Mi a véleményetek? Cica maradjon, vagy menjen?
Tavasszal fog megszületni a kisbabánk. Az a helyzet, hogy van egy 8 éves cicánk meg egy 6 éves kutyánk. A kutya az enyém, a cica a férjemé, vagyis eredetileg anyósomé volt, de 3 éve nálunk lakik, mert nekünk több időnk volt rá, meg itt volt a kutya is, jól elvoltak. A kutya kistestű, a bundája rövidre van nyiratva és nem hull egyáltalán. Amúgy nincs vele semmi gond, jó, szelíd, nyugodt kutya. A macskának viszont rettenetesen hull a szőre. Próbáltunk már többféle tápot, vitamint, hiába, sokkal jobban hull neki, mint egy átlagos macskának, beltenyészetes cica, utcáról lett befogadva.. Ezenkívűl el is van kényesztetve, felmászkál az asztalokra, befekszik az ágyba, kb azt csinál, amihez kedve van. Emelett be is szokott pisilni néha, kb havonta 1 alkalom, de bőven elég, mert amit egyszer lepisil, annak kb annyi. Már egy csomó szőnyeget, cipőt, táskát dobtam ki emiatt, mert nem lehetett kiszedni a pisiszagot belőlük. Nos, én arra gondoltam, hogy szülés után legalább egy pár hónapig-egy évig költözzönk vissza a cica anyóshoz, mert pici baba mellett nem lesz időnk állandóan takarítani a sok szőrt, és a babának meg nem tenne jót, hogy tiszta szőr a lakás. Persze a férjem nem örül ennek, szerinte ha a macska megy, akkor menjen a kutya is, adjuk oda a szüleimnek. Ezt nem lehetne, hisz a kutya csak az enyém volt mindig, a szüleimnek nem kéne, meg nem is adnám oda, és ő semmit nem zavar, egyáltalán nem hull a szőre, nem piszkít be. Persze, megértem a ő álláspontát is, de mégis, nem idegeneknek akarnám adni a macskát, hanem az eredeti gazdájához, és nem is örökre, csak egy időre. Szerintetek? Nagy kérés ez? Inkább vállaljam be, hogy maradjon a macska, aztán megoldjuk valahogy?
Vélemények, tapasztalatok jól jönnének :)
Szerintem meg ki ilyen, ki olyan véleménnyel, de mindenki a kérdésedre válaszolt. Aki azt mondta, hogy menjen a macska, csupán megindolkolta, hogy szerinte miért. Nem kell ezen háborogni, ha már itt tettél fel kérdést, fogadd el, hogy mindenki máshogy gondolkodik és miért ne gondolhatnának arra, hogy egy állat akár betegséget is terjeszthet...
Nem értem a stílusodat, a felháborodott hozzászólásodat...
És szerintem is menjen a macska, ha eddig nem lehetett megnevelne, pár hónap alatt nem fog sikerülni.
Őszintén? Én hiába vagyok nagy cicás, ezt a macskát nem vállalnám.
Leírásod alapján egy pofátlan ivaros kandúr.
Nálunk is van macska, rendszeresen fésülöm, hogy ne hullajtson, az ágyak, asztalok tiltott területek, nem is mászik fel (spriccelősflakon csodákra képes).
De egy fontos kérdés kimaradt: állatorvos mit mond, miért vedlik folyton?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!