KIsfiam szeptemberben lesz 3 éves, és nem tudjuk, hogy maradjon e még egy évet a bölcsiben, vagy menjen szeptembertől oviba?
Többnyire szeret bölcsibe járni, és Őt is nagyon szeretik a gondozónénik.
Nem beszél még csak halandzsázik, amit mi sem értünk teljesen, ergo ha valami sérelem éri az oviban, akkor nem tudja majd elmondani.
Ti mit gondoltok, hagyjul bölcsiben vagy menjen az oviba.
Elöre is köszia válaszokat.
Óvoda. Nálunk sem maradhatna bölcsiben, csak 3 éves korig lehetnek nálunk is ott a gyerekek, gondolom nálunk a túljelentkezés miatt van, de gondolom vannak olyan bölcsik, ahol kevés gyerek van és maradhatnak a 3 évesek még egy évet.
Egyébként az ovi azért is lenne jobb, mert ha a beszéde nem javul, akkor nevelési tanácsadóba küldhetik a gyereket és ha az óvoda adja be a papírt, akkor hamarabb kap a gyerek időpontot, mintha a szülő kérné. Ugyanakkor idősebb gyerekek közössége rengeteget javíthat a beszédén! Az én kisfiam is beszédhibás, logopédiai fejlesztés elő is van neki írva, ő tavaly szeptemberben kezdte az ovit, akkor 3 és fél éves volt. Olyan csoportba került, ahol nála 1 évvel idősebb gyerekek vannak. Ők sokkal toleránsabbak vele a beszéde miatt, mint a vele egykorúak, türelmesebb már egy 5-6 éves gyerek, mint egy 2-3 éves, a fiammal is türelmesek voltak. Most 4 és fél éves a fiam, rengeteget javult a beszéde, már rövid verseket is mond és nem utolsósorban kivették az orrmanduláját, ami már majdnem teljesen elzárta a fülkürtjét. Most már kezdi kimondani a betűket rendesen, mivel rendesen hallja is! Szóval, nekünk az óvoda nagyon sokat segített!
Hasonló helyzetben vagyok októberi kislányommal, de egy percig nem volt kérdés számomra hogy két évig jár bölcsibe. Éppen elég lesz neki négy évesen a harminc fős tumultusban feltalálnia magát. A bölcsibe hét főre jut egy gondozó néni.
Szépen beszél, mindent mond, viszont éjjelre még pelusa van.
Én semmiképp nem javasolnám hogy oviba vidd. Persze biztos vannak nálam okosabbak akik meg igen, de ha már úgyis szalajtós akkor ismételjétek a bölcsit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!