Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek? Cica...

Mi a véleményetek? Cica maradjon, vagy menjen?

Figyelt kérdés

Tavasszal fog megszületni a kisbabánk. Az a helyzet, hogy van egy 8 éves cicánk meg egy 6 éves kutyánk. A kutya az enyém, a cica a férjemé, vagyis eredetileg anyósomé volt, de 3 éve nálunk lakik, mert nekünk több időnk volt rá, meg itt volt a kutya is, jól elvoltak. A kutya kistestű, a bundája rövidre van nyiratva és nem hull egyáltalán. Amúgy nincs vele semmi gond, jó, szelíd, nyugodt kutya. A macskának viszont rettenetesen hull a szőre. Próbáltunk már többféle tápot, vitamint, hiába, sokkal jobban hull neki, mint egy átlagos macskának, beltenyészetes cica, utcáról lett befogadva.. Ezenkívűl el is van kényesztetve, felmászkál az asztalokra, befekszik az ágyba, kb azt csinál, amihez kedve van. Emelett be is szokott pisilni néha, kb havonta 1 alkalom, de bőven elég, mert amit egyszer lepisil, annak kb annyi. Már egy csomó szőnyeget, cipőt, táskát dobtam ki emiatt, mert nem lehetett kiszedni a pisiszagot belőlük. Nos, én arra gondoltam, hogy szülés után legalább egy pár hónapig-egy évig költözzönk vissza a cica anyóshoz, mert pici baba mellett nem lesz időnk állandóan takarítani a sok szőrt, és a babának meg nem tenne jót, hogy tiszta szőr a lakás. Persze a férjem nem örül ennek, szerinte ha a macska megy, akkor menjen a kutya is, adjuk oda a szüleimnek. Ezt nem lehetne, hisz a kutya csak az enyém volt mindig, a szüleimnek nem kéne, meg nem is adnám oda, és ő semmit nem zavar, egyáltalán nem hull a szőre, nem piszkít be. Persze, megértem a ő álláspontát is, de mégis, nem idegeneknek akarnám adni a macskát, hanem az eredeti gazdájához, és nem is örökre, csak egy időre. Szerintetek? Nagy kérés ez? Inkább vállaljam be, hogy maradjon a macska, aztán megoldjuk valahogy?

Vélemények, tapasztalatok jól jönnének :)

2015. okt. 8. 19:03
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Na ez már tényleg nem tartozik a kérdéshez.
2015. okt. 9. 11:24
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak 1 macskám van, amit a párom hozott el a kedvemért messziről, pedig ő kutyás. Mi is tervezünk összeköltözni és gyereket vállalni a későbbiekben kb. 3-4 év múlva és a macska tuti, hogy jön velünk. Valószínűleg első gyerek mellett nektek is elég nehéz lesz, meg még pluszba a kutyát és a macskát is ellátni, meg vezetni a háztartást. Ennek ellenére én a te helyedben is úgy lennék vele, hogy nem fair a férjemmel szemben, hogy az én állatom marad, az övé menjen. Vagy mindkettőt lepasszolnám, vagy egyiket sem. Erre korábban kellett volna gondolni, mielőtt elvállaltatok volna egy állatot. Szerintem ha egyszer odaadjátok(vagy vissza) az anyósnak, akkor az a macska nem igen kerül többet vissza... Gondolj bele, ha elkezd mászni a gyerek, akkor azért nem jó, ha elkezd járni meg nyálazni, meg mindent a szájába venni, akkor azért. Úgyhogy kb. 7 éves koráig nem is vihetitek haza a macskát ennyi erővel, addigra meg lehet már nem is fog élni szegény cica...Egyébként a kutya ugyanúgy veszélyes lesz a gyerekre. Gondolj csak arra, hogy szájon nyalja a gyereket, vagy a gyerek önként nyúl majd a szájába a kutyának, vagy tépi a szőrét, aztán a saját szájába nyúl.

Ilyen helyzetben nekem nem lenne nyugodt a lelkiismeretem, ha az egyszerűbb utat választanám. Megtartanám a kutyát és a macskát is, ha már egyszer felelősséget vállaltam értük. Odafigyelnék a gyerekre és a higiéniára nagyon. Valószínűleg nem lesz könnyű, de túl lehet élni.

2015. okt. 9. 11:43
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

u.i: Másik állatorvost felkeresnék azért, hogy ugyanazt mondja-e. Olyan nincs, hogy bepisil csak úgy. Mindig van valami oka a dolognak. Lehet valamilyen rejtett betegség vagy az alom nem megfelelő nyugodt helyen van, megzavarják miközben végezné a dolgát, esetleg az alom nem elég gyakran van tisztítva, mert ha már koszosnak érzi, nem megy bele. Lehet alomváltás az oka, pl.: ha sima homokot használtatok és átváltottatok a szilikátosra, ott lassan kell átállni, mert előfordulhat, hogy nem fogadja el.

Próbáljatok megoldást találni a pisidologra.

A szőrhullás nem biztos, hogy kóros. Enyémnek is mindenhol ott a szőre sajnos, de normális a szőrhullása(az enyém középhosszú szőrű).

2015. okt. 9. 11:49
 24/30 A kérdező kommentje:
Pedig hidd el, hogy csak úgy pisil be. Az alom tisztítva van midnen nap, de pl nem tehetünk róla, hogy h ő napközben míg nem vagyunk otthon belekakál és aztán már nem akar bememenni... Ha cipőt, táskát előlhagyunk szinte biztos, hogy lepisili, ezt már megtanultuk, hogy semmit se szabad előlhagyni. Az előszobába már többször bepisilt, csak úgy, oda már lehet azért pisil, mert érzi ott a szagot annak ellenére hogy fel lett takarítva. Van amikor bosszúból pisil be, pl ha csak este érünk haza. A másik az, hogy az alomtálca abban a szobában van, ahol babaszoba lesz... Próbáltuk már átteni onnan máshová, hogy szokja, mi lett az eredmény? Odapisilt ahol az alom volt előtte, nem a tálcába... Nyilván nem fogom hagyni hogy a felújjított babaszobába pisiljen a macska. Anyósom macskája, foglalkozzon ő vele mostmár. Én foglalkoztam vele 3 évig, szó nélkül takarítottam utána meg kidobtam egy csomó cuccomat miatta, mert lepisilte. Mostmár foglalkozzon vele anyósom, neki van ideje erre. Nem a világ másik végére küldjük, egy városban lakunk. Nem lesz bűntudatom és nem fogom szemétnek érezni magam, mert visszadom anyosomnak a saját macskáját. Mikor neki nem volt rá ideje, megfelelő körülményei, akkor én bevállaltam (nem mintha akartam volna macskát), de most vállalja be ő, mikor nekünk kell segítség. Ennyi. Köszönöm a válaszokat!
2015. okt. 9. 11:59
 25/30 anonim ***** válasza:
62%

Hagyjátok már ezt a toxoplazmózis olgot, NEM lehet CSAK ÚGY elkapni a macskától, ez bromság!

Inkább olvassatok utána, mielőtt ostobaságokat írtok!

Kérdező: vagy mindkettő megy, vagy mindkettő marad, ennyi.

2015. okt. 9. 13:19
 26/30 A kérdező kommentje:

Mégis miért kéne mindkettő menjen?

1. A kutyának nem hull a szőre

2. A kutya nem pisil be

3. A kutya nem mászkál fel az asztalra

4. A kutya nem tud majd befeküdni a kiságyba

5. A kutya az enyém nem anyósomé vagy a szüleime, én nem ideiglenesen van nálam, hanem kiskora óta én nevelem, én akartam.

2015. okt. 9. 13:37
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

Sok macska pszichés okból pisil be. Valószínűleg érzi szerencsétlen cica, hogy nem igazán van szeretve, legalább is a részedről egyértleműen. Az is lehet, hogy esetleg bántva van, azoknál a macskáknál nagyon gyakori a mellévizelés.

Az én macskám egy időben az ágyamba pisilt. Tök egyszerű magyarázata volt: otthagytam időnként 2 napra amíg hazautaztam a szüleimhez, és nem szeretett egyedül maradni. Amióta viszem magammal soha egyszer sem vizelt az alom mellé.

Szóval az a macska lelkileg nincs toppon sajnos, és emiatt nagyon sajnálom szegényt. Nyilvánvaló, hogy te a kutyádat imádod, a macskától herótod van. Viszont a férjeddel szemben baromira nem fair, hogy ezt a szegény állatot még el is paterolnád, de a te szent kutyád maradjon. A kutya is szájon tudja nyalni a gyereket és akár hiszed akár nem, az ő szája is tele van bacival, nem csak egy macskáé. Az asztalra persze, hogy nem ugrik fel a kutya, nem tartozik az alaptermészetükhöz, ellenben egy macskát is meg lehet nevelni ODAFIGYELÉSSEL, és TÜRELEMMEL,ami nyilván neked nincs, mert kutyás vagy, a macskát utálod.

A szőr hullás kellemetlen, munka van vele, de nem ellenjavallat a gyereknél. Több hónapig csak egy helyben fog feküdni a gyerek, nem érintkezik a szőrrel. Ha kúszik-mászik többet kell takarítani, ennyi. Egy perszám van, baromi hullós szőrrel, ami ráadásul kétszer olyan hosszú mint egy sima macskáé. Jelentem másfél éves fiam él és virul, a másfél év alatt egyzser volt náthás, jó kis immunrendszere van, erős gyerek.

De mindezt zárójelbe is rakhatnám, mert te utálod a macskát, és nyilván el fogod érni, hogy ő menjen, a kutya maradjon.

2015. okt. 11. 20:52
 28/30 anonim ***** válasza:
A macska az anyósé, hát viselje gondját ő...
2015. okt. 11. 20:56
 29/30 A kérdező kommentje:

ma 20:52

Te nem vagy magadnál, már bocsánat! Honnan veszed, hogy én utálom a macskát? Rajtam alszik éjszaka :)) Annyira utálom :) Nagyon szeretem a cicát, de anyósom macskája, és nem érzem fairnek, hogy kisbaba mellett én takarítsak utána és én stresszeljek azon, hogy tiszta szőr a lakás, befejszik a kiságyba, stb. És már elmondtam párszor, sose adnám idegennek, de ne legyek már macskautáló rémség, mert visszadnám a gazdájának, ide 10 percre...

2015. okt. 11. 21:09
 30/30 anonim ***** válasza:

"anyósomé VOLT, de 3 éve nálunk lakik.". nekem ne mondogasd, hogy az anyósodé, mert 3 te magad írtad, hogy volt az anyósodé, és 3 éve veletek lakik. a macska egy élőlény, nem ide oda passzolgatható labda, hogy most éppen melyikőtöknek van vele kedve foglalkozni. ha tényleg szeretnéd eszed ágában nem lenne visszaadni.

amikor naponta keféltem a szőnyeget és porszívóztam a macskaszőr miatt nekem is felajánlották anyuék hogy elviszik, lakjon náluk, mert imádják, de én tényleg szeretem a macskáimat és nem fáradtság megtenni ennyit miattuk és a fiam miatt.

2015. okt. 12. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!