Anyukák, ti mit szólnátok, ha a családban meghívnának egy esküvőre, de csak a gyerekeitek nélkül mehettek?
Szűk családi kör van meghívva, közeli rokon.
Kikötötték, hogy a két kisgyerekemet nem vihetem.
Te elmennél úgy?
"Úgy gondolom, ha nincs pénz a gyerekekre, akkor kisebb lagzit kell hívni, de oda egy családot szokás, akár gyerekestől is."
Szerintem neked szólt a "nem mondom vissza a barátaim, családom felét csaqk azért, hogy a násznép másik felének a gyerekeinek a kajáját ki tudjam fizetni", ha nem tűnt fel.
Jó, akkor módosítom a válaszomat. Ha meg tudnám oldani, hogy a gyerekekre más vigyázzon (nálunk szerencsére mindkét nagyi bevethető), akkor igen, elmennék, és nem neheztelnék ezért.
Ha nem tudnám megoldani, akkor nyilván nem mennék, elmagyaráznám a párnak a dolgot, biztos megértenék.
De harag, sértettség semmiképp sem lenne, én megértem, ha valaki ilyennek képzeli el az esküvőjét, pedig 4 gyerekem van. Egy esküvőnk van (ideális esetben), hadd legyen olyan, amilyennek ŐK eltervezték, nem pedig olyan, amilyennek MI elvárjuk.
Nekem nem tetszik ez a kikötés! Mégis milyen alapon köt ki bárki ilyet? A bébiszittert is fizeti? Meg amúgy a hozzáállás sem szimpatikus... A gyermek a család része, nem holmi zavaró utánfutó..
Az más, ha én döntök úgy, hogy a gyermekeim nélkül mennék. (így tettem a legutóbbi esküvőn). Ez az én döntésem! A gyermekek a hagymoányos helyeken igenis részei az esküvőnek. Szépen felöltöztetve és játszva:)
Természetesen olyan 4-5 éves kortól tudják élvezni is az egészet, de ennél kisebb gyermeknél meg nem várható el, hogy az anyja másra bízza, ha nem akarja!
Én nem mennék ilyen meghívásra az biztos!
én se akarnám hogy Ödönke végigordítsa a szertartást, meg randalírozzon a lagzin. ez van.
aki emiatt besértődik, annak sem kell ott lennie.
Mennék, a gyereket meg leadnám valaki ismerősömnek.
Én megőrülök, mikor
- a kisgyerek végigordítja/beszéli a szertartást
- 10-kor már le kell lépni, mert álmos
- semmit nem lehet csinálni, mert a seggedben van
- vacsora alatt is rohangál, zizeg, felborít, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!