Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Neked is okozott már kárt...

Neked is okozott már kárt gyermeked boltban? Ez nem tartozik bele abba a körbe, mint pl a lopás, amivel számolnak?

Figyelt kérdés

gyermekem kárt okozott, természetesen kifizettem.

csak úgy érdekelne hogy lett e volna más út is, amiről nem tudok...

2015. nov. 11. 14:13
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
87%
A bolt készletéből kikerült az adott termék a te figyelmetlenséged miatt. Ezt neked meg kell téríteni. Ezen nincs mit értetlenkedni, meg nyomozgatni. Az meg a te bajod, hogy fölösleges pénzkiadást generálsz.
2015. nov. 11. 16:23
 32/53 anonim ***** válasza:
89%
Vegyesboltban dolgozok 10 éve. A mi hálózatunkban nincs káló. Amit ellopnak, lejár, kiszakad, összetörik, mind az én veszteségem. Leltárkor kijön a tényleges hiány, azt ki kell fizetnem. Ha valaki összetör valamit, kifizettetem vele, elvégre az illető hibájából nekem hiányom lesz. Minimálbérből nem lehetek nagylelkű más javára. Engem is két gyerek vár itthon. Nekem őket kell eltartanom, nem másét. Kicsit kisarkítottam, de talán így érted a lényeget.
2015. nov. 11. 16:48
 33/53 A kérdező kommentje:
jóváírható veszteség a googleben ennyit olvastam róla, szóval a tulajt nem éri kár..
2015. nov. 11. 16:53
 34/53 A kérdező kommentje:

31 én csak az eszetlen kártérítésen felül csupán tudni szeretném a dolgok menetét.

ahogy írtam is példának, azt is ellenőrzöm, hogy fogyasztásomnak megfelelően számláznak e. attól még tudom, hogy ki kell fizetni a csekket...

2015. nov. 11. 16:54
 35/53 A kérdező kommentje:
és nem csak a lopás, pl ide tartozik a lejárt szavatosságú, vagy selejt termékek is, stb
2015. nov. 11. 16:59
 36/53 anonim ***** válasza:
89%

Az én gyerekem is tört össze boltban befőttet, az eladó nem győzte mentegetni a gyereket, hogy "jaj, meg ne büntesse anyuka" pedig nem úgy néztem ki, mint aki mindjárt agyonüti a gyereket. A "jaj, Böbikém..."-nél egy szóval se jutottunk tovább. Természetesen nem kellett kifizetni semmit. Viszont ez egy nagyobb hálózat üzlete volt.

A kisboltok valószínűleg nem képesek lenyelni az ilyen veszteségeket, a tulaj továbbhárítja az eladóra, ő pedig a vevőre, mert mit tehetne mást.

2015. nov. 11. 17:20
 37/53 A kérdező kommentje:

köszi a válaszod :)

csak ehhez fűznék annyit, hogy valóban pár száz ft-os tétel volt...

"nem képesek lenyelni az ilyen veszteségeket"

2015. nov. 11. 17:38
 38/53 anonim ***** válasza:
100%
Nincs eszetlen kártérítés. Eltöröd, kifizeted, kész.
2015. nov. 11. 17:40
 39/53 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem bolt válogatja!

Az én fiam is tört már össze kis boltban terméket, véletlenül.....nem kellett volna kifizetni,mondta az eladó hagyjuk, de mi kifizettük!! Ez a korrekt!

2015. nov. 11. 18:12
 40/53 anonim ***** válasza:
90%

Édes szívem, értsd már meg, hogy ha a gyereked megsemmisít egy terméket, akkor azt neked ki kell fizetned, épp úgy, mintha haza is vitted volna. Kvázi megvettétek.

Más kérdés, hogy némelyik üzlet a saját, jól felfogott érdekükben hajlandóak elengedni az ilyesmit egy-egy alkalommal, mert szeretnék, ha a vevő ezt jegyezné meg, és újra náluk vásárolna. Szóval ahol nem kellett fizetned, ott jófej volt a bolt, ahol meg fizettél, ott teljesen normálisan jártak el.

Egyébként meg miből gondolod, hogy az eladó belőled hasznot húzott? Te tényleg azt hiszed, hogy ez az eladó zsebébe kerül? Simán meglehet, hogy amit a csemetét tönkre tett, azt neki levonják a béréből, ha hiány van. Mint ahogy a kasszahiányt is a legtöbb helyen levonják az adott pénztáros fizetéséből - ezt tapasztalatból tudom.

Egyébként nem tudom, milyen törvényt akarsz erre nézve. A gyerekedért te felelsz. A gyereked kárt okozott. A kárt neked kell megtérítened. Az teljesen mindegy, hogy a károsult magánszemély-e, vagy egy üzlet.

2015. nov. 11. 18:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!