Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Neked is okozott már kárt...

Neked is okozott már kárt gyermeked boltban? Ez nem tartozik bele abba a körbe, mint pl a lopás, amivel számolnak?

Figyelt kérdés

gyermekem kárt okozott, természetesen kifizettem.

csak úgy érdekelne hogy lett e volna más út is, amiről nem tudok...

2015. nov. 11. 14:13
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
91%

A szerződésen kívüli kárért való felelősség szabályai a Ptk.-ban vannak, teljesen mindegy ebből a szempontból milyen leltárhiánnyal számol egy üzlet. Röviden:

6:519. § [A felelősség általános szabálya]

Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni. Mentesül a felelősség alól a károkozó, ha bizonyítja, hogy magatartása nem volt felróható.

6:544. § [Felelősség vétőképtelen által okozott kárért]

(1) Akinek belátási képessége oly mértékben korlátozott, hogy a károkozással kapcsolatos magatartása következményeit nem képes felmérni, nem felel az általa okozott kárért.

(2) A vétőképtelen helyett az felel, aki jogszabály alapján a vétőképtelen gondozójának minősül. Gondozó az is, aki a vétőképtelen személy felügyeletét a károkozáskor ellátta.

(3) Mentesül a gondozó a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a nevelés és a felügyelet ellátásával kapcsolatban felróhatóság nem terheli.

2015. nov. 11. 20:17
 42/53 A kérdező kommentje:

az értetleneknek üzenem, hogy az eljárás menete érdekelt, nem arról van szó, hogy nem fizettem volna ki.

ahogy egy csekken is tudni akarom, hogy miért annyi az annyi ami rajta áll.

úgyhogy az erkölcsi hozzáállásom ne merészeljék megkérdőjelezni az szövegértelmezési problémások!

2015. nov. 13. 10:45
 43/53 anonim ***** válasza:
100%
Az az eljáràs menete, hogy beüti a kasszába, te meg kifizeted. Mit kell ezen akadékoskodni??
2015. nov. 13. 12:00
 44/53 A kérdező kommentje:

direkt írtam példát is a gyengébbek kedvéért

van egy csekked jah azt is kifizeted..

nem erről van szó.

2015. nov. 13. 14:42
 45/53 anonim ***** válasza:
100%

Alapesetbn rongálásnak számít, ki kell fizetni, haza is viheted, ha akarod. Sőt azt is ki kell(ene) fizetni, ha valaki nem a tesztert próbálja ki a boltban, mert ez is rongálás (sminkcuccok, vagy kifújja a parfümöt/dezodort stb).

Ettől persze eltérhet a kereskedő, mondhatja azt, hogy nem kell kifizetni. Az ő jófejségén múlik. Nálunk sem kell kifizetni.

2015. nov. 13. 14:45
 46/53 anonim ***** válasza:
100%
Mit jössz itt a csekkjeiddel???? Teljesen más dolog, mint egy tönkretett árucikk.
2015. nov. 13. 16:57
 47/53 A kérdező kommentje:
Azért jövök a csekkemmmel hogy én azt se ész nèlkül fizetem. De feladom a tovâbbiakban mert egymàs mellett elbeszélünk.
2015. nov. 13. 19:02
 48/53 anonim ***** válasza:
88%
De ha összetörtök valamit, és bizonyítható, hogy ti voltatok, akkor ott nyilvánvaló, hogy a törött terméket ki kell fizetni. Itt nem arról van szó, hogy a szolgáltató olyat is kiszámláz, amit nem kértél, hanem egyértelmű a tönkretett dolog értéke.
2015. nov. 13. 19:10
 49/53 A kérdező kommentje:

erre írtam hogy érdekes hogy termékvásárlás címen fut

ugyanis engem kár ért

a cégnek ezen meg a profit miatt haszna van.

érti valaki miről írok????

2015. nov. 13. 21:36
 50/53 A kérdező kommentje:

*igen, egy páran értik félig meddig, csak személyeskedő stílusban adták elő.

"Más kérdés, hogy némelyik üzlet a saját, jól felfogott érdekükben hajlandóak elengedni az ilyesmit egy-egy alkalommal, mert szeretnék, ha a vevő ezt jegyezné meg, és újra náluk vásárolna."

ez pl válasz volt.

köszönöm "szívem"

2015. nov. 13. 21:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!