom, mert rühellem a gyereket.

Most a tanárok ugyanezeket mondták, illetve emlegettek hiperaktivitást és figyelemzavart is, és így végre talán eljut a kissrác szakemberhez.

Viszont én nagyon kényelmetlenül érzem magam a gyerek jelenlétében, rettegek hogy bántani fogja az egyéves lányunkat. Persze nem hagyom őket kettesben, de elég ha egy pillanatra nem figyelek, már meg is van a baj. Vannak aggasztó jelek, párszor lábbal átfordította a babát, amikor rajta mászott - nem volt durva vele, de mégis csak "belerúgott". Illetve rendszeresen kineveti ha elesik, és kárörvendő képpel el szokta venni a cumiját. És amikor a baba lázas, beteg volt és emiatt nem akart enni, fapofával énekelgette, hogy a baba meg fog halni, a baba meg fog halni.

Eddig is aggódtam, de elhittem a férjemnek, hogy én reagálom túl, és a gyerekkel nincs nagy baj, csak én látom rosszabbnak, mint amilyen. De most, hogy a tanárai is ugyanezt mondják, már biztos vagyok benne hogy én ítélem meg reálisan a kissrácot, és a férjem az, aki szörnyen elfogult vele.

Ti mit tennétek, hogyan tartanátok távol a gyereketeket a viselkedészavaros, agresszív féltesójától? Már arra is gondoltam, hogy kerek perec megmondom, a gyerek márpedig ide nem jön, találkozzon vele a férjem házon kívül, csináljanak egész napos programokat akár, de ide ne hozza. Vagy pedig azokon a hétvégéken, mikor a fia jön, mi megyünk el a babával. A férjemnek még nem mondtam, nem akarom megbántani, nem akarok veszekedést ebből.

Ti mit tennétek? Szerintetek túlreagálom a dolgot?

2016. jan. 19. 09:56
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem a kérdező már annyira utálja a férje másik gyerekét, hogy olyanokat is beképzel, ami nem feltétlen van úgy. Nyilván féltékeny a másik fiúra mert már neki is van egy saját gyereke, és neki az lenne a legkényelmesebb ha a másik gyerek nem is lenne.

Ettől függetlenül persze én elhiszem, hogy gondok vannak a fiúval, de nem biztos hogy vele született pszichopata, ahogy a kérdező állítja a legutolsó kommentjében...

Mért lenne elképzelhetetlen, hogy a válás viselte meg annyira a gyereket hogy kezelhetetlen lett, ráadásul egy olyan anya és apa mellett, akik a homokba dugják a fejüket? Az nem érv, hogy oviban is hisztizett. MElyik gyerek nem hisztizik aki ovis korú?? Ráadásul mikor nálatok van a gyerek, kérdező, nyilván érzi rajtad hogy utálod és nem szereted ha ott van, nyilván akkor ő se fog kedveskedni neked.

Le lehet pontozni, de szerintem ebben is van igazság amit írok. Nyilván a szülei hibásak, szeretni kéne a gyereket, törődni vele ,és elvinni a megfelelő szakemberhez.

2016. jan. 19. 13:57
 32/35 anonim ***** válasza:
80%
Túlreagálod.Kísértetiesen hasonlít az egyik barátnőm helyzetére amit leírtál,de ő épp a másik oldalon álldogál.Érdekes,hogy mindenki szinte egyöntetűen a kisgyereket veszi elő,helyettetek,felnőttek helyett!A másik felet is érdemes lenne meghallgatni,szintén furcsa,hogy mindenben mindenki más hülye rajtatok kívül.A párod kisfia egy gyermek,akinek szétszakadt a családja.Segíteni kell neki,hogy egészséges felnőtt legyen belőle.
2016. jan. 19. 14:06
 33/35 anonim ***** válasza:
47%

akkor talán az apja meg az anyja üljön le és beszéljenek a fejével annak az áldottjó gyereknek.

kis pszichopata

2016. jan. 19. 14:08
 34/35 anonim ***** válasza:
100%
Az is tényleg érdekes hogy a kérdező szerint mindenki hülye rajta kívül, (a férje exét nyilván hülyének tartja, nem sok olyan nőt ismerek, aki szeretné a férje exét) de az is érdekes, hogy a délelőttös tanár szerint sincs gond a gyerekkel...
2016. jan. 19. 14:28
 35/35 anonim ***** válasza:

"Illetve rendszeresen kineveti ha elesik, és kárörvendő képpel el szokta venni a cumiját. És amikor a baba lázas, beteg volt és emiatt nem akart enni, fapofával énekelgette, hogy a baba meg fog halni, a baba meg fog halni. "

Ettől ha önmagban állna, nem aggódnék, mert a második gyerek érkezése mindig az első trónvesztésével jár, ezügyben komoly teendőitek, mulasztásaitok vannak a kisfiúval szemben.

Amiket előtte írtál a gyerekről, az viszont baj.

2016. febr. 13. 23:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!