Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Esküvő közvetlen szülés után?

Esküvő közvetlen szülés után?

Figyelt kérdés

Szóval az e helyzet hogy a legjobb barátnőm esküvője épp a kiírt dátumom után egy héttel lesz...valószínű császárral kell majd szülnöm, és az is biztos hogy szoptatni fogok legalább is az első gyermekem szoptattam.

Az első gyermekem épp az egyik legjobb barátnőm esküvője napján született....tök jellemző hogy most a másikét is ki kellene hagynom...:)

de vajon van e bármi mód hogy mégis elmehessek...a császárral biztos nem tudjuk megvárni, több mint egy hetes túlhordást nem kockáztatnék.

De nagyon nem szeretném kihagyni...

Ha kiengednek addigra a kórházból (úgy időzítenénk hogy kijöhhessek) vajon pl 6 nappal a műtét után mennyire lehet kibírni legalább az anyakönyvezetőt meg utána esetleg egy órát a lagziból?

Volt valaki így?

És egy 6 napos csecsemő meglenne nélkülem ha fejek neki?

Cumizavartól nem tartok, a lányomnak végig pótoltunk az első pár hétben, mégis kizárólag anyatejes lett 3. hónaptól, ciciből.

2016. jan. 7. 14:05
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:

második császárom volna....az elsőnél 5.-6. napon még görnyedtem, de azért arra képes lettem volna hogy beüljek egy autóba. a 10. napon mondjuk meg már egész jól elvoltam...

szállodába lesz a lagzi, foglalhatnék szállást is...de akkor is félnék hogy akkor meg ott kap el valamit a baba...meg most 5 napot korházba alszik, aztán 2 napot otthon, aztán egy napot ott....szerintem ez sokkal rosszabb neki mint ha 4 órát a nagyival van.

2016. jan. 7. 14:50
 42/52 Vilcsianyuja ***** válasza:
66%

Programcsászárral nem várják ki a 40. hét betöltését, tehát arra mindenképp számíthatsz, hogy 40. héten, de ha úgy jön ki, hogy pont akkor lesz szabin a dokid, akkor akár a 39. héten meglesz az a császár (sőt, sokszor eleve a 39. hétre tervezik). Igen, nekem fontosabb lenne, hogy a saját dokim császározzon, mint hogy még egy hetet bent legyen, aztán majd aki éppen aznap be van osztva, és duzzogni fog, hogy neki kell csinálni, mikor nem is az ő betege vagyok. Azt meg programcsászárnál nem szokták megvárni, hogy magától beinduljon, mert az már nem programcsászár...

No. Tehát elkalandoztam, de lényeg, hogy lehet, hogy addigra már 2 hetes is lesz a babád. És ami még fontosabb, akkor már jó eséllyel kiszedik belőled a varratokat. Ha bent vannak még az esküvő idején, hát én nem mennék el, de neked is volt már ilyen, ezt te tudod.

Amúgy annyira messze van még az egész, hogy lehetetlenség előre tervezni. Én a helyedben a lagzi meghívást lemondanám, de úgy készülnék, hogy megyek a szertartásra, ha úgy leszek, meg ha a gyerek is úgy lesz (nem lesz hasfájós, nem lógna egész nap a cicin, mert azért nem mindenkinek van olyan szerencséje, hogy eszik-alszik-ürít). De ez úgyis gyakorlatilag aznap fog kiderülni. Ha úgy alakul, akkor én azt se zárnám ki, hogy elviszem magammal nagymamástul, ő vigyázzon rá kint a babakocsiban, ha jó idő lesz, 1-2 hetes gyerkőcöt simán el lehet tologatni már. És egy ilyen pici babának ez nem is egy nagy tortúra, jó eséllyel a hordozóban is aludni fog :) Persze zsúfolt terembe nem vinném be, de akkor legalább meg tudnád szoptatni az autóban, ha tényleg szét akarna durranni a cicid. Meg persze lehet vinni tejet vagy akár tápszert, hogy ha pont a szertartás alatt éhezik meg. Szóval a lehetőségek száma kb. végtelen, majd menet közben kiderül, hogyan tudod megoldani. Jó babavárást!

2016. jan. 7. 14:51
 43/52 A kérdező kommentje:

igen, úgy érzem hogy 6. naptól már képes lennék elmenni az anyakönyvibe, 10. napon meg talán már a vacsorára is persze max egy fél órára-egy órára. csak azért tettem fel a kérdést, mert olyantól is várnék választ, aki ismer olyat aki ezt ténylegesen bevállalta vagy netán ő maga bevállalta hogy mennyire volt fárasztó/problémás stb.

én elég stramp vagyok egyébként, az előző műtétem azért volt ilyen gázos, mert tejlázat kaptam, de a 10 nap alatt egy hangom nem volt, még az ápolók is megdícsértek hogy más anyuka 2 nap után tiszta hiszti roham én meg milyen rendesen csendben tűröm a megpróbáltatásokat (méh öblítés 2 antibiotikum nuku látogatók nuku zuhanyzás stb). szóval mindezek ellenére jól bírtam és nagyon bízok benne hogy a második császárom "átlagos császár lesz", és akkor kutya bajom se lenne 6. napra

2016. jan. 7. 14:53
 44/52 A kérdező kommentje:
persze, nálunk ki sem engednek varratokkal! az 5. napon kiveszik a varratokat...azokkal tuti nem mennék sehova.
2016. jan. 7. 14:54
 45/52 A kérdező kommentje:
hát ha eleve olyan állapotban leszek hogy a vacsi esélytelen, akkor lehet hogy elviszem magammal, hiszen az egy délutáni autókázás ugye neki, meg 40 perc a levegőn (férjem eltologatja amíg én bent vagyok)...ennél több időt pár napossal biztos nem töltenék közösségbe, de még szabad levegőn sem, legalább is a védőnő nálunk azt mondta hogy az első 6 hétben max napi 10 percet legyen levegőn...azóta már olvastam másoktól hogy ez baromság. de órákig nem tologatnám az tuti. annak ellenére hogy nyáron lesz.
2016. jan. 7. 14:57
 46/52 anonim ***** válasza:
68%

Még hüvelyi szülés után se voltam olyan állapotban a 6. napon, hogy esküvőre menjek. Eleve a 6. napon engedtek minket ki, mert a baba besárgult, én pedig annyi vért vesztettem, hogy 5 vasinfúzió ellenére is még kóvályogtam egy hónapig.

De más is van. Ha nyár, akkor számíthatsz arra is hogy hőség, hőségriadó, mint ami az elmúlt nyarat is jellemezte. Ha az van, akkor délután se vihetsz ki egy újszülöttet, max. csak este.

Semmiféleképpen nem ígérnék semmit a barátnőmnek (és 99,9 % hogy nem mennék el, max. ha még "egyben lennék" a nagy napon).

2016. jan. 7. 15:15
 47/52 anonim ***** válasza:
91%

Én újszülöttet nem vinnék sehová- főleg nem zajba, szállodába, fülledt levegőjű embertömegbe stb.- az ő egészsége számomra lényegesen fontosabb lenne, mint egy (akármilyen kedves, de) társadalmi esemény.

Nem tartom normálisnak a 2 hét alatti újszülöttet kitenni ilyen indokkal ennek, így ha mész is- legalább őt ne vidd el. AZért a rokonok, ismerősök biztosan kíváncsiak lennének rá- de hiányzik az, hogy 10-20-30-50 (adott esetben izzadt, spicces stb.) ember fogdossa, nyúzza vagy a pici végigsírja a szertartást? (ha meg kint tologatod a templom előtt, akkor meg te sem látod:)- vagy melyik rokonra-barátra testálnád azt, hogy a te újszülötted miatt ne vegyen részt a szertartáson, ha a picit elviszed és kint kell ellátni éppen- mert egy újszülött nem tud, nem képes várni!)

Sokan, sokfélét írtak már, egy dologot még megfontolásra ajánlanék számodra.

Alkatfüggő ugyan, de szülés után 5-6-8-10 nappal bizony még erős vérzések vannak, nem az a "tampont be" típus. Szültél, tudod ennek minden kényelmetlenségével.

Én a saját magam kényelme, higiénéje szempontjából sem biztos, hogy bevállalnék egy ilyen "óriás tena betét 40 fokban" jellegű kirugganást a szülés utáni napokban.

Se nem kellemes, se nem higiénikus (a wc lehetőségeket már nem is teszem hozzá).

Az sem biztos, hogy nem lesznek fájdalmaid, húzódó varrataid/sebeid, begyulladt melled vagy éppen folyó tej- értem én, hogy a barátnő felé szeretetteli gesztus a részvétel, de a betét/melltartóbetét kombót nehezen tudom elképzelni magassarkúval, csinos, elegáns ruházattal, kényelmesen stb.

Arról nem is beszélve, hogy honnan tudod, hogy a most kikészített szép kis ruhád megfelelő lesz-e és nem mellben két számmal kisebb vagy a hasad még nem lapul le stb.)- de kismamaszerkóban sem fogsz jól kinézni. Ugye frissen szülten nem az alakformáló alsó lesz a legfőbb gondod? :)

Ami még ezzel kapcsolatban eszembe jut: nálam beletartozna az esküvői készülődésbe a különböző szolgáltatókhoz való eljutás (igénytől függően azért fodrász/hajfestés- konty vagy frizura, kozmetikus vagy nappali/esti smink, esetleg manikűr-géllak-műköröm-pedikűr stb.- az igényes megjelenés részeként- ezeket az 1-2 napos újszülötted mellett hogy iktatod be? vagy nálatok mindenki ki tud menni házhoz és minden felszerelés rendelkezésre is áll? )

A saját és a gyermekem egészsége nálam megelőzi az esküvőt (a lagzit meg főleg). A császár is tk. egy hasi seb/műtét- vajon egy epeműtét vagy gerincműtét srb. után 5-6 nappal is az esküvőn tolonganál? :)

Ebben a helyzetben a legkedvesebb barátnőm (és ezért is a barátnőm!) megértené, ha nem tudnék részt venni élete nagy eseményén- én meg azt, hogy az ő esküvője nem körülöttem forog :)

Még terhesen találkoznék vele előre- esetleg egy kettesben töltött csajos nappal, ebéddel, wellness nappal ajándékoznám meg kettőnket és közben rá figyelnék, átadnám az ajándékomat stb.

Így mindenki jól járna- ez nem opció?

2016. jan. 7. 15:22
 48/52 anonim ***** válasza:
81%
Húh... Az én babám 4 hónapos lesz, mikor lesz a barátnőm esküvője, ráadásul autóval kb 4-5 perc a helyszin, mégis aggódok rajta, hogy hogy lesz majd. 6 napos babától 1 órás autóutra menni, bátor :) De szerintem ez akkor és ott fogod tudni. Nyilván "baja" nem lesz a babának, mi lenne? Gondolom nem lesz egyedül, kap tejet, max nyügös lesz. Neked lesz húzósabb.
2016. jan. 7. 15:25
 49/52 anonim ***** válasza:
61%
Utolsó, az én babám is négy hónapos volt a hugom esküvőjén! :) Ott volt ő is, ráadásul én voltam a tanú, de inkább volt tortúra , mint élmény.. :-\
2016. jan. 7. 15:34
 50/52 anonim ***** válasza:
49%

Szia!

En ugyan nem eskuvon voltam, hanem anyakonyveztetni, amikor az elso babam par napos volt. Nem tudtuk kesobb elintezni, mert a ferjem akkor volt szabadsagon, igy muszaj volt menni.

Eleg sokat kellett varnunk es sokaig is tartott, igy kb 4 orara maradt a fiunk otthon, a baratnom vigyazott ra.

Nekem huvelyi szulesem volt gatvedelemmel es kulfoldon szultem. Hajnali szules utan este hatkor en mar otthon voltam es masnap reggel mar mostam a magzatvizes agynemut, torolkozot, amit az otthoni vajudas utan ott hagytunk. Szoval a fizikai kondicio teren en jol voltam mar egy nappal szules utan is, de mint mondtam nekem nem csaszarom volt.

A babara visszaterve: bar en nagyon izgultam es legszivesebben nem mentem volna sehova, de osszessegeben az egadta vilagon semmi sem tortent a gyerekkel abban a negy oraban, amig nem en vigyaztam ra.

Eleve ugy hagytam otthon, hogy megetettem, tisztaba raktam, elaludt. A baratnomnek megmutattam hogy hogyan kell a tapszert elkeszitenie, mit hogy csinalok pelenkazasnal, kertem, hogyha felebred etesse meg. Akkor egyebkent allo nap aludt a babank, kb 3 orankent ebredt fel enni, kozben szepen bekakilt, tisztaba tettem es aludt tovabb.

Szoval 4 ora utan fejvesztve rohantunk haza, en mar a siras kornyeken voltam, amiert ilyen sokaig tartott a dolog.

Nem kellett volna izgulni, minden rendben volt, epp akkor kezdett ebredezni, hogy beleptunk a szobaba. Vegig aludta az egeszet.

Nekem akkor meg nem volt annyi tejem, hogy fejni tudtam volna, ha lett volna, akkor azt hagytam volna ott, igy vettunk rgy tapszert.

Magammal biztosan nem vittem volna par naposan. A korai levegoztetessel semmi bajom, de egy hetes babat emberek koze biztosan nem vinnek, ha nem feltetlenul szukseges.

2016. jan. 7. 16:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!