Maradjon vagy menjen suliba? Én hogyan segíthetek neki?
Kérj iskolaérettségi vizsgálatot a Nevelési Tanácsadótól, az alapján dönts. Sok tényező jár közre, és még rengeteget fejlődhet jövő szeptemberig. Nekem fura, hogy decemberig el kell dönteni? Hisz úgy tudom, hogy tavasszal szokták a nagycsoportos ovisokat felmérni iskolaérettség szempontjából.
Tanítónő vagyok, csak most gyesen, így nem tudom pontosan, de az biztos, hogy a szakértői véleményben bízhatsz.
Másrészt meg ha egy évet visszamarad csak jót tesz neki fejlődésben, viszont ha nem teljesen iskolaéretten kerül az iskolába, akkor megsínyli tanulásban, problémái lehetnek.
Jól látod, hogy az iskolaérettség egy összetett dolog, megfelelő szociális készség, kognitív készségek és a finommotorika fejlettsége szükséges hozzá.
Ha a rajzolásban van lemaradva, a finommotorikáját kell fejleszteni, ebben te is segíthetsz neki otthon.
Pl.
Megfelelő fejlesztéssel rengeteget fejlődhet még közel egy év alatt, így most még nehéz eldönteni, mi neki a legjobb, foglalkozz vele, fejleszd minél többet, és mielőtt dönteni kell, kérj iskolaérettségi vizsgálatot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!