Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek ebben a...

Ti mit tennétek ebben a helyzetben a gyereketek védelmében?

Figyelt kérdés

Férjemnek van egy nyolcéves fia az előző házasságából. Nagyon nehezen kezelhető gyerek, agresszív, dührohamai vannak, önző, hisztis, éjszakánként bepisil, hazudozik. Továbbá sem bűntudat, sem öröm, sem szégyen - gyakorlatilag semmilyen érzés nem látszik rajta a haragon kívül.

A suliban is komoly bajok vannak vele, bántja az osztálytársait, meghúzza a hajukat, verekszik, szándékosan tönkreteszi mások holmiját, kiabál a tanárokkal, nem figyel órán, csal a feladatok javításakor, stb.

Én már régóta mondogatom a férjemnek, hogy el kellene vinni pszichológushoz, neurológushoz és a nevelési tanácsadóba is. A férjem mindig legyintett ezekre és azt mondta, csak azért mondom, mert rühellem a gyereket.

Most a tanárok ugyanezeket mondták, illetve emlegettek hiperaktivitást és figyelemzavart is, és így végre talán eljut a kissrác szakemberhez.

Viszont én nagyon kényelmetlenül érzem magam a gyerek jelenlétében, rettegek hogy bántani fogja az egyéves lányunkat. Persze nem hagyom őket kettesben, de elég ha egy pillanatra nem figyelek, már meg is van a baj. Vannak aggasztó jelek, párszor lábbal átfordította a babát, amikor rajta mászott - nem volt durva vele, de mégis csak "belerúgott". Illetve rendszeresen kineveti ha elesik, és kárörvendő képpel el szokta venni a cumiját. És amikor a baba lázas, beteg volt és emiatt nem akart enni, fapofával énekelgette, hogy a baba meg fog halni, a baba meg fog halni.

Eddig is aggódtam, de elhittem a férjemnek, hogy én reagálom túl, és a gyerekkel nincs nagy baj, csak én látom rosszabbnak, mint amilyen. De most, hogy a tanárai is ugyanezt mondják, már biztos vagyok benne hogy én ítélem meg reálisan a kissrácot, és a férjem az, aki szörnyen elfogult vele.

Ti mit tennétek, hogyan tartanátok távol a gyereketeket a viselkedészavaros, agresszív féltesójától? Már arra is gondoltam, hogy kerek perec megmondom, a gyerek márpedig ide nem jön, találkozzon vele a férjem házon kívül, csináljanak egész napos programokat akár, de ide ne hozza. Vagy pedig azokon a hétvégéken, mikor a fia jön, mi megyünk el a babával. A férjemnek még nem mondtam, nem akarom megbántani, nem akarok veszekedést ebből.

Ti mit tennétek? Szerintetek túlreagálom a dolgot?

2016. jan. 19. 09:56
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
50%
nem tudom elhinni hogy a gyerek szülei nem látják mekkora a probléma.
2016. jan. 19. 11:42
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

11:38 vagyok.

Mikor picilány voltam, néha rossz voltam a suliban, nem vészesen.

De egyből küldtek vizsgálatra hogy hiperaktív vagyok-e.

Természetesen nem, csodálkoztak hogy miért is vagyok itt? Ki küldött ide?...

Lelki okai is lehetnek, amiért ő így viselkedik.

Inkább tapogassátok ki.

Te meg ne legyél utálatos. Mert a gyerek megérzi.

2016. jan. 19. 11:42
 23/35 anonim válasza:
100%
Nos! Egy szakember tökéletesen definiálná a gyerek viselkedését. Mivel ebben mi is benne voltunk, így egy szakember szemével, mégis szülői hozzáállással tudok neked tanácsot adni.Egy mozaik család vagytok (mi gyerekünk, ő gyereke, féltestvér).A gyerek viselkedését abszolút a helyzet teremtette elő. Nehéz elismerni, hogy nem a gyerek tehet erről, hanem a felnőtt. Ő az okozója. Ezért a felnőttnek is kell rendbe tenni és nem szabad felelősségre vonni a helyzet miatt. Ő is egy áldozat. Koránál fogva persze már sok mindent meg kell értenie, de azokat a dolgokat a felnőttnek kell megértetni vele. Igazad van, nem tartható az állapot, viszont én nem a gyerek viselkedését tartom nagyobb problémának, hanem az édesanya és az apukája hozzáállását. Ha elfogultak, nem segítenek a gyereknek. Hosszú lenne taglalni, hogy ez hogyan alakult ki a gyereknél, de a válás, apunak új pár, féltestvér... vezettek ide. Ezt helyesen kell kezelni és igenis külső segítség kell. Első kőrben apát rávenni, hogy belássa, itt problémák vannak és egyenlőre gyerek nélkül megkeresni egy nevelési tanácsadót és leülni beszélgetni. Ha bővebben érdekel a véleményem, tanácsom, akár privátban is beszélgethetünk.
2016. jan. 19. 11:45
 24/35 anonim ***** válasza:
73%

a kérdező hiába ül le beszélgetni a gyerekkel, meg figyel rá heti 1-2 napot (vagy 2hetente mikor ott van).

a baj, hogy apja tojik rá.

anyuka meg szintúgy!

majd ha átmegy agresszívba, talán észbekapnak. de ki tudja otthon anyjával miket művel

2016. jan. 19. 11:49
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mutasd meg a válaszokat a férjednek, hátha rájön, hogy már valóban illene szakemberhez fordulni.

Lehet, hogy valaki tök egyszerűen kezelhető baja van. Csak megfelelően kéne vele foglalkozni.

Nekem az a bosszantó, hogy ezzel a vaksággal, meg ráhagyással pont a gyereknek tesznek rosszat. Hamarosan kamaszodik is, az meg alapban is sok problémával jár.

Szegénynek nem sok esélye van a normális életre.

A társai sem fogják befogadni, szeretni. Jól kicsesznek vele ezzel a nemtörődömséggel.

Az anyja meg tuti élvezi, hogy titeket ezzel bosszanthat. Gondolom, féltékeny, hogy a férjének lett új párja, családja.

2016. jan. 19. 11:53
 26/35 A kérdező kommentje:
Amikor a szülei még együtt éltek és nem volt komolyabb konfliktus köztük, a gyerek már akkor is hisztizett az oviban meg verekedett. Valamennyi, bár tényleg nem sok pszichológiai tanulmánnyal a hátam mögött én azt mondom, ez a vállalhatatlan viselkedés NEM a válás okozta trauma, hanem súlyos (veleszületett vagy szerzett, ezt nem tudom megállapítani) mentális zavar következménye. Vagy ADHD-re, vagy pedig pszichiátriai értelemben vett pszichopátiára gyanakszom. Utóbbira van elég nagy esély, mivel a gyerek anyai nagyapja is hasonló problémával küzdött, súlyosbítva egy paranoid skizofréniával, majd végül még a gyerek születése előtt öngyilkos lett. A hajlam viszont öröklődik.
2016. jan. 19. 11:58
 27/35 anonim ***** válasza:
68%

Nem olvastam a válaszokat, de szerintem az is lehet a gond, hogy a kisfút egyszerűen nem szereti senki, illetve nem jól szeretik. Próbálj meg beszélni a tanítóval, hogyan lehetne elérni, hogy muszáj legyen pszichológushoz és fejlesztésre hordani a kisfiút.

A férjed is elég furcs egyébként. Lehet, hogy lelkifurdalása van? Lehet, hogy úgy érzi, azért ilyen a kifia, mert ő elhagyta őket? Lehet, hogy emiatt dugja homokba a fejét? Annyira, hogy a te problémádat is elintézi inkább egy kézlegyintéssel, holott a kicsi is az ő gyereke?

2016. jan. 19. 12:18
 28/35 anonim ***** válasza:
76%

komolyan minek kellett a férjednek meg exnejének gyerek, ha tojtok rá? agresszív a gyerek? nem baj. idegbeteg? nem baj...

eszem megáll.

a közös gyerekkel legalább foglalkozik a férjed? bár ha hagyja hogy a nagy így bánjon vele, akkor nem sokat jósolok ennek

2016. jan. 19. 12:20
 29/35 anonim ***** válasza:
61%
Erősen hasonlít a leírás a pszichopata kórképre, az érzelmek hiánya miatt mondom. És ha a férjed által örökölt, akkor a kicsi is veszélyben lehet. Ez szakembert kíván. A férjed meg vagy egy barom vagy pedig pontosan tudja, hogy mi a baj. De nagyon gáz a viselkedése.
2016. jan. 19. 12:53
 30/35 anonim ***** válasza:
49%
Én szabadulnék ettől a családtól. Nem a kérdező feladata, hogy a férje gyerekét pártfogásába vegye, főleg úgy nem, hogy a vérszerinti szülők leszarják a dolgot. Egy ilyet a nyakába enni nagy butaság. Tök mindegy, hogy a gyerek a szülők miatt ilyen, vagy alapból van rá hajlama, nem nehezíteném az életem.
2016. jan. 19. 13:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!