Anyukák, ti mit szólnátok, ha a családban meghívnának egy esküvőre, de csak a gyerekeitek nélkül mehettek?
Szűk családi kör van meghívva, közeli rokon.
Kikötötték, hogy a két kisgyerekemet nem vihetem.
Te elmennél úgy?
Ez rendben, ha nem esküvőről van szó... persze elmennek rá és látszólag nem sértődnek meg, de tartom továbbá, hogy illetlenség a mi kultúránkban ilyet kikötni és nem is szokás. A meghívók így szoktak szólni: "szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját". Ez a magyar protokoll része már évszázadok óta. Persze el lehet térni mindentől, de az emberek többségének nem biztos, hogy ez jól esik.
Gyerekekre pedig nem szoktak teljes árat felszámolni. Ha igen, akkor lehet, hogy érdemes másik helyszínt keresni, ahol korrektebbek.
ő napjuk, ők döntik el akarnak e ott gyereket vagy nem.
ha nem, akkor ez van.
én sem akarnék üvöltöző, viselkedni nem tudó gyerekeket. akinek nem tetszik, akkor neki sem kötelező a megjelenés.
milyen alternatíva van? félig jön el a gyerek? vagy talán még fizessenek egy óvónőt aki vigyáz rájuk?
NEM akarnak ott gyereket, ennyi.
"Ez akkor is visszásságot kelt a rokonok körében..."
Ha értelmes a rokonság, nem kelt semmiféle negatív érzést.
Mi még csak lagzit sem tartottunk (se vacsorát), lehetett volna vérig sértődni, hogy nem hívtuk meg csak a legeslegszűkebb családot, mégse sértődött meg senki. Ellenkezőleg: szívből gratuláltak, velünk együtt örültek távolról is, még ajándékot is kaptunk, holott egyáltalán nem számítottunk rá.
Lehet így is, meg lehet sértődött pulykakakast is játszani, de aki csak puffogni tud, az valószínűleg nem is szereti egyáltalán a házasulókat... akkor meg mégis mit keresne az esküvőn? Nem kár érte.
Én biztos nem mennék egy ilyen pár esküvőjére... annak ellenére, hogy nem vittem a gyerekeimet egyik esküvőre sem, de ez az én döntésem volt! Utálom ezeket a gyerek és családellenes embereket. Ehhez meg nekem hadd legyen jogom.
Egyáltalán nem minden gyerek neveletlen. Akik ott voltak édesen elcsiviteltek a lagziban, senkinek nem okoztak problémát. Ahol neveletlenek a gyerekek, ott a szülővel is gondok vannak általában.
"Mi még csak lagzit sem tartottunk (se vacsorát), lehetett volna vérig sértődni, hogy nem hívtuk meg csak a legeslegszűkebb családot, mégse sértődött meg senki."
Ezen nincs is mit megsértődni. Egyáltalán nem mindenki szereti a nagy felhajtást, vagy pénzt nem tud/akar rá áldozni. Ez így rendben van.
A kérdező esetében viszont kikötötték, hogy gyereknek belépni tilos. Ilyet nem is hallottam még, komolyan...
Takarékoskodásra hivatkozni is elég érdekes...Azon a pár gyereken mi múlik?
A másik meg, hogy miért kell rögtön azt feltételezni, hogy biztos elrontják majd a szertartás meghittségét, annyira neveletlenek? Nem minden szülő és gyerek neveletlen...
akkor hogy legyen a meghívó:
meghívunk mindenkit sok szeretettel, kivéve a Katika gyerekeit, mert k.rosszak?! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!