Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Neked is okozott már kárt...

Neked is okozott már kárt gyermeked boltban? Ez nem tartozik bele abba a körbe, mint pl a lopás, amivel számolnak?

Figyelt kérdés

gyermekem kárt okozott, természetesen kifizettem.

csak úgy érdekelne hogy lett e volna más út is, amiről nem tudok...

2015. nov. 11. 14:13
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
85%

Nem téged ért kár, te okoztál kárt a boltnak, amit meg kell téríteni.

Van, ahol nem foglalkoznak vele, mert "belefér" máshol meg az eladó anyagi felelősséggel tartozik az árukészletért. Magyarul, ha valami eltűnik/tönkremegy, akkor fizet. Nyilván ilyen helyen nem fogja elengedni az eladó egy rágó árát sem.

2015. nov. 14. 08:30
 52/53 anonim válasza:
0%
Kedves Kérdező! Én ügyvédet kérdeznék, mert jogilag ők tudják az irányadó szabályokat, hiszen egyértelmű hogy nem erkölcsi vitát akartál indítani. Akinek van gyereke az tudja hogy milyen nehéz kordában tartani egy fejlődésben lévő lurkót, hiába a legnagyobb figyelem és legjobb nevelés! Bármikor előfordulhat hogy véletlenül lever valamit a polcról. Viszont ha egy nagy értékű drága terméket tesznek tönkre akkor felhívnám a figyelmedet arra hogy létezik biztosítás! Ha van életbiztosításod akkor kérdezz rá mert sok esetben károkozásra is vonatkozik és abban az esetben is használható ha a gyereked okozza a kárt. Ezen kívül akinek boltja akkor jó esetben köt vagyonbiztosítást és nem saját zsebből fizeti a károkat. A biztosító a vagyonbiztosításban vállalja a kártalanítást elemi károk esetén, betörés, lopás, üvegtörés, gépészeti károk, rongálás eseteiben. Szóval érdemes jelezni a boltvezetőnek hogy mi történt és udvariasan megkérezni hogy fedezi-e az üzlet biztosítása a kárt. Ha kis összeg és egy kis bolt amely nem rendelkezik biztosítással akkor fizesd ki, ha nagy összeg akkor a te biztosításod vedd igénybe. Egyébként havi pár ezer forint, érdemes kötni. Nem vagyok biztosítós nem azért írom, de jobb félni mint megijedni. Az mindenki tudja, hogy ha összetör egy sok milliós autót a saját hibájából akkor nem saját zsebből fizeti a javítást ami sok százezer forint lehet hanem a kötelező gépjármű biztosítás fedezi. Ugyanez lehetséges magánszemélyeknél/tárgyaknál is. Soha ne szégyenkezz ha a gyereked véletlenül összetör valamit! Bármikor megeshet még egy felnőttel is.
2015. dec. 8. 11:23
 53/53 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az, hogy a bolt mit fizettet ki és nem, az a bolttól függ. Minden bolthálózatnak és boltnak más az üzletvezetése. Ha bele van építve a potenciális kárba az, hogy összetörik az üveg, amit leversz, akkor úgyis megmondják, ha felajánlod, hogy kifizeted (én Rossmannban, Müllerben vertem már le dolgokat, mindkettőt felajánlottam, hogy kifizetem, kicsit erősködtem is, mert nem tartottam fairnek, hogy ne fizessem ki, amit tönkretettem, de mondták, hogy ez bele van kalkulálva, ne fizessek)... és ezt kb. onnan tudod meg, hogy felajánlod, aztán azt mondják, nem kell. De fel sem ajánlani, ki sem fizetni arra blazírozva, hogy a Tesco vagy akármilyen bolt kummant, és bele van számolva a költségvetés... ennyire ne rágjuk már a kakit.
2017. máj. 3. 10:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!