Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak szerintem nincs ez így...

Csak szerintem nincs ez így rendjén? (ajándék)

Figyelt kérdés
3 gyerekünk van. A legnagyobbik gyereknek a kersztanyja a sógornőm. Ilyen alkalmakkor csak a nagynak hoz ajándékot, hiszen ő a keresztlánya... A másik 2 gyerek nem kap semmit, pedig ők is a testvére gyerekei.
2015. dec. 20. 21:16
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Ha nem rokon az más! Attól nem is várható el,hogy vegyen!

Ha rokon (ráadásul közeli), mint a kérdező (aki vesz a keresztszülő gyerekeinek) esetében akkor illik minden gyereknek venni,pl. ha esetleg nincs pénze ossza szét 3 felé azt az összeget,amit a keresztgyerekének szánna,így nincs plussz költség! Nekem nem lenne pofám csak egy gyereknek vinni,mikor 3-an vannak testvérek...nem is illik nem vinni!

Ez épp olyan,mikor babalátogatóba megy valaki és a nagyobb gyereknek (esetleg gyerekeknek) semmit se visz!

2015. dec. 20. 23:09
 12/28 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem,nem kell drága ajándék! 1000,- körül is lehet már venni a gyerekeknek apróságot,ami valljuk be nem nagy összeg és senki se fog ennyitől megrokkani és csődbe menni!!
2015. dec. 20. 23:14
 13/28 anonim ***** válasza:

Elso vagyok.

Szerintem aki elvallalja a keresztszuloseget annak erre is gondolnia kell.

2015. dec. 21. 04:31
 14/28 anonim ***** válasza:
22%

Annyira visszataszito, amit muvelsz. Megha igazad is van, ne legyel mar ennyire kicsinyes. Ne azt nezd, hogy a 2 kicsinek nem vesz semmit, hanem azt, hogy a nagynak vesz.

A sajat dolgodat konnyited meg igy, mert a sogorno nem fog magatol megvaltozni, az meg kobunkosag, ha szolsz neki.

Alternativ megoldaskent azt javaslom, hogy vegyel valami apro ajandekot a 2 kicsinek, es ha jon a sogorno, akkor add oda neki, es kerd meg, hogy adja azokat is oda a kicsiknek. Ha ettol sem esik le neki a tantusz, akkor tenyleg fogadd el ilyennek.

2015. dec. 21. 05:06
 15/28 anonim ***** válasza:
Csak lányomnak vannak keresztszülei, de neki is csak névadója volt, de fiam is ugyanúgy kapott tavaly tőlük ajándékot. Nekik is van több keresztgyerekük, rajtunk kívül csak a testvére kisfiát, aki a keresztfiuk és annak lánytestvérét ajándékozzák meg.
2015. dec. 21. 09:09
 16/28 anonim ***** válasza:
Mondjuk nálunk ezért lett mindkét gyereknek a keresztszülője ugyanaz. De, vmi apróságot szerintem is illik vinni. Nem kell nagy értékű, kb. 2000 ezerért lehet venni vmit.
2015. dec. 21. 10:02
 17/28 anonim ***** válasza:
14%

Kerdezo5os vagyok!!

Te meg azt fogd fel hogy nem rokoni alapon kap ajándékot hanem. Mert keresztlanyuk!!!!!

Es azt is hogy nem nem csak neked van a csalladban gyerek gondolom.

Es masnak sem tetszene ha csak a te gyerekeeid kapnanak!

Modorodrol meg ne is beszéljünk!!

Elvarod hogy ahany gyerek annnyi ajándék jár.

Vegyél te a gyyerekeidnek magadnak szulted es nem a sogornodnek!!!

2015. dec. 21. 10:53
 18/28 anonim ***** válasza:
73%
Nekem 3 keresztgyerek van 1 tesom reszerol 2 ferjem tesojanal es mindnek viszunk ajandekot! Osszesen 5 gyerek...nem lenne szivem elnezni,hogy egyiknek adok a masik meg nezi..:/ Ugyanugy az enyemek is kapnak toluk egyforman.Nincs az hogy te kereszt gyerek vagy te meg nem,allj arrebb ;D
2015. dec. 21. 11:41
 19/28 anonim ***** válasza:
82%
Mivel nem csak a keresztszülője,hanem ugya nagynèni,karàcsonykor illik minden gyereknek ajàndèkozni.
2015. dec. 21. 11:58
 20/28 anonim ***** válasza:
82%
5-os, 17-es. Leírta a kérdező hogy karácsonyrol van szó. És azt is leírta, hogy ő vesz a nő két gyerekének ajándékot. Akkor szerintem bunkosag nem viszonozni ezt és csak a keresztgyereknek adni, a másik kettőt kihagyni.
2015. dec. 21. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!