Neked is okozott már kárt gyermeked boltban? Ez nem tartozik bele abba a körbe, mint pl a lopás, amivel számolnak?
gyermekem kárt okozott, természetesen kifizettem.
csak úgy érdekelne hogy lett e volna más út is, amiről nem tudok...
és természetesen kifizettem!
csak nekem az eladó tűnt furcsának!
olyan érzést keltett benne a magatartása mintha fogott volna egy palimadarat akire rá bír sózni egy árut..
és ez bizonytalanított el hogy valóban ki kellett e fizetnem..
HA nem kapják el a tolvajt, akkor valóban nem tudják vele megtéríttetni a kárt. Amennyiben az ilyen emberek szintéje kell lehúzni a társadalom többi részét, akkor növelhetjük valóban a leírható káló nagyságát 100%-ra, max senki nem fog kereskedelemmel foglalkozni és kapálhatod magadnak a krumplit meg kopaszthatod a csirkét az ikszedik emeleti erkélyen.
Nem értem a logikai hátterét a gondolatmenetednek: a gyereked okozta kárt miért ne kellene kifizetned?? És miért akarod, hogy ennek köze legyen a lopásokhoz, vagy egy kalap alá vegyék azokkal?
elbizonytalanít, hogy valóban (jogi és nem erkölcsi értelemben!!!)kötelezettségem e a kárt téríteni, mert
1. egy másik üzletben a sörösüvegtörést elengedte az eladó
2. az aktuális üzletben pedig, ahol a kárt megtérítettem, az eladó viselkedéséből az jött le, hogy hasznot húzott rajtam..
Ennek mi köze ahhoz, hogy egy másik üzletben mi történt? Lehet, nem mert szólni a másik eladó ott a másik üzletben vagy mittudomén. És az erkölcsi háttérnek mi köze van ahoz, hogy egy másik üzletben mi történt? És az miből jött át, hogy becsaptak? Annyira fizettél, amennyi rá volt írva a termékre, nem?
Én megmondom úgy hogy van, te egyszerűen addig csűröd-csavarod a dolgot, amíg a nyakatekert okfejtéseddel ki nem húzod magad a felelősség alól. Bezzeg ha a te boltod lenne, neked lenne fogadjunk a legnagyobb szád, hogy képtelen az anya megnevelni a hlyegyerekét stb.
a másik boltban az eladó mondta hogy nem kell hagyjam nincs semmi baj.
és az áru ugyanúgy megsérülhet ha maga az eladó, vagy vezető, vagy kamionos, akárki elejti
vagy akkor ott van még a raktártőz lásd milumilnél...
ezekre mindre van szabályozás.
és nm értem ezt a hangnemet, hiszen írtam, hogy kifizettem.
csak azért szeretnék is tudni mindenről.
ugyanis, én ez a típus vagyok, hogy mindennek utánajűrok, de még pl azt is nézem, hogy fogyasztásomnak megfelelően számláznak e, vagy jól adnak e vissza, stb.
ez ugyan miért baj...
A másik boltban az eladónak jó napja volt, elengedte. Ettől függetlenül illett volna kifizetni azt is.
A te felelősséged, hogy ne okozzon kárt a gyerek, ha megtörténik, akkor pedig kötelességed megtéríteni az okozott kárt. Ha nem tudod kifizetni, rendőrt is hívhatnak, mintha loptál volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!